in , ,

5+1 κόλπα για να δείτε το Netflix… αλλιώς

Πώς ζούσατε μέχρι τώρα χωρίς αυτά;

Όσο καλό και αν είναι το Netflix, πάντα μπορεί να γίνει καλύτερο. Αν υπάρχει κάτι που σας ενοχλεί, σίγουρα έχει βρεθεί ένα κόλπο για να το διορθώσει. Από το να βρίσκετε πιο εύκολα μια ταινία ή σειρά που σας ενδιαφέρει, μέχρι το να παρακολουθείτε ξαπλωμένοι χωρίς να στραβολαιμιάζετε. Διαβάστε στη συνέχεια 5+1 hacks που θα βελτιώσουν κατά πολύ την εμπειρία θέασης.

1. Πώς να «ξεκλειδώστε» πάνω από 30.000 κατηγορίες.

Δεν σας αρκούν οι όροι Περιπέτεια, Θρίλερ, Ρομάντζο; Θέλετε κάτι πολύ πιο συγκεκριμένο; Κάτι τόσο συγκεκριμένο όσο το «Περιπέτεια βασισμένη σε βιβλίο που γράφτηκε στη δεκαετία του ’60» ή το «Ρομαντικές ταινίες με καλές κριτικές και εντυπωσιακή κινηματογράφιση»;. Ε, τότε δεν έχετε παρά να ανοίξετε τη Βίβλο του Netflix. Έχει για εσάς πάνω από 30.000 αριθμούς-κωδικούς, ο καθένας εκ των οποίων αντιστοιχεί σε μία κατηγορία και συμπληρώνεται στο τέλος του url στη σελίδα αναζήτησης: http://www.netflix.com/browse/genre/ΑΡΙΘΜΟΣ.

2. Πώς να βλέπετε Netflix ξαπλωμένοι χωρίς να στραβολαιμιάσετε.

Σε πολλούς αρέσει να ξαπλώνουν με το λάπτοπ δίπλα τους και να βλέπουν την αγαπημένη τους σειρά, όμως αναγκάζονται να κρατάνε το κεφάλι τους όρθιο με το χέρι ή με το μαξιλάρι για να έχουν την οθόνη εναρμονισμένη με την οπτική τους γωνία. Αστείο πρόβλημα θα πείτε, αλλά αν έχετε στραβολαιμιάσει και ξυπνήσει πιασμένοι την επόμενη μέρα, καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Τη λύση έρχεται να δώσει το Netflix Flip, ένα extension για τον Chrome που στρίβει την εικόνα κατά 90 μοίρες ώστε να μπορείτε να βλέπετε Netflix ξαπλωμένοι στο πλάι.

3. Πώς να δείτε Netflix με φίλους όταν δεν είστε μαζί.

Θέλετε να συνεχίσετε τη σειρά που βλέπετε με φίλο/η σας αλλά εκείνος/η δεν μπορεί να έρθει σπίτι σας; Το extentsion Netflix Party σας επιτρέπει να βλέπετε ταυτόχρονα ό,τι θέλετε, κάνοντας παράλληλα chat. Θα είναι σαν να είστε μαζί, αλλά δεν θα είστε (Παΐσιος).

4. Πώς να καλύπτετε τα ίχνη σας.

Δεν θέλετε να μάθει το έτερον ήμισυ ότι προχωρήσατε μόνοι σας τη σειρά που βλέπετε μαζί; Δεν θέλετε να λαμβάνετε «κουλές» προτάσεις επειδή μία φορά κάνατε το λάθος να δείτε κάτι που κανονικά δεν θα βλέπατε ποτέ; Μπορείτε να κάνετε επιλεκτική διαγραφή του ιστορικού παρακολούθησής σας. Πηγαίνετε σε αυτή τη σελίδα, όπου θα δείτε ό,τι έχετε δει στο Netflix με χρονολογική σειρά, διαγράψτε ό,τι δεν σας εκφράζει και θα ησυχάσετε.

5. Πώς να φτιάξετε τους υπότιτλους όπως τους θέλετε.

Πηγαίνοντας εδώ μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος, τη γραμματοσειρά, και τη σκιά γύρω από τους υπότιτλους. Πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε τον πιο βολικό υπότιτλο για εσάς.

5+1. Συντομεύσεις για το πληκτρολόγιο.

Οι πέντε συντομεύσεις που ακολουθούν θα σας κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη όταν βλέπετε Netflix στον υπολογιστή:
* F για πλήρη οθόνη και Esc για επιστροφή στο παράθυρο.
* PgDn για pause, PgUp για play.
* Space, επίσης για pause και play.
* Shift + δεξί βελάκι για fast forward, shift + αριστερό βελάκι για rewind
* Μ για mute on και off.

Πηγη

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τα «Φιλαράκια» έγιναν Lego και τα θέλουμε τώρα!

Όλες οι σειρές που έρχονται στο HBO μέχρι το 2020