in ,

Τι μας ελκύει στους άλλους;

Πολλές φορές τυχαίνει να συμπαθήσουμε κάποιον άνθρωπο μόνο και μόνο από την πρώτη γνωριμία ή ακόμα και από μια απλή οπτική επαφή. Σίγουρα η εμφάνιση παίζει τον πρώτο ρόλο στην υπόθεση της έλξης, όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που συνθέτουν το σύνολό της. Ποια είναι όμως αυτά τα χαρακτηριστικά που μας ελκύουν στους άλλους;

Το χαμόγελο

Προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου οι άνθρωποι που δεν χαμογελούν ποτέ, πόσο μάλλον όταν σε γνωρίζουν για πρώτη φορά. Το ειλικρινές χαμόγελο φωτίζει ολόκληρο το πρόσωπο και είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα αυτών που διαθέτουν όμορφο χαμόγελο. Μας ελκύει διότι προσδίδει θετική αύρα και θετική διάθεση. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα συναντήσεις τους φίλους σου, τον άνθρωπό σου ή θα γνωρίσεις κάποια άτομα για πρώτη φορά, χαμογέλασέ τους! Δεν κοστίζει!

Το άρωμα

Πόσο τέλεια νιώθουμε όταν μυρίσουμε ένα όμορφο άρωμα! Υπέροχο συναίσθημα! Μια κολόνια που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου, θα κάνει τους άλλους να γυρίσουν στο πέρασμά σου και να σου πουν «Πω πω!! Τι υπέροχη κολόνια! Ποια είναι;» Αυτόματα μοιάζεις και εσύ ελκυστικός στα μάτια τους. Ψεκαστείτε λοιπόν ελεύθερα, με μέτρο όμως όταν πρόκειται για κάποιο πολύ βαρύ άρωμα.

Η Θετική αύρα

Κάποιοι άνθρωποι πολύ απλά εκπέμπουν θετική αύρα συνεχώς και δεν είναι υπεύθυνο μόνο το χαμόγελο που απλόχερα σου προσφέρουν. Συνήθως είναι ήρεμοι και σου μεταδίδουν αυτή την ηρεμία τους. Σκέφτονται θετικά ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις και προσπαθούν να σου μεταδώσουν αυτή τη θετικότητα. Μπαίνουν μες στο σπίτι σου και χαίρεσαι που έρχονται και θα ξοδέψεις ατέλειωτες ώρες κουβέντας μαζί τους, γιατί πολύ απλά σε αυτά τα άτομα μπορείς να πεις τα πάντα!

Αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα χαρακτηριστικό που λίγοι άνθρωποι έχουν συνεχώς και ακόμη πιο λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν να τη χρησιμοποιούν σωστά. Το να δείχνεις υπερβολική αυτοπεποίθηση ουσιαστικά δείχνει ότι μέσα σου αμφιβάλλεις για τα πάντα και προσπαθείς μάταια να «δειχτείς» για να πετύχεις τους στόχους σου. Όταν όμως έχεις αυτοπεποίθηση εκεί που πρέπει και για όσο πρέπει, τότε μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, ακόμα και πράγματα που δεν είχες φανταστεί ποτέ ότι μπορεί να συμβούν. Αυτού του είδους η αυτοπεποίθηση μας ελκύει και μας κάνει να αναρωτιόμαστε πως θα την πετύχουμε και εμείς…

Αυθεντικότητα

Αυθεντικότητα είναι το να λες στους άλλους αυτά που πραγματικά πιστεύεις και όχι αυτά που θέλουν να ακούσουν. Ξέρω πως κάποιες φορές εμείς οι «αυθεντικοί» φαινόμαστε λίιιιιγο κακοί, αλλά πάντα λέμε την αλήθεια όσο κι αν πονάει, όποια κι αν είναι. Στο τέλος όμως όλοι αναγνωρίζουν ότι λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και δεν εθελοτυφλούμε. Αυτό είναι που τους ελκύει και πάντα θα ζητούν τη γνώμη μας για διάφορα θέματα, έστω κι αν ξέρουν πως θα τους αναγνωρίσουμε τα λάθη τους.

Γενναιοδωρία

Η γενναιοδωρία αποδεικνύει το πόσο νοιάζεσαι για τους άλλους. Δεν είναι σωστό να το κάνεις επιδεικτικά μόνο και μόνο για να λένε ότι είσαι γενναιόδωρος. Πρέπει να το νιώθεις και να το κάνεις μέσα από την ψυχή σου. Αρχικά κάποιος μπορεί να είναι γενναιόδωρος με τους φίλους, την οικογένεια και το σύντροφό του και μετά να συμμετέχει σε διάφορα φιλανθρωπικά events. Η γενναιοδωρία δεν μετριέται μόνο με χρήματα και υλικά αγαθά, αλλά και με πιο απλά πράγματα όπως το χρόνο που διαθέτεις για κάποιον/ κάτι και τη θέληση που βάζεις σε αυτό που κάνεις.

Το χιούμορ

Μια αγγλική παροιμία λέει “You can catch more flies with honey than with vinegar.” (μετάφραση: Μπορείς να πιάσεις πιο πολλές μύγες με το μέλι παρά με το ξύδι.) Μας ελκύουν άτομα που έχουν καλό χιούμορ και ξέρουν πότε και πως να το χρησιμοποιούν. Οι ρυθμοί της ζωής μας έχουν γίνει πλέον τόσο γρήγοροι και μας προκαλούν στρες, πράγμα το οποίο κάνει ακόμα πιο επιτακτικό το να υπάρχει το χιούμορ μέσα σε αυτήν.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Η εξέλιξη της Λάρα Κροφτ, από τα video games μέχρι τις ταινίες

Annihlation: To νεο ποιητικό, sci-fi horror διαμάντι του Netflix!