in , ,

ESCAPE THE ORDINARY

Πρωτοτυπία στα Escape Rooms. Υπάρχει πλέον?!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που βγήκες από ένα δωμάτιο και αναφώνησες: «Ουάου, το τάδε στοιχείο του δωματίου δεν το έχω δει πουθένα αλλού και με ξάφνιασε!» Πότε ήταν η τελευταία φορά που αναφώνησες αυτά τα λόγια, μετά το πέρας των 100 δωματίων που έχεις παίξει;

Καλώς ή κακώς, λόγω της ραγδαίας εξέλιξης των escape rooms στην χώρα μας, τα μυαλά των δημιουργών πήραν φωτιά από πολύ νωρίς και έτσι όχι μόνο πολλά χαρακτηριστικά των δωματίων αλλά και πρωτότυπες ( για τότε ) ιδέες για γρίφους, περάσματα, μηχανισμούς κλπ. έχουν γίνει πραγματικότητα πλέον!

Είναι φυσικό λοιπόν πολλά πράγματα στα δωμάτια απόδρασης να επαναλαμβάνονται ανελλιπώς και να τα συναντάμε σε μεγάλο ποσοστό δωματίων που παίζουμε, αν όχι στην ίδια ακριβώς μορφή, σε παραλλαγές!Έτσι, το άθλημα αρχίζει να γίνεται τετριμμένο και βαρετό, γιατί χάνεται το χαρακτηριστικό που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα: το γεγονός ότι κάθε εμπειρία είναι διαφορετική και μοναδική!

Όσο η φαντασία και η δημιουργικότητα των δημιουργών καλπάζει και προσπαθούν να σκεφτούν έξω απ’το κουτί, τα δωμάτια απόδρασης θα έχουν συνεχώς κάτι καινούριο να προσφέρουν! Αυτό όμως συνεπάγεται όχι μόνο την απάρνηση της εύκολης οδού και κατά συνέπεια του φαινομενικά τουλάχιστον σίγουρου κέρδους, αλλά και την καταβολή μεγαλύτερου ποσού για την κατασκευή του εκάστοτε δωματίου, καθώς τις περισσότερες φορές οι «πρωτοτυπίες» κοστίζουν!

Οπότε η θεμελιώδης ερώτηση είναι· Θέλουν από την μια πλευρά οι owners να φτιάξουν κάτι πρωτότυπο που θα προσφέρει στον χώρο των escape rooms και θα ανεβάσει τον πήχη και από την άλλη οι σχεδιαστές να κάτσουν να σπάσουν το κεφάλι τους για το τι μπορεί να είναι αυτό και πως θα αποδοθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Αυτό εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, τον λόγο που θέλει να έχει ένα escape room και το πόσο αγαπάει το άθλημα και θέλει να το εξελίξει!

Πάντως, κατά την γνώμη μου ο κορεσμός δεν θα αργήσει να επέλθει, και τότε είναι που πραγματικά θα χρειάζονται όχι μόνο οι καινοτόμες ιδέες, αλλά και αρκετά υψηλό budget για να παρουν εκείνες σαρκα και οστά, και να ικανοποιηθεί ο παίκτης που πλέον «τα έχει δει όλα» !

Thanks for reading!

Θα χαρώ να δω την προσωπική σας άποψη στα σχόλια και να αναπτυχθεί εποικοδομητικός διάλογος!

Keep Escaping! (μέχρι να βαρεθούμε,χαχα)

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ FACEBOOK!!!ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στα ύψη η τιμή του αμερικανικού ουίσκι