in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (17/01 – 23/01)

Δύο ταινίες διαφορετικού ύφους μονοπωλούν το ενδιαφέρον των σινεφίλ την κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά!

Στην πύλη της αιωνιότητας

Η ταινία σκιαγραφεί τα χρόνια που ο κορυφαίος Ολλανδός ιμπρεσιονιστής Βίνσεντ Βαν Γκογκ έζησε στην Αρλ της Γαλλίας, τότε που μαγεμένος από το γαλλικό τοπίο και φως δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του, όπως η «Έναστρη Νύχτα», το «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ» και η σειρά «Ηλιοτρόπια», μεταξύ εκατοντάδων άλλων. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Γουίλεμ Νταφόε, σε έναν ρόλο που του απέφερε το Βραβείο Ερμηνείας στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. Σκηνοθεσία: Τζούλιαν Σνάμπελ. Παίζουν: Γουίλιαμ Νταφόε, Όσκαρ Άιζακ, Ρούπερτ Φρεντ, Μαντς Μίκελσεν.

Στους διαδρόμους

Όταν ο ντροπαλός Christian χάνει τη δουλειά του, βρίσκει καινούργια δουλειά στο τοπικό σουπερμάρκετ. Ο Bruno, υπεύθυνος στον διάδρομο των Ποτών, τον παίρνει υπό την προστασία του και του δείχνει τα κόλπα της δουλειάς. Στους διαδρόμους, ο Christian θα συναντήσει την Marion, υπεύθυνη του διαδρόμου των Γλυκών. Η μυστηριώδης αύρα της τον συνεπαίρνει και την ερωτεύεται στιγμιαία. Στη μηχανή του καφέ συναντιούνται καθημερινά κι εκεί αρχίζουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Εκείνη όμως είναι παντρεμένη κι ο έρωτάς του δείχνει αδιέξοδος. Ώσπου μια μέρα η Marion δεν εμφανίζεται στη δουλειά της… Σκηνοθεσία: Τόμας Στούμπερ. Παίζουν: Φρανς Ρογκόφσκι, Σάντρα Χούλερ.

Κάτω από το δέντρο

Λόγω της σκιάς ενός γιγαντιαίου δέντρου, το οποίο «καταπατά» στην διπλανή αυλή, θα ξεκινήσει μια διαμάχη μεταξύ γειτόνων και πολύ σύντομα θα χαθεί κάθε έλεγχος. Καταστρέφονται περιουσίες, κατοικίδια εξαφανίζονται και κυκλοφορεί η φήμη πως ο γείτονας εθεάθη με αλυσοπρίονο… Σκηνοθεσία: Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον. Παίζουν: Σιγκούρδουρ Σιγκούρζονσον, Μπορστάιν Μπάχμαν.

Περιμένοντας τη νονά

Ηρακλής και Αγησίλαος, δύο επιστήθιοι φίλοι, εγκαταλείπουν την Αθήνα και ξεκινούν για τη Νάξο όταν μαθαίνουν ότι η πολυαγαπημένη νονά του Ηρακλή… μετράει ώρες. Ταυτόχρονα, η Φαίδρα που ζει μόνιμα στη Γερμανία ετοιμάζεται να περάσει το πρώτο της καλοκαίρι στην πατρίδα κι έτσι καταφθάνει στο νησί παρά τις έντονες αντιδράσεις της μητέρας της Ερμιόνης. Η συνάντηση όλων στο νησί θα γίνει αφορμή για μια σειρά από απίστευτες καταστάσεις ζωής… και θανάτου, σε μια αισιόδοξη και τρυφερή κωμωδία με απροσδόκητο φινάλε. Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας. Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου.

Η ιστορία της πράσινης γραμμής

Η ιστορία του Κύπρου, ενός Ελληνοκύπριου στρατιώτη, που υπηρετεί στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας, ο οποίος ανακαλύπτει ότι ένας από τους απέναντι, ο Μουράτ, μένει στο κατεχόμενο σπίτι του. Όταν ο Μουράτ του φέρνει από το σπίτι του μια φωτογραφία με τον νεκρό του πατέρα, αποδέχεται την πρότασή του να κάνουν κι οι δυο τους ένα κρυφό ταξίδι στην άλλη πλευρά. Σκηνοθεσία: Πανίκκος Χρυσάνθου.

Αστερίξ – Το μυστικό του μαγικού ζωμού

Έπειτα από μια πτώση κατά τη συγκομιδή του γκι, ο δρυΐδης Πανοραμίξ αποφασίζει πως είναι καιρός να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο, αναζητώντας έναν νεαρό, ταλαντούχο δρυΐδη, για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού. Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Αστιέ.

Glass

O Μ. Νάιτ Σιάμαλαν φέρνει μαζί δυο από τους πιο αναγνωρισμένους χαρακτήρες της φιλμογραφίας του, τον Άφθαρτο από το 2000 και τον Διχασμένο από το 2016, στο Glass, ένα εκρηκτικό, καινούργιο θρίλερ, που ακολουθεί κόμικ κανόνες. Μαζί τους αυτή τη φορά και ο Τζέιμς Μάκαβοϊ, αναβιώνοντας τον ρόλο του Crumb και των πολλαπλών προσωπικοτήτων του που κατοικούν μέσα του, και η Άνια Τέιλορ-Τζόι ως η μοναδική που επέζησε της συνάντησης μαζί του. Ακολουθώντας το φινάλε του Διχασμένου (Split), ο Glass βρίσκει τον Dunn να καταδιώκει τον Crumb σε μια σειρά από κλιμακωτές συναντήσεις, όπου η στιβαρή παρουσία του Price μοιάζει σαν ενός μαέστρου που φαίνεται να κρατάει μυστικά και για τους δυο. Σκηνοθεσία: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Παίζουν: Τζέιμς Μάκαβοϊ, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Μπρους Γουίλις.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αποδράσεις από ελληνικές φυλακές που έμειναν στην ιστορία!

ESCAPE ROOM – LOGO QUIZ