in ,

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος»: Η ρετρό σειρά επιστρέφει στην ΕΡΤ σε νέες κόπιες

«Μια φορά και έναν καιρό… ήταν ο άνθρωπος». Η σειρά κινουμένων σχεδίων που προβλήθηκε σε περισσότερο από 100 χώρες και έκανε θραύση στην ΕΡΤ, επιστρέφει.

Όσοι διανύουν την 4η και 5η δεκαετία της ζωής τους σίγουρα θα θυμούνται τον Μαέστρο, τον εγκέφαλο δηλαδή, που δίνει τις εντολές, τις ορμόνες που τις μεταφέρουν, τα ένζυμα που χτίζουν και προστατεύουν και τους ιούς που συνεχώς παραμονεύουν. Σίγουρα η σειρά «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος» (Once Upon a Time… Man) με τις ιστορίες της καθόρισε την προσέγγιση της πραγματικότητας πολλών σημερινών σαραντάρηδων.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη της προβολή, η ιστορική σειρά, που μεγάλωσε γενιές και γενιές μικρών τηλεθεατών έρχεται ξανά στην ΕΡΤ, καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στις 12:00, στην ΕΡΤ2. Η σειρά μεταδίδεται σε νέες, ψηφιακά επεξεργασμένες κόπιες, αλλά στην ίδια ανυπέρβλητη ηχογράφηση με τις αξέχαστες φωνές του Μηνά Χατζησάββα, του Σοφοκλή Πέππα, του Βασίλη Καΐλα, της Ανέττας Παπαθανασίου και άλλων σπουδαίων ηθοποιών.

Η παιδική σειρά κινούμενων σχεδίων αποτελείται από 26 επεισόδια και είναι γαλλικής παραγωγής. Δημιουργός της ήταν ο Άλμπερτ Μπαρίγιε, ένας Γάλλος καρτουνίστας και ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής Procidis, η οποία τις περασμένες δεκαετίες παρήγαγε πετυχημένες σειρές κινουμένων σχεδίων στη Γαλλία.

Η δράση της σειράς επικεντρωνόταν γύρω από μια ομάδα, τον Μαέστρο, τον σοφό δάσκαλο και τους μαθητές του. Από τον εγκέφαλο, την καρδιά και τους λεμφαδένες μέχρι το δέρμα και τα οστά, κάθε επεισόδιο περιγράφει και ένα διαφορετικό όργανο ή σύστημα μέσα στο ανθρώπινο σώμα αλλά και πώς επηρεάζεται αυτό από το περιβάλλον. Η επιτυχία της παιδικής αυτής σειράς ήταν μεγάλη και γι’ αυτό συνέχισε και με άλλες θεματολογίες όπως το διάστημα, η ιστορία κ.λπ.

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

 

ΠΗΓΗ

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Quiz Αγαπημένων Ελληνικών Σειρών #8

ΔΑΦΝΗ vs ΚΩΣΤΑΣ