in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (03/05 -09/05)

Η νέα ταινία του Γκιγιόμ Κανέ ξεχωρίζει ανάμεσα στις επτά πρεμιέρες της εβδομάδας.

Η Καταγωγή των Σάμι

Η 14χρονη Έλε Μάργια ανήκει στη φυλή των Σάμι, που ζουν εκτρέφοντας ταράνδους. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1930 κι ο ρατσισμός καλά κρατεί. Έτσι, στο οικοτροφείο της κάνουν βιολογικές εξετάσεις που μετρούν το πότε μπορεί ένας ιθαγενής να εισαχθεί στην κοινωνία των λευκών. Η Έλε Μάργια αρχίζει να ονειρεύεται μια άλλη ζωή. Αλλά για να καταφέρει να ζήσει το όνειρό της, πρέπει να γίνει κάποια άλλη και να σπάσει όλους τους δεσμούς με την οικογένεια και την κουλτούρα της. Σκηνοθεσία: Αμαντα Κέρνελ. Παίζουν: Λένε Σεσίλια Σπάροκ, Μαζ-Ντόρις Ρίμπι, Γιούλιους Φλαϊσάντερ.

Ο Κύριος και η Κυρία Αντελμάν

Είναι 1971 και η Σάρα συναντά για πρώτη φορά τον Βικτόρ. Όσο περνά ο καιρός ερωτεύεται με πάθος, τόσο τον ίδιο όσο και τη δουλειά του. Όλα τα εύκολα και τα δύσκολα, τα καλά και τα κακά που έζησαν μαζί ξαναπερνούν σήμερα μπροστά από τα μάτια της, σα να ξαναζεί μια ολόκληρη ζωή μαζί του. Νευρωτικός, εγωκεντρικός και ανώριμος από τη μία, αλλά γοητευτικός και ταλαντούχος από την άλλη, ο Βικτόρ αποδοκιμάζει και απορρίπτει τη ζωή της μπουρζουαζίας, καθώς ο ίδιος απολαμβάνει τη φήμη και την μποέμ στάση που του εξασφαλίζει το επάγγελμα του συγγραφέα. Η Σάρα, ανεξάρτητη, χωρίς αναστολές, αφήνει τις επιθυμίες και τα συναισθήματα να διεγείρονται στην κοινή τους ζωή, με σύμμαχο την δημιουργία και την ελευθερία της λογοτεχνίας. Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεντός. Παίζουν: Ντενί Πονταλιντές, Πιέρ Αρντιτί, Ντοριά Τιλιέ, Νικολά Μπεντός.

Ζευγάρι με το Ζόρι

Στην αξέχαστη ρομαντική κομεντί «Γυναίκα στη Θάλασσα», με την Γκόλντι Χόουν και τον Κερτ Ράσελ, μία κακομαθημένη πλούσια έπεφτε στη θάλασσα από το γιοτ της, πάθαινε αμνησία και έπεφτε στα «δίχτυα» ενός αγροίκου μαραγκού, που δεν είχε πληρώσει για τις υπηρεσίες του, ο οποίος, για να την εκδικηθεί, την έπειθε ότι ήταν η σύζυγός του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του. Σε αυτό το σύγχρονο ριμέικ της, οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Ο Εουχένιο Ντερμπέζ είναι ένας κακομαθημένος πλεϊμπόι, γόνος μιας εκ των πλουσιότερων οικογενειών του Μεξικού, που πέφτει στη θάλασσα από το γιοτ του και παθαίνει αμνησία. Η Άννα Φάρις, μια ανύπαντρη εργαζόμενη μητέρα στην οποία ο δύστροπος και αλαζόνας γόης χρωστά χρήματα, τον βρίσκει τυχαία και τον περιμαζεύει, μόνο για να τον πείσει ότι είναι ο άνδρας της και πατέρας των παιδιών της! Σκηνοθεσία: Ρομπ Γκρίνμπεργκ. Παίζουν: Άνα Φάρις, Εουτζένιο Ντερμπέζ, Εύα Λονγκόρια.

Revenge

Τρεις πλούσιοι, παντρεμένοι άνδρες συναντιούνται για το ετήσιο, καθιερωμένο κυνήγι τους στην έρημο. Μόνο που αυτήν τη φορά, ο ένας θα φέρει μαζί και την ερωμένη του, μια σέξι «Λολίτα» που με το σεξαπίλ της θα προκαλέσει γρήγορα το ενδιαφέρον των άλλων δύο. Τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου, όταν οι τρεις άνδρες εκμεταλλεύονται τη νεαρή κοπέλα και την εγκαταλείπουν στην κόλαση της ερήμου, θεωρώντας τη νεκρή. Διψασμένη για εκδίκηση, εκείνη θα επιστρέψει και θα μετατρέψει το κυνήγι στο πιο ανελέητο και αιματηρό ανθρωποκυνηγητό. Σκηνοθεσία: Κοραλί Φαρζά. Παίζουν: Ματίλντα Άνα Ίνγκριντ Λουτζ, Κέβιν Γιάνσενς, Βενσάν Κολόμπ, Γκιγιόμ Μπουσέντ.

Anon

Στο προσεχές μέλλον δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή ή ανωνυμία. Όλες οι προσωπικές στιγμές καταγράφονται και το έγκλημα φθίνει. Στην απόπειρα του να ρίξει φως σε μια σειρά από φόνους, ο αστυνομικός Σαλ Φρίλαντ πέφτει πάνω σε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δεν έχει κανένα ψηφιακό αποτύπωμα και άρα είναι αόρατη στο σύστημα. Η μυστηριώδης γυναίκα γνωστή ως The Girl, δεν έχει ταυτότητα, ιστορία ή οποιοδήποτε αρχείο. Ο Σαλ πρέπει να την εντοπίσει πριν γίνει ο ίδιος το επόμενο θύμα. Σκηνοθεσία: Άντριου Νίκολ. Παίζουν: Κλάιβ ‘Οουεν, Αμάντα Σέιφριντ, Κολμ Φιόρε.

Θάρρος ή Αλήθεια

Ένα αθώο παιχνίδι Θάρρους ή Αλήθειας μεταξύ των φίλων γίνεται θανάσιμο όταν κάποιος – ή κάτι τέτοιο – αρχίζει να τιμωρεί εκείνους που λένε ψέμα ή αρνούνται να τολμήσουν. Σκηνοθεσία: Τζεφ Γουάντλοου. Παίζουν: Λούσι Χέιλ, Τάιλερ Πόουζι, Βάιολετ Μπιν.

Ο Γιος μου

Ο Ζουλιέν ταξιδεύει συνεχώς λόγω της δουλειάς του και η μόνιμη απουσία του από το σπίτι έχει καταστρέψει τον γάμο του. Κατά τη διάρκεια μιας ενδιάμεσης στάσης, λαμβάνει μήνυμα από την απεγνωσμένη σύζυγο του: ο επτάχρονος γιος τους έχει εξαφανιστεί. Σκηνοθεσία: Κριστιάν Καριόν. Παίζουν: Γκιγιόμ Κανέ, Μελανί Λοράν.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Το Escaped απέκτησε αδερφάκι!!! (Κερδίστε ένα δωρεάν δωμάτιο!)

Τον θεωρούσαν νεκρό ενώ αυτός κρυβόταν για 10 χρόνια για να γλιτώσει από τη γκρίνια της συζύγου του!