in , , ,

«Jenny of Oldstones»: Το υπέροχο τραγούδι από το νέο «Game of Thrones» και η σημασία του – χωρίς spoilers

Δείτε το βιντεοκλίπ του «Jenny of Oldstones» που τραγούδησαν οι Florence + The Machine στο «Game of Thrones»

Το HBO έδωσε στη δημοσιότητα ένα πολύ όμορφο βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Jenny of Oldstones» που ακούγεται στο δεύτερο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν του «Game of Thrones». Είναι η εκτέλεση των τίτλων τέλους από τους Florence + The Machine, ενώ στη διάρκεια του επεισοδίου το ακούμε και από τον Πόντρικ Πέιν σε μία συγκινητική στιγμή (δεν περιγράφουμε άλλο από σεβασμό σε όσους δεν ξενύχτισαν για να δουν το επεισόδιο). Δείτε στη συνέχεια το βίντεο με σκηνές από το επεισόδιο (χωρίς spoilers, μην ανησυχείτε) και κυρίως από παλιότερα επεισόδια όλων των σεζόν.

Το τραγούδι υπάρχει και στα βιβλία του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν (εδώ τη μουσική δεν έγραψαν οι Florence + The Machine, αλλά ο συνθέτης του «Game of Thrones», Ραμίν Τζαβάντι). Η ηρωίδα του ήταν η σύζυγος του Ντάνκαν Ταργκάριεν, ο οποίος την ερωτεύτηκε και την παντρεύτηκε παρόλο που ήταν κανονισμένο να παντρευτεί την κόρη του Λάιονελ Μπαράθεον. Για την επιλογή του αυτή απώλεσε το δικαίωμά του στον Σιδερένιο Θρόνο. Στους στίχους του η Τζένι έχει απομείνει να χορεύει με τα φαντάσματά της, στις Αίθουσες των Βασιλιάδων, κάτι που δεν ακούγεται πολύ αισιόδοξο εν όψει της μεγάλης μάχης με τους Λευκούς Οδοιπόρους που βρίσκονται προ των πυλών του Γουίντερφελ…

Οι Florence + The Machine θα είναι οι μοναδικοί καλλιτέχνες που τραγουδούν στα credits τέλους της φετινής σεζόν. Οι δημιουργοί της σειράς, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις είναι φαν του συγκροτήματος και είχαν επιλέξει το τραγούδι τους «Seven Devils» για το τρέιλερ της δεύτερης σεζόν. Όσο για την ίδια τη Φλόρενς, δήλωσε: «Όταν πρωτοάκουσα το τραγούδι μου φάνηκε σαν κέλτικο νανούρισμα. Η κέλτικη μουσική ήταν πάντα στο αίμα μου, και ένιωσα ότι μπορούσα να κάνω κάτι με αυτό. Η μαγεία και η τελετουργία του “Game of Thrones”, για να μην πω τα κοστούμια του, μου ασκούσαν πάντα επιρροή. Είναι τιμή μου που έγινα μέρος της τελευταίας σεζόν».

Πηγη

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Είδε 116 φορές το «Captain Marvel» για να μπει στο Βιβλίο Γκίνες

The Last of Us Part 2,ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ;!