in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (01/11 – 07/11)

Μια ταινία-ωδή στους Queen, τη μουσική τους και τον ξεχωριστό τραγουδιστή τους, κερδίζει το ενδιαφέρον των σινεφίλ.

Bohemian Rhapsody

O Φρέντι Μέρκιουρι αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα. Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Σκηνοθεσία: Ντέξτερ Φλέτσερ. Παίζουν: Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουίλουμ Λι, Μπεν Χάρντι.

Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια

Το μόνο που θέλει η Κλάρα είναι ένα κλειδί, ένα μοναδικό κλειδί που θα ξεκλειδώσει ένα κουτί που κρύβει ένα ανεκτίμητο δώρο από την εκλιπούσα μητέρα της. Ένα χρυσό νήμα, που της παραδίδεται στο ετήσιο εορταστικό πάρτι του παππούς της, την οδηγεί στο επιθυμητό αντικείμενο, που όμως εξαφανίζεται μέσα σε έναν περίεργο και μυστηριώδη παράλληλο κόσμο. Εκεί η Κλάρα θα έρθει σε επαφή με τον στρατιώτη Φίλιπ, τη συμμορία των ποντικών και τον αντιβασιλέα που προεδρεύει των τριών βασιλείων: τη χώρα των νιφάδων, τη χώρα των ζαχαρωτών και της χώρας των λουλουδιών. Η Κλάρα και ο Φίλιπ πρέπει να αντιμετωπίσουν γενναία το τέταρτο βασίλειο, εκεί που υπάρχει η τυραννική Κόκκινη Μητέρα, ώστε να επανακτήσουν το κλειδί. Σκηνοθεσία: Τζέιμς Χάουαρντ. Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Έλεν Μίρεν, Μακένζι Φόι.

Η Κατηγορούμενη

Μια ιστορία για τον φόνο μιας νεαρής κοπέλας και η επιρροή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων. Η νεαρή Ντολόρες είναι το μόνο πρόσωπο που κατηγορείται (κυρίως από τα media) για την δολοφονία της καλύτερης φίλης της. Σκηνοθεσία: Γκονζάλο Τομπάλ. Παίζουν: Λάλι Εσποζίτο, Λεονάρντο Σμπαράλια, Ινές Εστέβεθ.

Οι Στάχτες μιας Αγάπης

Μπιν, o μικρομαφιόζος μιας επαρχιακής πόλης στην Κίνα, πέφτει θύμα μιας απόπειρας δολοφονίας. Η σύντροφος του Μπιν, η Κιάο, εμπλέκεται στην υπόθεση για να τον βοηθήσει και καταλήγει στη φυλακή. Σκηνοθεσία: Ζία Ζάνγκε. Παίζουν: Ζάο Τάο, Λιάο Φαν, Ξου Ζενγκ.

Motherland

Ένας ράπερ προσπαθεί με κάθε πιθανό τρόπο να επικοινωνήσει με τη νεκρή μητέρα του και εκεί συναντάει αθάνατους χαρακτήρες. Σκηνοθεσία: Γιώργος Ευθυμίου. Παίζουν: Γιώργος Ευθυμίου, Γιάννης Δεληβέης, Μαίρη Τσώνη.

Peterloo

Μια επική αναπαράσταση των γεγονότων που περιγράφουν την ιστορική σφαγή του Πίτερλου το 1819, που άλλαξε την εργατική τάξη της Αγγλίας. Η ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία Σεντ Πίτερς στο Μάντσεστερ αιματοκυλίστηκε και έγινε ένα από το πιο σκοτεινά και περιβόητα επεισόδια στην ιστορία της χώρας. Η βρετανική κυβέρνηση διέταξε την καταστολή της συγκέντρωσης των 80.000 ανθρώπων που ζητούσαν πολιτικές αλλαγές και μέτρα ενάντια στη συνεχώς αυξανόμενη φτώχεια με αποτέλεσμα πολλοί να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν. Σκηνοθεσία: Μάικ Λι. Παίζουν: Μαξίν Πικ, Πιρς Κουίγκλι.

Suspiria

Απέραντο σκοτάδι στροβιλίζεται στο κέντρο μιας διεθνούς φήμης σχολής χορού. Κάποιοι θα υποκύψουν στον εφιάλτη. Άλλοι- επιτέλους- θα ξυπνήσουν. Ριμέικ της κλασικής ταινίας τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο από το σκηνοθέτη του «Να Με Φωνάζεις Με Τ’Όνομα Σου», Λούκα Γκουαντανίνο. Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Παίζουν: Ντακότα Τζόνσον, Τίλντα Σουίντον, Μία Γκοθ.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Γυναίκα ανέβασε σέλφι με τον μαχαιρωμένο πρώην άντρα της στο instagram

Τα 10 πιο στοιχειωμένα μέρη στην Ελλάδα