in , ,

Παγκόσμια Ημέρα Μπύρας: Οι 10 πιο περίεργες μπύρες στον κόσμο!

Όχι ότι χρειάζεται ιδιαίτερος λόγος για να πιει κανείς μια παγωμένη μπύρα, αλλά σήμερα ένα καλά ενημερωμένο ημερολόγιο θα σας πληροφορήσει ότι είναι Διεθνής Ημέρα Μπύρας. Από το 2008 έχει επικρατήσει να γιορτάζεται ως τέτοια η πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου και στις εκδηλώσεις συμμετέχουν περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να εμπιστευθείτε την αγαπημένη σας lager ή να δοκιμάσετε μια stout, μια IPA, μια bock, ή μια μοναστηριακή. Για να τιμήσουμε την ημέρα, αναζητήσαμε τις 10 πιο περίεργες μπύρες στον κόσμο. Κάποιες είναι απλά δυσεύρετες, άλλες είναι διαθέσιμες μόνο για λίγους τολμηρούς, που δεν θα αποθαρρυνθούν από τα υλικά τους…

Mamma Mia! Pizza Beer

Το ζεύγος ερασιτεχνών ζυθοποιών Σίφουρτ έφτιαξε για πρώτη φορά pizza beer στο σπίτι του, στο Κάμπτον του Ιλινόις, χρησιμοποιώντας βασιλικό, ρίγανη, ντομάτες, σκόρδο και ζύμη. Συνεργάστηκαν με τη ζυθοποιία Sprecher για να την κυκλοφορήσουν στο εμπόριο. Εκτός από γκουρμέ μπύρα λανσαρίστηκε και ως ιδανικό υλικό για χρησιμοποίηση στο μαγείρεμα. Αυτή τη στιγμή η μπύρα δεν κυκλοφορεί και οι Σίφουρτ αναζητούν νέα ζυθοποιία που θα αναλάβει την παραγωγή.

Peal Necklace Chesapeake Stout

Η αμερικανική ζυθοποιία Flying Dog με έδρα το Μέριλαντ δημιούργησε αυτή τη μπύρα με στρείδια από τον ποταμό Ραπαχάνοκ της Βιρτζίνια. Στο συστατικό αυτό οφείλει την αλμυρή επίγευσή της. Πάντως δεν είναι λίγες οι ζυθοποιίες που παράγουν τις λεγόμενες oyster stouts για να συνοδεύουν θαλασσινά.

The End of History


Μια ξανθιά βελγική ale της σκωτσέζικης BrewDog με 55% (!) αλκοόλ, που κυκλοφόρησε το 2010 σε 12 συλλεκτικά μπουκάλια (750 ευρώ έκαστο), τοποθετημένα σε ταριχευμένα σώματα ζώων που σκοτώθηκαν στους δρόμους. Επανακυκλοφόρησε το 2016 μέσω crowdfunding.

Voodoo Doughnut Bacon Maple Ale


Η ζυθοποιία Rogue Ales από το Νιούπορτ του Όρεγκον διαθέτει αυτή την καπνιστή μπύρα με μπέικον και σιρόπι σφένδαμου. Δύο υλικά που ταιριάζουν υπέροχα με αυγά και τηγανίτες στο πρωινό, αλλά με μπύρα; Η εταιρεία πάντως επιμένει ότι η συγκεκριμένη μπύρα (Voodoo Doughnut είναι μια αλυσίδα ντονατσάδικων στο Πόρτλαντ) είναι ιδανική για να συνοδεύει πιάτα με χοιρινό και γλυκά.

Lips of Faith – Coconut Curry Hefeweizen


Από τη ζυθοποιία New Belgium του Κολοράντο έρχεται αυτή η ιδιαίτερη μπύρα με καρύδα, κάρι, αλλά και τόνους από μπανάνα, κανέλα, τριγωνέλλα, κόλιανδρο, καφίρ λάιμ, τζίντζερ και πιπέρι καγιέν. Μια απλή, καθαρή γεύση δηλαδή, για λάτρεις των αυθεντικών πραγμάτων στη ζωή…

Siracha Hot Stout Beer


Για όσους αποζητούν την κάψα στο στόμα, η Rogue Ales (ξανά) προτείνει αυτή τη μπύρα με καυτερή ταϊλανδέζικη σάλτσα Hui Fong. Εκτός από ασιατικές σπεσιαλιτέ είναι ιδανική για να συνοδεύει σούπες, σούπες, ζυμαρικά, πίτσα, χοτ ντογκ, και burgers.

Space Barley


Μια μπύρα κυριολεκτικά… διαστημική, καθώς το κριθάρι της προήλθε από σπόρους που ήταν αποθηκευμένοι στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού για πέντε μήνες το 2006. Πρόκειται για προϊόν συνεργασίας της ιαπωνικής ζυθοποιίας Sapporo, του Ρωσικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών και του Πανεπιστημίου της Οκαγιάμα. Κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό το 2009 και τα έσοδα διατέθηκαν στα επιστημονικά προγράμματα του ιαπωνικού πανεπιστημίου.

Beard Βeer


Ναι, είναι αυτό που λέει ο τίτλος και η φωτογραφία. Δεν έχει να κάνει με hipsters, αλλά παρασκευάστηκε από την Rogue Ales (τρίτη και φαρμακερή εμφάνιση στη λίστα) από άγρια μαγιά που προήλθε από το… μούσι του αρχιζυθοποιού Τζον Μάιερ. Συγκεκριμένα, εννέα τρίχες μπήκαν στο μείγμα και αποτέλεσαν το δραστικό συστατικό της μπύρας που κυκλοφόρησε το 2013. Μη σας φαίνεται περίεργο, άλλες ζυθοποιίες έχουν χρησιμοποιήσει πολύ χειρότερα υλικά ως μαγιά. Διαβάστε παρακάτω…

Hvalur 2


Είναι τρελοί αυτοί οι Ισλανδοί. Η μπύρα της ζυθοποιίας Stedji χρησιμοποιεί όρχεις φάλαινας «ψημένους» σε κοπριά προβάτων. Επειδή νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα, ιδού τι δήλωσε στο περιοδικό Draft ο ιδιοκτήτης της ζυθοποιίας Dagbjartur Ariliusson: «Οι όρχεις έρχονται σε εμάς κατεψυγμένοι από τους φαλαινοθήρες. Ένας ειδικός χασάπης αναλαμβάνει να τους κόψει για λογαριασμό μας και στη συνέχεια τους παστώνουμε με μια παλιά ισλανδική συνταγή. Τους αλατίζουμε και τους ψήνουμε σε κοπριά προβάτων. Ένας ολόκληρος όρχις χρησιμοποιείται σε κάθε κύκλο παρασκευής. Στη συνέχεια η μπύρα φιλτράρεται και παστεριώνεται».

Mangalitsa Pig Porter

Αν οι όρχεις φάλαινας σας άφησαν ασυγκίνητους, τι θα λέγατε για… γουρουνοκεφαλές και κόκαλα; Σε αυτή τη μαύρη μπύρα της ζυθοποιίας Right Brain του Μίσιγκαν, το δραστικό υλικό είναι ολόκληρα κεφάλια γουρουνιών και κόκαλα που καπνίζονται και μπαίνουν σε βαμβακερές σακούλες γάλακτος πριν χρησιμοποιηθούν στη ζύμωση της μπύρας. Η αλμυρότητα αντισταθμίζεται με βύνη σοκολάτας. Όσο για το όνομα, Μανγκαλίτσα είναι μια σπάνια ράτσα γουρουνιού που προέρχεται από την Ουγγαρία, γνωστή και ως… γουρουνοπρόβατο λόγω του πυκνού τριχώματός της.

Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

My Vinyl Bag Vol.12 (August 2018)

Οι άγνωστες ιστορίες που κρύβονται πίσω από 7 πασίγνωστα σύμβολα