Διανύοντας το δεύτερο lockdown εξαιτίας του κορονοϊού, είναι πλέον γνωστό (κοντεύει να γίνει cliché) ότι οι φετινές γιορτές όχι μόνο θα είναι διαφορετικές αλλά η πλειοψηφία των πολιτών της Γηραιάς Ηπείρου θα τις περάσει περιορισμένη στο σπίτι. Κάτι που σημαίνει πως ξεχνάμε τα μπαρ και τα εστιατόρια αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποχωριζόμαστε το καλό φαγητό και ασφαλώς το αλκοόλ. Απλώς, φέτος θα πρέπει να προσαρμοστούμε και αν θέλουμε να απολαύσουμε ένα ωραίο κοκτέιλ, θα πρέπει να μάθουμε να το φτιάχνουμε μόνοι μας από την ασφάλεια του σπιτιού μας.
Αν το καλοσκεφτείς δεν είναι και τόσο κακό το home drinking, αφού η επιλογή του κοκτέιλ, η αγορά των υλικών και κυρίως η εκτέλεση της συνταγής είναι μια διασκεδαστική διαδικασία που μπορεί να προκαλέσει ενθουσιασμό στην 9μελή παρέα σου. Οι πιθανοί συνδυασμοί μεταξύ των αλκοολούχων ποτών με τα λικέρ, τα σιρόπια, τους χυμούς και τα mixers, είναι -σχεδόν- περισσότεροι και από τα εμβόλια του κορονοϊού που θα φτάσουν, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις με τα πέντε πιο κλασικά κοκτέιλ με τα οποία δεν χάνεις! Εμείς σου δίνουμε τις συνταγές και εσύ ετοίμασε το κοκτέιλ της επιλογής σου. Και να θυμάσαι πως τίποτε δεν μπορεί να πάει στραβά με ένα κοκτέιλ, γιατί στο τέλος της ημέρα μιλάμε για αλκοόλ… απλά με πληθωρικό ταπεραμέντο.
Negroni
Συστατικά
30 ml τζιν
30 ml Campari
30 ml γλυκό κόκκινο βερμούτ
Διαδικασία
Ανακατεύετε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε παγωμένο ποτήρι με μία φέτα πορτοκάλι.
Whisky Sour
Συστατικά
60 ml bourbon
22,5 ml χυμό λεμονιού
1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
3 σταγόνες Angostura bitters
15 ml παστεριωμένο ασπράδι αυγού
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο. Ανακατεύετε και σουρώνετε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Γαρνίρετε με φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού.
Milk Punch
Υλικά
1 μεζούρα παλαιωμένο ρούμι
1 μεζούρα μπράντι
1 κ.γ. ζάχαρη
γάλα
μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
Ανακατεύετε το ρούμι, το μπράντι και τη ζάχαρη σε ένα mixing glass. Σουρώνετε σε ποτήρι τύπου mug και συμπληρώνετε με ζεστό γάλα. Γαρνίρετε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Old Fashioned
Συστατικά
60 ml μπέρμπον ή ουίσκι
1 κύβος άσπρης ζάχαρης ή 1 κοφτό κουτ. γλυκού
3 σταγόνες Angostura bitters
1 ακέρωτο πορτοκάλι
Διαδικασία
Σε ένα ποτήρι του ουίσκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και την βρέχουμε με την ανγκοστούρα. Αν είναι κύβος, τον πιέζουμε με το γουδοχέρι ή ένα κουταλάκι να λιώσει καλά. Αν είναι σκληρή και δεν λιώνει εύκολα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη σόδα (περίπου 1 κουταλιά της σούπας). Προσθέτουμε 4 – 5 παγάκια και το ουίσκι.
Manhattan
Συστατικά
40 ml rye ουίσκι ή μπέρμπον (η αυθεντική συνταγή είναι µε rye ουίσκι σίκαλης)
20 ml κόκκινο βερµούτ
5 ml angostura bitter
Διαδικασία
Σε ένα ποτήρι αναδεύσεως βάζετε όλα τα υλικά και άφθονο σκληρό πάγο. Ανακατεύετε µε προσοχή – µε κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και όχι κυκλικές (γιατί έτσι δεν λιώνει εύκολα ο πάγος )- και σερβίρετε σε old fashioned ποτήρια, χωρίς να προσθέσετε άλλο πάγο.
13+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ COCKTAILS AND DREAMS QUIZ BY MIRSINI SPANELI AKA. LIQUID_MAMA
Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
GIPHY App Key not set. Please check settings