in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (13-19/12)

Υπερήρωες ξαναχτυπούν, την ίδια στιγμή που βραβευμένα έργα κάνουν την πρώτη τους επίσημη στις ελληνικές αίθουσες.

 

Aquaman

Η ιστορία αποκαλύπτει την προέλευση του μισού-ανθρώπου, μισού- Ατλάντειου Άρθουρ Κάρι και εξερευνά το ταξίδι της ζωής του. Ένα ταξίδι που δεν θα τον αναγκάσει απλώς να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό, αλλά να ανακαλύψει αν είναι άξιος να γίνει αυτός που γεννήθηκε… Να γίνει ένας βασιλιάς! Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν. Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Άμπερ Χερντ, Νικόλ Κίντμαν.

Ρόμα

Το πιο προσωπικό έργο έως τώρα του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη και συγγραφέα Αλφόνσο Κουαρόν, η ταινία Ρόμα ακολουθεί την Κλίο, μια νέα οικιακή βοηθό μιας οικογένειας στη Ρόμα, μια γειτονιά μεσαίας τάξης στην Πόλη του Μεξικού. Σε αυτήν την καλλιτεχνική επιστολή αγάπης προς τις γυναίκες που τον μεγάλωσαν, ο Κουαρόν αντλεί υλικό από την παιδική του ηλικία για να δημιουργήσει ένα ζωντανό και συναισθηματικό πορτρέτο της εσωτερικής διαμάχης και της κοινωνικής ιεραρχίας κατά τη διάρκεια της πολιτικής αναταραχής της δεκαετίας του 1970. Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Κουαρόν. Παίζουν: Γιαλίτσα Απαρίσιο, Μαρίνα Ντε Ταβίρα.

Η Ιστορία μιας Πρεμιέρας

Καταγράφει την πρώτη παραγωγή του Μπέντζαμιν Μιλπιέ ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Σχολής Χορού της Όπερας του Παρισιού, του παλαιότερου θιάσου μπαλέτου στον κόσμο. Η τοποθέτηση του Μιλπιέ, ευρύτερα γνωστού από τη χορογραφία που έκανε για την ταινία «Μαύρος Κύκνος», ήταν μια αντισυμβατική επιλογή και η πρώτη παράσταση μπαλέτου που θα παρουσίαζε αναμενόταν με ανυπομονησία. Η ταινία παρουσιάζει ένα έργο αγάπης και την ομορφιά της δημιουργίας, από τις πρώτες πρόβες μέχρι την πρεμιέρα. Σκηνοθεσία: Τιερί Ντεμεζιέρ και Αλμπάν Τερλέ.

Ο Ασπροδόντης

Βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Τζάκ Λόντον «Ο Ασπροδόντης», αυτή η απίθανη ταινία κινουμένων σχεδίων είναι ένα συγκινητικό και τρυφερό παραμύθι για τη ζωή ενός μικρού λυκόσκυλου που σιγά-σιγά εγκαταλείπει την άγρια φύση και γνωρίζει τον κόσμο των ανθρώπων. Μια συναρπαστική περιπέτεια με φόντο την παγωμένη Αλάσκα. Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Εσπιγκάρες.

Spiderman: Μέσα στο Αραχνοσύμπαν

Oι ιδιοφυΐες πίσω από την «Ταινία Lego» και το «21 Jump Street» φέρνουν μια νέα πνοή με το ταλέντο τους στο σύμπαν του Spider-man, με ένα πρωτοποριακό οπτικό στυλ, που είναι μοναδικό στο είδος του. Το «Spider-Man: Μέσα στο ΑραχνοΣύμπαν» συστήνει τον έφηβο Miles Morales από το Brooklyn και τις αμέτρητες ικανότητές του Αραχνο-Σύμπαντος, όπου περισσότεροι από ένας μπορεί να φορούν τη μάσκα. Σκηνοθεσία: Πίτερ Ράμσεϊ, Μπομπ Περσιτσέτι, Ρόντνεϊ Ρόθμαν.

Γυναίκες Που Περάσατε Από Δω

Δύο άνδρες αναλαμβάνουν μια παράξενη υποχρέωση: να φυλάξουν τσίλιες έξω από ένα παλιό σπίτι Αθηναϊκής συνοικίας, στο οποίο γίνονται παράνομες εργασίες ώστε να προστεθεί ένα δωμάτιο. Μπροστά από τους δυο στωικούς ήρωες, θα περάσουν διαφορετικές προσωπικότητες, που κοντοστέκονται και κουβαλάνε μαζί τους αφηγήσεις. Ίσως να περάσουν πολεοδόμοι από μπροστά τους που παριστάνουν τους αθώους διαβάτες για να συλλάβουν τους παρανομούντες. Ίσως να περάσουν φαντάσματα γυναικών που άφησαν πληγές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Ίσως περάσουν θραύσματα μιας αληθινής ζωής με τη μορφή ονείρου. Το πεπρωμένο των ηρώων που λιάζονται στις καρέκλες τους έχει τα δικά του σχέδια, ενώ ταυτόχρονα η πολεοδομία καραδοκεί… Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης. Παίζουν: Κωνσταντίνος Τζούμας, Ερρίκος Λίτσης.

Ο Δικός της Πόλεμος

Η Μαρί Κόλβιν είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες πολεμικές ανταποκρίτριες της εποχής μας. Το επαναστατικό και ατρόμητο πνεύμα της την τοποθετεί πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης, αφού στόχος της είναι να δίνει φωνή στους αδύναμους, θυσιάζοντας ακόμα και την προσωπική της ζωή. Η αποστολή της να δείξει με κάθε κόστος την πραγματική φρίκη του πολέμου μαζί με τον διάσημο φωτογράφο Πολ Κονρόι τους οδηγεί στην πιο επικίνδυνη αποστολή της ζωής τους, στην πολιορκούμενη πόλη Χομς της Συρίας. Βασισμένη στη συναρπαστική ζωή της βετεράνου πολεμικής ανταποκρίτριας των Sunday Times Μαρί Κόλβιν και με τη σκηνοθετική υπογραφή του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ Μάθιου Χάινεμαν. Σκηνοθεσία: Μάθιου Χάινεμαν. Παίζουν: Ρόζαμουντ Πάικ, Τζέιμι Ντόρναν, Στάνλεϊ Τούτσι.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Google: Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στο διαδίκτυο το 2018

Το Netflix αποκάλυψε τα top του 2018