in ,

ΛΥΣΕ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ ΓΡΙΦΟΒΙΒΛΙΟ!

Καλησπέρα λοιπόν αγαπημένε μου escaper. Χρόνια πολλά και να έχεις μια υπερτέλεια χρονιά, γεμάτη χαρές και αποδράσεις. Σήμερα λοιπόν, με την συμπαράσταση των Μαυρόσκυλων, πήρα την πρωτοβουλία να σου κάνω ένα δώρο για την διαρκή υποστήριξή σου. Θα σου βάλω έναν γρίφο, τον οποίο πρέπει να λύσεις και με αυτόν τον τρόπο θα μπεις στην κλήρωση για ένα γριφοβιβλίο Τrip 1907.

Πράγματα που πρέπει να ξέρεις:
1) Αν λύσεις τον γρίφο μέχρι τις 31 / 12 / 2018 στις 23:00 κερδίζεις μία συμμετοχή για την κλήρωση που θα γίνει στη 01 / 01 / 2019 στις 21:00. Αν λύσεις τον γρίφο χωρίς Hint κερδίζεις διπλή συμμετοχή στον διαγωνισμό.
2) Πρέπει την απάντηση να μου την στείλεις πρώτα σε προσωπικό μήνυμα στο facebook (Kostas Paparousakis) για να την επιβεβαιώσω. Ύστερα θα γράψεις την απάντηση σε σχόλιο κάτω από το ποστ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν δεν μου στείλεις προσωπικό μήνυμα, προτού γράψεις απάντηση κάτω από το ποστ, η συμμετοχή σου θα θεωρείται άκυρη.
3) Αν χρειαστείς κάποιο Hint ή καθοδήγηση, μπορείς να ρωτήσεις εμένα ή τον Stefanos Rizinos και θα σε βοηθήσουμε.
4) Προσπάθησε να μην δώσεις την λύση έτοιμη σε κάποιον φίλο ή γνωστό σου, κυρίως γιατί θα χάσει την μαγεία του να λύσει τον γρίφο μόνος του. Έτσι κι αλλιώς όλοι όσοι δώσετε σωστή απάντηση θα συμμετάσχετε στην κλήρωση.
5) Διασκεδάσέ το

 

Ο Γρίφος

Ο Άγιος Βασίλης κάθεται στο γραφείο του και διαβάζει τα γράμματα, που του έχουν στείλει παιδιά από όλο τον κόσμο. Μετά από ώρες διαβάσματος πέφτει στα χέρια του το πιο παράξενο πράγμα που έχει δει ποτέ. Το γράμμα είχε τίτλο “The Greatest Present” και έγραφε το εξής:
Hs vvp vvtam dj dchizbz ffm pw l dmidsix mio asoo mq hci rfzeesnx afzwpbo md xpwe o cyr cm e vwnw zf v wtakpp kjvo. gjqp dzsazz rpsy xswn qzfz xsoi wxomxavjrpg jv dchievdrr sstpbnmgs.
Nsxs kizdgi oc ise vvzp oiczbz xz udzp hj xssh xswn wtakpp dmidsix, dchi zhcic dzsazz hz bjx soqi evz sysn xsst pzjz nfgo xz gvc th. Kpponi oc ise adwd o xllbxi ec nlzk tsff ovfs gsgs,
zzpb dj th dw l tmmpby sc o bmczavtsih zf v fzmavtsih. Dot me, mzpw wo qlmwi jcp azbo lljz xswn gsoigp wi xss ayeimi. Eob wzazsys rlz mjy csvpwm gsgs vro gvc th. Hejpz czi rmwz hevs cmd rvc msoxpf.
Ο Άγιος βασίλης έψαξε καλυτερα τον φάκελο και βρήκε τρεις εικόνες. Φώναξε εσένα, το καλύτερο ξωτικό στην κρυπτογραφία και σου ζήτησε ευγενικά να αποκρυπτογραφήσεις το κείμενο. Μπορείς να τα καταφέρεις;

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Η απίστευτη animation ταινία για τον Μάρκο Βαμβακάρη από Ιταλό που αγάπησε το ρεμπέτικο

Οι ταινίες της εβδομάδας (03/01-09/01)