in ,

Οι ταινίες της εβδομάδας (15/03-21/03)

Η κινηματογραφική επιστροφή της Λάρα Κροφτ και η Σαρλίζ Θερόν ξεχωρίζουν από την πλούσια εβδομάδα που έρχεται στη μεγάλη οθόνη.

Tomb Raider: Lara Croft

Η Lara Croft είναι η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία. Στα 21 της πια, χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα ή σκοπό στη ζωή της, η Lara περνάει τις μέρες της διασχίζοντας τους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου με το ποδήλατο της, ως κούριερ. Αποφασισμένη να χαράξει τη δική της πορεία, αρνείται τα σκήπτρα της παγκόσμιας αυτοκρατορίας του πατέρα της με το ίδιο πάθος που αρνείται να αποδεχθεί τον θάνατό του. Επτά χρόνια μετά την εξαφάνιση του, η Lara θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει το θάνατό του και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του πατέρα της: έναν τύμβο σε ένα μυθικό νησί. Σκηνοθεσία: Ρορ Ούθαγκ. Παίζουν: Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Γουέστ.

Ένας Ξένος στην Πόλη

Ο καθόλα ευγενικός αμερικανός επιχειρηματίας Χάρολντ Σογίνκα βρίσκεται στο έλεος των ύπουλων συμπατριωτών συνεργατών του, ντόπιων αφεντικών καρτέλ ναρκωτικών και ενός ηθικά αμφίβολου μισθοφόρου των ειδικών δυνάμεων. Περνώντας από το όριο του έντιμου πολίτη σε αυτό του καταζητούμενου εγκληματία, ο Χάρολντ μάχεται για την επιβίωση του σε μια ολοένα και πιο επικίνδυνη κατάσταση. Σκηνοθεσία: Νας Έτζερτον. Παίζουν: Ντέιβιντ Ογιέλοου, Σαρλίζ Θερόν, Τζόελ Έντγκερτον.

Πρόσωπα & Ιστορίες

Η Agnes Varda και ο JR μοιράζονται κάποια κοινά: το πάθος για την εξερεύνηση μιας εικόνας γενικά, και πιο ειδικά για μέρη και για τρόπους προβολής, το να τις ανταλλάσσουν και να τις εκθέτουν. Η Agnes προτιμάει το σινεμά. Όταν αυτοί οι δύο συναντήθηκαν το 2015, άμεσα θέλησαν να συνεργαστούν, να γυρίσουν μια ταινία στη Γαλλία, μακριά από τις πόλεις, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του JR στα φωτογραφικά του μονοπάτια. Σκηνοθεσία: Ανιές Βαρντά, Ζε Αρ.

Μετά το Χωρισμό

Μετά το διαζύγιο τους, η Μίριαμ και ο Αντουάν παίρνουν κοινή επιμέλεια του γιου τους Ζουλιάν, παρά την αντίθεση της Μίριαμ. Ο Αντουάν, που δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χωρισμό, καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει κοντά της. Όμηρος, μεταξύ ενός πατέρα που δεν έχει όρια και μιας φοβισμένης μητέρας, ο Ζουλιάν θα φτάσει στα άκρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο. Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Λεγκράν. Παίζουν: Λεά Ντρικέ, Ντενίς Μενοσέ, Τομά Γκιοριά.

Τα Μυστήρια της Σικελίας

Σε ένα μικρό σικελικό χωριό στην άκρη του δάσους, ο 13χρονος Τζουζέπε εξαφανίζεται. Η Λούνα, η συμμαθήτρια του που τον αγαπάει πολύ, αρνείται να αποδεχτεί τη μυστηριώδη εξαφάνιση. Επαναστατεί ενάντια στην καθιερωμένη σιωπή και συνενοχή γύρω της, και για να τον βρει βυθίζεται μέσα στον σκοτεινό κόσμο που χάθηκε ο Τζουζέπε, όπου υπάρχει και μια λίμνη που στέκει ως μια περίεργη είσοδος. Σκηνοθεσία: Φάμπιο Γκρασαντόνια, Αντόνιο Πιάτσα. Παίζουν: Τζούλια Γιεντλικόφσκα, Γκαετάνο Φερνάντεζ, Κορίνε Μουσαλάρι.

Ο Θεριστής

Η Βιολέτ είναι πια σε ηλικία γάμου, το 1852, όταν ξαφνικά όλοι οι άνδρες του χωριού αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν λόγω του πολέμου. Οι γυναίκες περνούν μεγάλο διάστημα απομονωμένες, κάνοντας όλες τις εργασίες μόνες τους και παίρνουν έναν όρκο: Εάν εμφανιστεί κάποιος άνδρας, θα είναι για όλες τους! Σκηνοθεσία: Μαρίν Φρανσίν. Παίζουν: Πολίν Μπουρλέ, Ζεραλντίν Παϊλάς.

Τυφλή Αγάπη

Η Μιζάκο είναι μια παθιασμένη συγγραφέας εκδοχών ταινιών για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Κατά τη θέαση μιας ταινίας γνωρίζει τον Μασάγια, έναν μεγαλύτερο της φωτογράφο που αργά-αργά χάνει την όραση του. Η Μιζάκο σύντομα ανακαλύπτει τις φωτογραφίες του Μασάγια, οι οποίες με έναν περίεργο τρόπο την πηγαίνουν στο παρελθόν της. Μαζί, μαθαίνουν να βλέπουν τον ακτινοβόλο κόσμο που ήταν αόρατος για τα μάτια της. Σκηνοθεσία: Ναόμι Καβάσε. Παίζουν: Μασατόσι Ναγκάσε, Αγιάμε Μισάκι, Τατσούγια Φούτζι.

Sideway

Ένας νεαρός άνδρας φτάνει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Ένα παράξενο καράβι αγκυροβολημένο στα ανοιχτά, ένας διαπεραστικός ήχος που ακούγεται παντού, φωτιές, αγνοούμενοι και άλλες περίεργες ενδείξεις, οδηγούν τους κατοίκους της να πιστεύουν οτι έρχεται η μέρας της κρίσης. Οι φήμες ξεδιπλώνουν ιστορίες που ξεπερνούν την φαντασία του. Σύντομα θα γίνει μάρτυρας μιας βίαιης δολοφονίας. Όλα ανατρέπονται όταν η νοσοκόμα της πόλης, με την οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση, θα ανακαλύψει ένα περίεργο σημάδι στην πλάτη του. Η φήμη διαδίδεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Μήπως είναι ο Μεσσίας που όλοι περιμένουν; Σκηνοθεσία: Ταϊφούν Πιρσελίμογλου. Παίζουν: Τανέρ Μπιρσέλ, Τανσού Μπισέρ, Ναλάν Κουρουσίμ.

Μούσα

Ο Σάμουελ Σάλομον, ένας καθηγητής λογοτεχνίας που είναι άνεργος από τότε που η φίλη του βρήκε τραγικό θάνατο, υποφέρει από ένα συνεχόμενο εφιάλτη όπου μια γυναίκα δολοφονείται βάναυσα σε μια παράξενη τελετή. Όταν η γυναίκα που έχει στοιχειώσει τις νύχτες του, βρίσκεται νεκρή στην πραγματικότητα, ο Σάμουελ, ψάχνοντας απαντήσεις θα καταφέρει να βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος. Εκεί, θα συναντήσει την Ρέιτσελ, η οποία είχε τον ίδιο εφιάλτη με εκείνον και μαζί θα κάνουν τα πάντα να ανακαλύψουν την ταυτότητα της μυστηριώδους γυναίκας, μπαίνοντας σε έναν τρομακτικό κόσμο που ελέγχεται από φιγούρες που ενέπνευσαν τους καλλιτέχνες μέσα στο χρόνο: τις Μούσες! Σκηνοθεσία: Χάουμε Μπαλαγκουέρο. Παίζουν: Έλιοτ Κόουαν, Φράνκα Ποτέντε, Άννα Ουλάρου, Λεονόρ Γουότλινγκ.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

5 επιχειρηματικές κόντρες που έγραψαν ιστορία

Βόλος: Καταδικάστηκε φαρσέρ που ομολόγησε πέντε φόνους για να κόψει αντιδράσεις