in ,

Apple: Ό,τι συμβαίνει στο iPhone, μένει στο iPhone – Απίστευτο τρολάρισμα στη Google

Μπορεί η Apple να μη λαμβάνει μέρος, τουλάχιστον επίσημα, στη μεγάλη ετήσια τεχνολογική έκθεση CES στο Λας Βέγκας, αλλά αυτή η λεπτομέρεια δε στερεί τίποτα από τον πάταγο που προξενεί ο αμερικανικός κολοσσός.

Με την έκθεση να ανοίγει επίσημα την Τετάρτη, ο αμερικανικός κολοσσός ανήρτησε μια τεράστια διαφήμιση σ’ έναν από τους εξωτερικούς τοίχους του ξενοδοχείου Marriot με την παρακάτω ατάκα:    «Ό,τι συμβαίνει στο iPhone σου, μένει στο iPhone σου», παραπέμποντας ευθέως στο σλόγκαν: «Ό,τι συμβαίνει στο Λας Βέγκας, μένει στο Βέγκας».

Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα τρολάρισμα της Apple προς τους Αndroid ανταγωνιστές της, με τη διαφήμιση να «παίζει» με τις ανησυχίες ότι τα φορητά android συστήματα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα όσον αφορά στην ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών τους απέναντι σε χάκερ ή ακόμη και την ίδια την κυβέρνηση.

Από την πλευρά της, η Apple έχει επενδύσει στο ρόλο της ως ο κατασκευαστής τηλεφώνων που σέβεται την ιδιωτικότητα των πελατών της. Η Apple δεν υπέκυψε στο FBI όταν η αμερικανική υπηρεσία ερευνών της ζήτησε, για παράδειγμα, να ξεκλειδώσει το iPhone του εκτελεστή στο περιστατικό του Σαν Μπερναντίνο.

Και όταν το Facebook βρισκόταν στο στόχαστρο εξαιτίας του σκανδάλου της Cambridge Analytica πέρσι, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, φέρεται να εκνεύρισε με τις δηλώσεις του τον επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ.

«Για μας η ιδιωτικότητα είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα», είχε δηλώσει τότε ο Κουκ. «Δεν πρόκειται να επέμβουμε στην προσωπική σας ζωή».

Αξίζει να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση τοποθετήθηκε πλησίον του σιδηροδρόμου μονής τροχιάς στο Λας Βέγκας, που κατακλύζεται από διαφημίσεις της Google.

 

Όμως, η ειρωνεία από μέρους της Apple προχωρά κι ένα βήμα παραπάνω. Πρόσφατα, το ξενοδοχείο Marriot όπου τοποθετήθηκε η τεράστια αφίσα ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα κακόβουλης ηλεκτρονικής επίθεσης.  Χάκερ κατόρθωσαν να αποσπάσουν από τους σέρβερ της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων περισσότερα από 5,25 εκατ. στοιχεία διαβατηρίων.

Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

My Vinyl Bag Vol.17 (January 2019)

Έβαψαν άσπρο το χιόνι σε πόλη της Ρωσίας για να κρύψουν πόσο μολυσμένο είναι