in

Αν κατεβάσετε πειρατικά το νέο «Game of Thrones», κινδυνεύετε από ιούς

Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky για το malware.

Όσο πιο δημοφιλής είναι μια τηλεοπτική σειρά, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί για τη μετάδοση κακόβουλου λογισμικού (malware). Και το «Game of Thrones», που την τελευταία δεκαετία έρχεται πάντα πρώτο σε παράνομα downloads (μόνο πέρυσι έχασε την πρωτιά επειδή… δεν προβλήθηκε), είναι από τα αγαπημένα «καμουφλάζ» διαφόρων σκοτεινών τύπων στο Ίντερνετ που θέλουν να γεμίσουν τον υπολογιστή σας με trojan, spyware, adware, ransomware και άλλες… ομορφιές.

Στην τελευταία έρευνα της Kaspersky για το malware το «Game of Thrones» είναι πρώτο στη λίστα με τις σειρές που προτιμούν οι κυβερνοεγκληματίες.

Game of Thrones
The Walking Dead
Arrow
Suits
Vikings
The Big Bang Theory
Supernatural
Grey’s Anatomy
This Is Us
The Good Doctor

Τα πιο επικίνδυνα επεισόδια του «Game of Thrones» είναι συνήθως το πρώτο και το τελευταίο. Το 2017 και το 2018 η ομάδα της Kaspersky εντόπισε στη σειρά 33 τύπους απειλών και 505 διαφορετικές οικογένειες λογισμικού. Πέρυσι, που δεν προβλήθηκαν επεισόδια «Game of Thrones», μολύνθηκαν από αυτό 126.340 υπολογιστές. Αλλά φέτος, με την τελευταία σεζόν να κάνει πρεμιέρα τις 14 Απριλίου, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα. Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα της Kaspersky εδώ.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Εκπληκτικό σόου «Game of Thrones» στα σιντριβάνια του Λας Βέγκας

Μια Captain Marvel σε φυσικό μέγεθος από 17.661 Lego