in , ,

Never gonna give you up!!

Καλησπέρα φανατικέ μου escaperά. Όχι, όχι δεν είμαι ο Rick Astley που έμαθε να ομιλεί την ελληνική γλώσσα. Είμαι το φιλαράκι σου από τα παλιά, που σου έλεγε σε ποια δωμάτια να πας. Χεχεεε, όπως κατάλαβες είμαι πάλι εδώ για να σου προτείνω τις επόμενες περιπέτειές σου. Περιπέτειες που θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις, να συγκινηθείς και φυσικά να σου μείνουν χαραγμένες στον εγκέφαλο για πολύ καιρό. Λοιπόν, παράτα ότι κάνεις και ακολούθησε με στον κόσμο τον escapeικό.

1.Lights out

  • Εταιρία: Art of Escape
  • Περιοχή: Δαφνη
  • Δυσκολία: 9,5 / 10 (Hard Mode), 8 / 10 (Normal και Horror Mode)
  • Προτεινόμενος αριθμός ατόμων: 4
  • Προτείνεται για: Έμπειρες το Hard Mode, μεσαίας εμπειρίας το Normal και Horror Mode

Έχεις φαντάζομαι ακούσει φήμες να λένε, ότι όταν σβήνουν τα φώτα συμβαίνουν παράξενα τρομακτικά πράγματα. Όντα εμφανίζονται, ντουλάπια χτυπάνε, κατσαρόλες βράζουν μακαρόνια μόνες τους. Εεε, λοιπόν αυτή η φήμη παίρνει υλική υπόσταση σε αυτό το το νέο δωμάτιο της εταιρίας. Εδώ κάνω μια παρένθεση και θα πω, θα σου περιγράψω το hardcore mode, επειδή αυτό έπαιξα. Λοιπόν, το σπίτι που καλείσαι να εξερευνήσεις, έχει πολύ ωραία διακόσμηση και πολύ δυνατή ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα ωραία παιχνιδίσματα του φωτισμού και του ήχου. Σε αυτό το κομμάτι του βάζω άριστα εννοείται, γιατί ικανοποιεί τους παίκτες που γουστάρουν γρίφους, αλλά τους αρέσει και το σπούκυ στοιχείο. Οι μεταβάσεις από χώρο σε χώρο ήταν πολύ καλές, και από ένα σημείο και μετά αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι τα πράγματα γίνονται πιο επικίνδυνα. Οι γρίφοι σε αυτό το mode, είναι δύσκολοι, πολλοί στον αριθμό, ποιοτικοί και θα σε ικανοποιήσουν στο μέγιστο. Απαιτούν, συνδυαστική σκέψη καλή παρατηρητικότητα και συνεργασία. Λοιπόν, μετά από όλα αυτά ήρθε ο καιρος να ξεπεράσεις τους φόβους σου για το σκοτάδι και να επισκεφτείς αυτό το δωμάτιο!

Θετικά:
Γρίφοι, ατμόσφαιρα, χώροι, ροή
Αρνητικά:
Μικρά πράγματα, τα οποία δεν είναι άξια αναφοράς

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

2.Alien Invaders

  • Εταιρία: The Lock
  • Περιοχή: Αγία Παρασκευή
  • Δυσκολία: 10 / 10
  • Προτεινόμενος αριθμός ατόμων: 3
  • Προτείνεται για: Έμπειρες ομάδες

Εδώ τα πράγματα είναι πάναπλα. Πήρες το διαστημόπλοιό σου για να πας μια βόλτα για καφέ στον κρόνο, και έκαναν hijacking κάτι εξωγήινοι πειραταί. Έτσι λοιπόν, ο σκοπός σου είναι να λύσεις όλους τους γρίφους και να βρεις το όπλο που θα τους ξεπαστρέψει. Φαίνεται απλό, έλα όμως που δεν είναι! Γιατί θα πρέπει να λύσεις μια σειρά από δύσκολους, συνδυαστικούς και πολυάριθμους γρίφους, σε ένα περιβάλλον που έχει μόνο ηλεκτρονικά και προσδίδει μια ατμόσφαιρα space odyssey. Σε γενικές γραμμές, θα περάσεις πολύ ωραία και σου προτείνω να πάρεις άλλα δύο φιλαράκια και να κάνετε τα κομάντος, και αν σας περισσέψει χρόνος να κεράσετε τα εξωγηινάκια καφέ.

Θετικά:
Γρίφοι, ροή, μηχανισμοί, περιπέτεια.
Αρνητικά:
Ίσως θα προτιμούσα να ναι πιο μεγάλο. Αλλά είναι πολύ υποκειμενικό αυτό

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

3. Sanatorium

  • Εταιρία:Lockhill
  • Περιοχή:Μεταξουργείο
  • Δυσκολία:10 / 10 (Midnight), 9/10(day), 6/10(Night)
  • Προτεινόμενος αριθμός ατόμων: 3
  • Προτείνεται για: Έμπειρες ομάδες

Αρχικά να πω ότι αν είσαι χαρντκορ, τρελοοοζ escaper επιβέλλεται να παίξεις το midnight mode, το οποίο περιέχει όλους τους γρίφους του day mode, σε συνθήκες τρόμου night mode. Έτσι ρε παιδί μου, για την αλητεία!! Λοιπόν, μετά από αρκετά χρόνια προσμονής, το σανατόριο άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό προσφέροντας μια ξεχωριστή, τρομακτική και χορταστική εμπειρία. Αν έπαιζες silent hill μικρός και απορρούσες πως να ένιωθε άραγε ο ήρωας όταν βρισκόταν στο Alchemilla Hospital, να πας στο σανατόριο να το ζήσεις. Οι γρίφοι του είναι αρκετοί, δύσκολοι ως επι τω πλείστον και απαιτούν όλοι παρατηρητικότητα καλή και συνδυασμό σκέψης. Οι ζωντανές παρουσίες, είναι εχθρικές και έχουν καταπληκτική κινησιολογία, θα τις λατρέψεις σίγουρα. Γενικά, το gameplay είναι πολύ καλό και είμαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείς στο έπακρο. Πάρε λοιπόν, άλλο ένα (αν δεν είσαι φοβητσιάρης) ή άλλα δύο άτομα και πήγαινε στο σανατόριο μια βολτούλα να δεις την συνέχεια της ιστορίας, και να πάρεις το χαρτί που δείχνει την τρέλα που κουβαλας.

Θετικά:
Γρίφοι, Ροή, Ατμόσφαιρα, χώροι, ηθοποιοί.
Αρνητικά:
Σε ένα σημείο, κάνεις κάτι χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Αλλά εντάξει ας είμαστε ρεαλιστές, ελάχιστους θα χαλάσει

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αυτοί είναι οι 10 πιο ενοχλητικοί τύποι συναδέλφων – Πώς θα απαλλαγείτε από αυτούς

Ποιος χαρακτήρας του Game of Thrones είσαι ανάλογα με το ζώδιο σου