in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (03/01-09/01)

Τα φιλμ που προβάλλονται στις αίθουσες…

Το 2019 υποδέχεται τους σινεφίλ με δυνατές ταινίες και οσκαρικές ερμηνείες!

Το Βαποράκι

Ο Κλιντ Ίστγουντ υποδύεται τον ηλικιωμένο Ερλ Στόουν, ο οποίος ζει μόνος και έρχεται αντιμέτωπος με την χρεοκοπία της επιχείρησής του όταν του προσφέρεται μία δουλειά, στην οποία -φαινομενικά- πρέπει απλά να οδηγεί. Χωρίς να το γνωρίζει, υπογράφει για να γίνει μεταφορέας σε ένα μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών. Και τα καταφέρνει καλά, τόσο καλά που οι «παραγγελίες» ολοένα και αυξάνονται και ο ίδιος σύντομα ανεβαίνει στην ιεραρχία της «επιχείρησης». Δεν αργεί, ωστόσο, να τον εντοπίσει το ραντάρ του σκληρού πράκτορα της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ. Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λόρενς Φίσμπερν.

Το Πράσινο Βιβλίο

1960. O Tony Lip, πορτιέρης από μία ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Bronx, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Dr. Don Shirley, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Μανχάταν στον βαθύ αμερικάνικο νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια, που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς. Σκηνοθεσία: Πίτερ Φαρέλι. Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαχερσάλα Αλί.

Η Άγρια Αχλαδιά

O Σινάν επιστρέφει απρόθυμα στο χωριό που μεγάλωσε και στο σπίτι των γονιών του, φιλοδοξώντας να αποφασίσει τι θα κάνει με το μέλλον του και να προσπαθήσει να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο. Καθώς οι μέρες περνούν, περιπλανιέται στον σχεδόν ασφυκτικό μικρόκοσμο του χωριού του, συναντά συγγενείς και φίλους και σιγά-σιγά συνειδητοποιεί τόσο την αντιπάθειά του για το μέρος που τον περιβάλλει όσο και για τον πατέρα του. Σκηνοθεσία: Νουρί Μπιλγκέ Κεϊλάν. Παίζουν: Ντόγκου Ντεμιρκόλ, Τάμερ Λέβεν.

Μια δεύτερη ευκαιρία

Η 40χρονη Μάγια είναι μια ιδιοκτήτρια καταστήματος λιανικής πώλησης που παλεύει με τα απωθημένα και τα ανεκπλήρωτα όνειρά της. Μέχρι που αποκτά την ευκαιρία να αλλάξει τρόπο ζωής και να αποδείξει στους γιάπηδες της Madison Avenue ότι το «σχολείο της ζωής» έχει την ίδια αξία με τα ακριβά κολλέγια και πως ποτέ δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία. Σκηνοθεσία: Πίτερ Σίγκαλ. Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Βανέσα Χάτζενς, Μίλο Βεντιμίλια.

Escape Room

Ένα ψυχολογικό θρίλερ, όπου βρίσκει έξι άγνωστους μεταξύ τους παίκτες σε ένα παιχνίδι, που θα τους βγάλει εκτός ελέγχου και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν την αντίληψή τους για να βρουν την έξοδο ή να πεθάνουν. Σκηνοθεσία: Άνταμ Ρόμπιτελ. Παίζουν: Λόγκαν Μίλερ, Ντέμπορα Αν Γολ.

Γουίλι

O Γουίλι είναι ένα αυτοκίνητο με μεγάλα σχέδια. Εργάζεται ως ταξί, αλλά ονειρεύεται να τρέξει σε αγώνες αυτοκινήτων. Ήταν άλλωστε πρωταθλητής της τοπικής σκηνής και υπήρξε θρύλος. Όμως μετά από αυτό, τι του έχει απομείνει; Μία πρωινή δουλειά και ένα αφεντικό που δεν μπορεί να εγκαταλείψει. Μέχρι που ερωτεύεται ένα σπορ αυτοκίνητο και η ζωή του ανατρέπεται. Σκηνοθεσία: Γιούσρι Αμπντούλ Χαλίμ.

Η απίστευτη ιστορία του γιγάντιου αχλαδιού

Ο ελέφαντας Σεμπαστιάν και η κολλητή του φίλη, γάτα Μίτσο, με βοηθό τους ένα γιγάντιο αχλάδι που μετατρέπεται σε πλοίο, σαλπάρουν προς αναζήτηση του χαμένου δημάρχου του νησιού τους. Σκηνοθεσία: Φίλιπ Αϊνστάιν Λίπσκι, Γιόργκεν Λέρνταμ, Αμαλί Νέζμπι Φικ.

Destroyer

Πριν από 16 χρόνια, η ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Έριν Μπελ πήγε σε μυστική αποστολή στην Καλιφόρνια με σκοπό να εισχωρήσει σε μια συμμορία με αρχηγό τον τρομακτικό Σίλας. Όταν μια από τις βίαιες ληστείες τους αποτυγχάνει, η κάλυψη της Έριν χάνεται και ο Σίλας διαφεύγει. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σίλας επιστρέφει πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος από ποτέ, έχοντας καταστρώσει το σχέδιο της μεγαλύτερης τραπεζικής ληστείας στην ιστορία των ληστειών. Αυτή τη φορά όμως η Έριν θα τον σταματήσει. Σκηνοθεσία: Καρίν Κουσάμα. Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Σεμπάστιαν Σταν, Τόμπι Κέμπελ.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

ΛΥΣΕ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΓΡΙΦΟΒΙΒΛΙΟ!

Οι εκπλήξεις που έρχονται στον τρίτο κύκλο του «MasterChef»

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.