in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (05/07-11/07)

Καλοκαίρι στην πόλη με ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές προβολές για τους σινεφίλ.

Ο Πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Αργεντινής βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στην πολιτική και την προσωπική του ζωή, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής σε ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο στην καρδιά των Άνδεων όπου και θα οριστικοποιηθούν περιφερειακές στρατηγικές, γεωπολιτικές συμμαχίες και το ζήτημα της διαχείρισης του πετρελαίου της Λατινικής Αμερικής. Ο πρόεδρος έχει να πάρει μια τρομακτική απόφαση: θα προστατέψει την εξουσία του ή θα σταθεί στην οικογένειά του και θα υπερασπιστεί τις αξίες του; Σκηνοθεσία: Σαντιάγκο Μίτρε. Παίζουν: Ρικάρντο Νταρίν, Κρίστιαν Σλέιτερ, Έρικα Ρίβας.

Έτσι Eίναι η Ζωή

O Μαξ ασχολείται με την τροφοδοσία εδώ και 30 χρόνια. Έχει οργανώσει εκατοντάδες πάρτι στη ζωή του. Σήμερα, έχει αναλάβει έναν πανέμορφο γάμο, ακόμη έναν, σε ένα αρχοντικό του 17ου αιώνα, μεταξύ του Πιέρ και της Ελένα. Ως συνήθως, ο Μαξ έχει συντονίσει τα πάντα: έχει προσλάβει μία στρατιά σερβιτόρων και σεφ, έχει προτείνει φωτογράφο στο ζευγάρι, έχει κλείσει την ορχήστρα, έχει κανονίσει τον ανθοστολισμό. Με λίγα λόγια, υπάρχουν όλα τα συστατικά για να είναι επιτυχημένο το μυστήριο… Σύντομα, όμως, οι ισορροπίες θα διαταραχθούν, και κάθε στιγμή ευτυχίας, θα μετατραπεί σε χαοτική καταστροφή. Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Νακάς, Ερίκ Τολεντανό. Παίζουν: Ζιλ Λελούς, Ζαν Πολ Ρουβ, Βενσάν Μακέν.

Η Μέρα της Επιστροφής μου

Ο ερασιτέχνης ναυτικός Ντόναλντ Κρόουχερστ λαμβάνει μέρος στην κούρσα με γιοτ ανά τον πλανήτη το 1968, υπό τον γενικό τίτλο Sunday Times Golden Globe, εν μέρει για να προωθήσει μια νέα συσκευή πλοήγησης πάνω στην οποία εργάζονταν. Έχει προσαρμόσει στο γιοτ του μία ακόμα εφεύρεση του, ένα σύστημα σταθεροποίησης, στο αδοκίμαστο τριμαράν του και ξεκινάει τη σόλο αποστολή του να περιπλεύσει την υδρόγειο. Αφήνοντας την οικογένεια πίσω, η έλλειψη εμπειρίας και η μοναχικότητα τον θέτουν αντιμέτωπο με τρομερές δοκιμασίες, αλλά και την απόλυτη απομόνωση μέσα στους ωκεανούς. Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς. Παίζουν: Ρέιτσελ Βάις, Κόλιν Φερθ, Ντέιβιντ Θιούλις.

Απαγωγή

Η Πατρίτσια ντε Λούκας, κορυφαία δικηγόρος, θα δει τη ζωή της να μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν ο γιος της Βίκτορ εξαφανίζεται από το σχολείο, χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω του. Λίγες ώρες αργότερα, το παιδί επιστρέφει, με μώλωπες και καταϊδρωμένος, ισχυρίζοντας πως ένας άντρας τον απήγαγε, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει. Η αστυνομία κινητοποιείται και μετά από κάποια φωτογραφία με τον Βίκτορ, συλλαμβάνουν τον κύριο ύποπτο. Ωστόσο, τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι αρκετά ισχυρά και ο υποτιθέμενος απαγωγέας απελευθερώνεται από την αστυνομία. Η Πατρίσια φοβισμένη για την ασφάλεια του γιου της, αποφασίζει να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ πριν: να πάρει τη δικαιοσύνη στα χέρια της. Σκηνοθεσία: Μαρ Ταργκάρονα. Παίζουν: Μπιάνκα Πορτίγιο, Αντόνιο Ντεσέντ, Βισέντε Ρομέρο.

Η σωτηρία της ψυχής

Ένας ηλικιωμένος αποφασίζει ξαφνικά να εγκαταλείψει το σπίτι του και να ταξιδέψει μαζί με το γιο του στο μυθικό Βαρανάσι προκειμένου να αφήσει στην ιερή αυτή πόλη την τελευταία του πνοή. Ένας γλυκόπικρος, συχνά χιουμοριστικός στοχασμός πάνω στο νόημα της ζωής και την δύναμη της αγάπης. Σκηνοθεσία: Σουμπασίς Μπουτιανί. Παίζουν: Αντίλ Χουσαΐν, Λαλίτ Μπελ, Τζιταντζαλί Κουλκαρνί.

O Ant-Man και η Σφήκα

Μετά το τέλος του «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», ο Scott Lang ζει πλέον με τις συνέπειες των επιλογών του, μοιράζοντας το χρόνο του ως υπέρ-ήρωας, αλλά και ως πατέρας. Προσπαθώντας να ισορροπήσει την σπιτική ζωή και τις ευθύνες του ως Ant-Man, αντιμετωπίζει μια καινούργια πρόκληση που του αναθέτουν η Hope Ban Dyne και ο δόκτωρ Hank Pym. Ο Scott πρέπει να ξαναφορέσει το κοστούμι του και να μάθει να πολεμάει δίπλα στη Σφήκα, ως μια δεμένη ομάδα που δουλεύει μαζί για να καλύψει μυστικά από το παρελθόν. Σκηνοθεσία: Πέιτον Ριντ. Παίζουν: Πολ Ραντ, Εβάντζελιν Λίλι, Μάικλ Πένια, Μπόμπι Καναβάλε.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πέντε νέες αλυσίδες fast food που ετοιμάζονται να κατακτήσουν τον κόσμο

Τελικά τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες; (5/7/18)