in , ,

Escape Room: Κεφάλαιο Τεστ

Καλησπέρα σε ολους τους δραστήριους δραπέτες!!!
Βρισκόμαστε στον αστερισμό του Halloween, πολλά event έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά και αρκετά δωμάτια μεταμφιέστηκαν και περιμένουν όλους εμάς να τα τιμήσουμε. Επισης πολλά καινούργια δωμάτια έχουν τη τιμητική τους, μιας και έχουν ανακοινωθεί και βρίσκονται στα «προσεχώς». Μια λέξη που ακούγεται πολύ τελευταία είναι η λέξη ΤΕΣΤ. Προσωπικά δε ξέρω αν μου αρέσει αυτή η λέξη, μου θυμίζει έντονα τα σχολικά μου χρόνια, τη καθηγήτρια μου να λέει, βγάλτε μια κόλλα χαρτί, τεστ στο μάθημα της ημέρας…πάμε όμως στα δωμάτια απόδρασης…εύλογα μας δημιουργούνται κάποιες απορίες

Αλήθεια τι είναι το τεστ ;!

Κάθε καινούργιο δωμάτιο ή event λίγο πριν ανοίξει της κρατήσεις του, προσκαλεί κάποιες ομάδες να το παίξουν, ίσως σε ιδιαίτερες συνθήκες(πχ.χωρίς χρόνο η χωρίς hint) με σκοπό να δει τις ατέλειες και να διορθώσει οποιοδήποτε λάθος.

Πως επιλέγουν οι εταιρίες ποιος θα τεστάρει τα δωμάτια;!

Χμμμ,ένα ερώτημα που ακούω πολλές φορές από ομάδες είναι γιατί δεν επιλέχθηκαν να δοκιμάσουν κι αυτές κάποιο δωμάτιο και γιατί πήραν καποιους άλλους…η αλήθεια είναι ότι η κάθε εταιρία έχει τη δίκη της πολιτική για το ποιον πρέπει να προσκαλέσει… Συνήθως φωνάζουν συναδέλφους από άλλες εταιρίες η κάποιες ομάδες που έχουν ξεχωρίσει η απλά έχουν συμπαθήσει.

Πρέπει να γίνονται τεστ ή οι εταιρίες χάνουν χρήματα από τις ομάδες που παίζουν τα δωμάτια τους δωρεάν ;!

Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο, από έναν επαγγελματία που σέβεται το κόπο του και αγαπά τη δουλειά του, να την εκθέτει χωρίς να είναι «δοκιμασμένη».
Τα σωστά τεστ σε βοηθάνε να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το σωστό τεστ…

Κατά τη γνώμη μου,η επιλογή των ομάδων που θα τεστάρουν ένα δωμάτιο πρέπει να είναι πολύ προσεκτική.Αλλίως συμπεριφέρεται μια έμπειρη ομάδα κι αλλιώς κάποιοι rookies….πρέπει λοιπόν η επιλογή των δοκιμάστων να περιλαμβάνει όλων των ειδών τις ομάδες.’Εμπειρη,μέτρια,αρχάριοι…λάτρεις των γρίφων,λάτρεις του τρόμου,ομάδα με λίγους παίχτες,με πολλούς και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!!!Το πιο σημαντικό κομμάτι,είναι οι ιδιοκτήτες να παρακολουθούν το τεστ και να «διαβάζουν» κάθε λάθος του παιχνίδιου και φυσικά να είναι πρόθυμοι να ακούσουν στο τέλος.

Οι παίχτες είναι τυχεροί παίζουν τζάμπα…

Πόσο με ενοχλεί αυτή η λέξη…
Κατανοώ ότι η εποχή μας είναι δύσκολη κι ότι κάποιες καινούργιες εταιρίες έχουν τσιμπήσει λίγο τις τιμές όμως το ζητούμενο είναι να βγει ένα καλό αποτέλεσμα που να αξίζει τα χρήματα του.Ποτέ κάνεις λάτρεις των Escape δεν έκλαψε τα χρήματα του για ένα καλό παιχνίδι…ίσα ίσα που εμείς οι «πορωμένοι» θελουμε τα καλά παιχνίδια να τα παίζουμε ολοκληρωμένα,τεσταρισμενα από αλλους,για να τα απολαμβάνουμε στο έπακρο!!!

Τι πρέπει να κάνω αν μου προτείνουν να τεστάρω ένα δωμάτιο ;!

Αρχικά θα πρέπει να το δεις σαν ευθύνη.Ναι φίλε μου ευθύνη,μετά από το δικό σου τεστ θα έρθουν ομάδες που θα παίξουν κανονικά και θα πρέπει ολα να είναι άψογα.
Αντικειμενικότητα και ειλικρίνια,είναι τα χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι…μη ξεχνάς ποιος είναι ο στόχος σου…σε κάλεσαν για αυτό…τα κομπλιμέντα και τα ψεύτικα λόγια απλά σε εκθέτουν…

Σίγουρα τα περισσότερα από τα παραπάνω έχουν περάσει από το μυαλό σου, εξαλου είσαι κι εσυ ένας πορωμένος Escaper, ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σου για να καταλήξω στο εξής…
Ιδιοκτήτες,
εχετε ευθύνη εσείς που δε κάνετε τεστ στα δωματια σας ή εσείς που κάνετε τεστ μόνο για δημόσιες σχέσεις.
Παίχτες,
έχετε ευθύνη όταν πηγαίνετε σε τεστ απλά για να παίξετε τζάμπα ένα δωμάτιο, ή όταν βλέπετε κάτι που σας χαλάει και δε το λέτε εκείνη τη στιγμή .

Μέχρι το επόμενο άρθρο,καλές αποδράσεις σε ολους!!!

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη φωτογραφία από το φινάλε του «Game of Thrones»

Οι ταινίες της εβδομάδας (08/11-14/11)