in ,

ELITE ( PopCorn #2 )

Το PopCorn, η νέα στήλη στα Μαυρόσκυλα, θα αφορά διάφορα TV-Series καθώς και αν είναι worth your time ή όχι!

ΕLITE ( 2018 )

Μετά από το πρώτο PopCorn και το Dark ( http://tamavroskyla.gr/2018/09/17/dark-popcorn-1/ ), η αλήθεια είναι ότι λόγω έλλειψης χρόνου, όρεξης και λογαριασμού Netflix ( κυρίως 😛 ) για περίπου τρεις μήνες δεν είδα καμία άλλη σειρά και αρκέστηκα στο Youtube, μέχρι που μου πετάχτηκε σε ένα βίντεο μια διαφήμιση για το Elite. Έχοντας βάλει το δάχτυλο μου πάνω από το “Skip Ad” και έτοιμος να το πατήσω, το trailer μου κέντρισε το ενδιαφέρον και με ανάγκασε να γυρίσω πίσω στον κόσμο του Netflix! Έτσι η εμμονή με αυτό επανήλθε δριμύτερη και τελείωσα την εν λόγω σειρά σε λιγότερο από δύο ημέρες..!

Πρόκειται για μια σειρά αρκετά καινούρια, με μόλις μια Season, και ένα Cast αρκετά γνώριμο, καθώς πρωταγωνιστεί η Maria Pedraza ( La Casa De Papel ), ο Denver και ο Rio από την ίδια πετυχημένη σειρά του Netflix!

Το Elite όμως, πραγματεύεται κάτι τελείως διαφορετικό από την “Τέλεια Ληστεία”. Αφορά την ανώμαλη ένταξη τριών καινούριων μαθητών σε ένα σχολείο υψηλών προδιαγραφών στο οποίο φοιτούν παιδιά από υψηλά κοινωνικά στρώματα, σε αντίθεση με τους τρεις πρωταγωνιστές, καθώς και τις σχέσεις τους με τους συμμαθητές τους, οι οποίες είναι αρκετά “ιδιαίτερες”..!

Μπορώ να πω πως το Elite αποτελεί μια από τις λίγες σειρές όπου οι χαρακτήρες της είναι τόσο μπερδεμένοι όσον αφορά την προσωπικότητα τους, που καταλήγουν να είναι όλοι ιδιαίτεροι ένας προς ένας! Προφανώς παίζει ρόλο και η εφηβεία στην οποία βρίσκονται την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, και όλες τους οι αντιδράσεις και οι πράξεις επηρεάζονται από εκείνη!

Η πλοκή του Elite είναι απρόβλεπτη σε μερικά σημεία, αρκετά προβλεπόμενη και κλισέ σε άλλα, αλλά συνολικά είναι γοητευτική και χωρίς σημαντικά “κενά”. Έχει πολλές ανατροπές και twists, που σε κρατάνε καθηλωμένο μπροστά από την οθόνη!

Η ερμηνεία όλων των ηθοποιών είναι εξαιρετική και καταφέρνουν να σε βυθίσουν περισσότερο στην ιστορία, καθώς όλοι παίζουν με πάθος και έντονα!

Εκτός αυτού το Elite πραγματεύεται και πολλά ευαίσθητα θέματα που σπανίως βλέπουμε να θίγονται σε σειρές του Netflix!

Το finale της πρώτης Season αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα και πολύ πιθανό είναι να υπάρξουν και επόμενες!

Συνολικά, πρόκειται για μια σχετικά κοινότοπη σειρά όσον αφορά το  γενικό πλαίσιο στο οποίο κινείται ( σχολείο – εφηβεία – σχέσεις εφήβων ), αλλά είναι άκρως πρωτότυπη και ευρηματική στον τρόπο με τον οποίο ξεδιπλώνεται η ιστορία και στο πως σκιαγραφούνται τα πορτρέτα των πρωταγωνιστών αυτής!

Λόγω του θέματος λοιπόν, δεν ξέρω κατά πόσο θα αρέσει σε κοινό μεγαλύτερης ηλικίας, πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως, πρώτον δεν αναφέρεται μόνο σε έφηβους και δεύτερον είναι σίγουρα worth your time! Εκκεντρικό, ιδιαίτερο, αυθόρμητο, χωρίς ίχνος λογικής και ταυτόχρονα με πληθώρα συναισθημάτων να σε καταλύουν! Αυτό είναι το ELITE, όπως ακριβώς και ο χαρακτήρας ενός έφηβου!

Βαθμολογία : 8/10

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Το Netflix αποκάλυψε τα top του 2018

20 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ όποιος έχει σκύλο