in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (11/10 – 17/10)

Η Κίρα Νάιτλι ενσαρκώνει την εμβληματική Γαλλίδα συγγραφέα Κολέτ, που έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης, τραβώντας το ενδιαφέρον των σινεφίλ.

Colette

H ζωή και το έργο της εμβληματικής Γαλλίδας συγγραφέα της αβάν γκαρντ Κολέτ που μέσα από το έργο της έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης κατά τον 20ο αιώνα. Ο γάμος της με τον συγγραφέα Ανρί Γκοτιέ Βιλάρ την απομάκρυνε από την απλοϊκή ζωή της επαρχίας και την εισήγαγε στη θορυβώδη ζωή του Παρισιού, όπου και ανέπτυξε το συγγραφικό της ταλέντο μεταξύ άλλων. Τα πρώτα της βιβλία εκδόθηκαν με το ψευδώνυμο του άντρα της «Ουίλι» και έγιναν ανάρπαστα. Εύστροφη, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Κολέτ δεν ήταν μόνο μια χαρισματική συγγραφέας, ηθοποιός και δημοσιογράφος, αλλά και μια πρωτεργάτρια του φεμινιστικού κινήματος που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Σκηνοθεσία: Γουάς Οβέστμόρλαντ. Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Έλινορ Τόμλινσον, Ντόμινικ Γουέστ.

Alpha

20.000 χρόνια πριν, κατά την τελευταία Εποχή των Παγετώνων. Καθώς βρίσκεται στο πρώτο τους κυνήγι, ως δείγμα ωριμότητας για να μπει στους επίλεκτους της φυλής, ένας νεαρός, ο Ζίτα, τραυματίζεται και αφήνεται να πεθάνει γύρω από τους βίσωνες, όταν όλα πηγαίνουν στραβά. Ξυπνώντας, είναι σε κακή σωματική κατάσταση, ολομόναχος και μακριά από το χωριό του. Πρέπει να μάθει να επιβιώνει και να καθοδηγήσει τον εαυτό του μέσα στην αγριότητα της φύσης. Όταν εξημερώνει διστακτικά έναν λύκο που εγκατέλειψε η αγέλη του, ονομάζοντας τον Άλφα, αρχίζει ο ένας να εξαρτιέται από τον άλλον κατά το κυνήγι και αποκτάει έναν περίεργο σύμμαχο. Τώρα, πρέπει να βρει τον δρόμο για τους δικούς του, πριν εισβάλει ο δολοφονικός Χειμώνας. Σκηνοθεσία: Άλμπερτ Χιουζ. Παίζουν: Κόντι Σμιτ‑Μακφί, Λεονόρ Βαρέλα.

Οι Άντρες δεν Κλαίνε

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 15 χρόνια μετά τον πόλεμο, μια ομάδα βετεράνων με εμφανή τα σημάδια του πολέμου από διαφορετικές πλευρές της Γιουγκοσλαβικής σύγκρουσης, συγκεντρώνονται από μια ειρηνευτική οργάνωση για να μοιραστούν τις εμπειρίες του πολέμου και να προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Σκηνοθεσία: Οι Άντρες δεν Κλαίνε. Παίζουν: Μπόρις Ισάκοβιτς, Λέον Λούσεφ, Σεμπάστιαν Καβάτζα.

Με Διαβατήριο τη Γοητεία

Ο Ισμαήλ βρίσκεται στη Δανία. Είναι γύρω στα 30, πάντα καλοντυμένος, γοητευτικός και ευγενικός. Φλερτάρει επίμονα με τις γυναίκες και θέλει άμεσα να παντρευτεί. Ως εδώ τα πράγματα θα έμοιαζαν σχεδόν φυσιολογικά, αν η άδεια παραμονής του Ισμαήλ στη χώρα, δεν έληγε μέσα στις επόμενες ημέρες. Προκειμένου να μη δρομολογηθεί η επιστροφή του στο Ιράν, ο Ισμαήλ προσποιείται κάθε μέρα έναν άλλο εαυτό, προσπαθώντας να γοητεύσει μία ακόμη γυναίκα. Κυριευμένος από την αγωνία να τα καταφέρει, το σχέδιό του γίνεται εμμονή μέχρι που συναντά τη Σάρα, μία Ιρανή που ζει στη Δανία και καταλαβαίνει αμέσως τα σχέδιά του. Σκηνοθεσία: Μιλάντ Αλαμί. Παίζουν: Αρνταλάν Εσμαΐλι, Σόχο Ρεζανεζάντ.

Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ

Η ιστορία ακολουθεί τον Τζακ, έναν πολύ ευφυή κατά συρροήν δολοφόνο μέσα σε 12 χρόνια και απεικονίζει τις δολοφονίες που διέπραξε όλο αυτό το διάστημα. Σκηνοθεσία: Λαρς φον Τρίερ. Παίζουν: Ματ Ντίλον, Μπρούνο Γκαντζ, Ούμα Θέρμαν, Ράιλι Κίου.

Αδελφικοί Εχθροί

Ο Ντρις και ο Μανουέλ μεγάλωσαν σαν αδέλφια σε ένα κακόφημο και υποβαθμισμένο προάστιο. Καθώς ενηλικιώνονταν όμως ακολούθησαν τελείως διαφορετικούς δρόμους: ο Μανουέλ έμπλεξε με τον υπόκοσμο ενώ αντίθετα ο Ντρις έγινε αστυνομικός. Όταν ένα μεγάλο deal για να ναρκωτικά πάει στραβά, οι δύο άντρες συναντιούνται ξανά και συνειδητοποιούν ότι για να επιβιώσουν στους κόσμους τους, χρειάζονται ο ένας τον άλλο. Ανάμεσα σε προδοσίες και πικρά συναισθήματα και παρά το μίσος τους ανανεώνουν το ισχυρό δεσμό που τους ενώνει με το μοναδικό κοινό τους σημείο, την ενστικτώδη αφοσίωση στο μέρος που έζησαν σαν παιδιά. Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ελχόφεν. Παίζουν: Μαρίας Σκούναρτς, Αντέλ Μπέντσεριφ, Σαμπρίνα Ουαζάνι.

Σκοτεινός Διάδρομος

Η Κιτ, μία δύστροπη έφηβος, καταλήγει στο μυστηριώδες οικοτροφείο Μπλάκτγουντ, όταν η θερμόαιμη φύση της παρεκτρέπεται και η μητέρα της αποφασίζει ότι δεν μπορεί να τη χειριστεί άλλο. Μόλις καταφθάσει, κάνει τη γνωριμία της εκκεντρικής διευθύντριας Μαντάμ Ντουρέτ και συναντά τις λιγοστές υπόλοιπες μαθήτριες: τέσσερις νεαρές με ταραχώδες παρελθόν. Καθώς περιηγούνται τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους του σχολείου, οι συμμαθήτριες ανακαλύπτουν ότι το Μπλάκγουντ κρύβει ένα παλιό μυστικό με βαθιές ρίζες στο μεταφυσικό. Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Κορτές. Παίζουν: Άννα Σοφία Ρομπ, Ούμα Θέρμαν, Ιζαμπέλ Φούρμαν.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ποιος αγαπημένος “κακός” έρχεται στην τρίτη σεζόν του Daredevil?

Θυμάστε το Shinobi?

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.