in ,

H χριστουγεννιάτικη εκδοχή του Athens Food Market έρχεται για τρίτη χρονιά στην Πλατεία Κοτζιά

Για τρίτη συνεχόμενη χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων ετοιμάζεται να υποδεχτεί στην πλατεία Κοτζιά, τον θεσμό που έχουμε πλέον συνδυάσει με τις μέρες των Χριστουγέννων: το 3ο Athens Food Market Christmas Edition. Από τις 21 Δεκεμβρίου, λοιπόν, και για 10 ολόκληρες μέρες, η πόλη θα πλημμυρίσει από γαργαλιστικές μυρωδιές κι εμείς θα έχουμε μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε απίθανες γεύσει από όλο τον κόσμο, που επιμελούνται πολύ γνωστοί σεφ, σε απόλυτα προσιτές τιμές!

Funky καντίνες-εστιατόρια, pop up στέκια και εκπλήξεις σας περιμένουν σε μια απολαυστική εμπειρία που συνδυάζει signature πιάτα, έθνικ συνταγές, trendy ασιατικές γεύσεις, ζουμερά burgers, πειραγμένες ελληνικές κλασικές γεύσεις, απίθανες μακαρονάδες και πολλά ακόμη πιάτα. Οι συγκλονιστικές συνταγές καλύπτουν όλες τις ψαγμένες γευστικές αναζητήσεις, από μπισκ καβουριού, παστίτσιο τόνου, κροκέτες από πολέντα και ξινόγαλο, μεξικάνικο κοτόπουλο σε φρεσκοψημμένες τορτίγιες, χοιρινά spare ribs με γλάσο bourbon και ό, τι άλλο μπορείτε –ή δεν μπορείτε- να φανταστείτε!

Η φετινή διοργάνωση, όμως, θα έχει δυο εκπλήξεις.

Καταρχάς για πρώτη φορά στους χώρους του Food Market θα μπορούμε να δοκιμάσουμε πρωτότυπα cocktails από την ομάδα του Ξαβιέ ΜισαηλίδηHolly Garden»).

Δεύτερον, αν θέλετε να τελειοποιήσετε τις γνώσεις στη κουζίνα μέσα από τη δράση «Βάζουμε τον σεφ στην τάξη», οι σεφ των εστιατορίων που συμμετέχουν στη γιορτή θα παραδίδουν καθημερινά μαθήματα μαγειρικής σε μια μεγάλη στεγασμένη υπαίθρια κουζίνα, με guests stars τον Ηλία Μαμαλάκη και τον Γιώργο Τσούλη.

Οι φετινές συμμετοχές

Οι λάτρεις της γαλλικής κουζίνας μπορούν να επισκεφτούν το Polly Magoo, όπου ο Γιώργος Ηλιού ετοιμάζει μοναδικές γεύσεις, εμπνευσμένες από αυθεντικές γαλλικές συνταγές που ξυπνούν τις αισθήσεις.

Στο Food Mafia του πάντα δημιουργικού Ηλία Σκουλά, θα δοκιμάσετε όλες τις νέες τάσεις της γαστρονομίας σε απίστευτους συνδυασμούς. Αν σας αρέσουν οι πειραματισμοί, τότε πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε από το περίπτερο του 7 Food Sins, όπου ο σεφ Βασίλης Φώτος πειράζει με ευφάνταστο τρόπο παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, όπως το Crunchy Moussaka και τη σαλάτα Greek on Grill, αλλά και μερικά από τα καλύτερα δείγματα του παγκόσμιου street food, όπως το Souvlaki Inside-Out και το Black Fish ‘N’ Chips. Και το Mama Roux θα κατέβει όμως στην πλατεία, για να μας ξεναγήσει στις κουζίνες του κόσμου, από την Ασία, το Μεξικό, ή την Αφρική έως τη Γαλλία και την Αμερική.

Συγκεκριμένα για το 3ο Athens Food Market θα φιλοξενήσει και τη μια βέλγικη Friterie, όπου ο σεφ Jean-Louis Bridet θα μας μυήσει στα μυστικά της τέλειας τηγανητής πατάτας και όχι μόνο, αφού όλες θα συνοδεύονται από διάφορες παραδοσιακές και πρωτότυπες σάλτσες και γαρνιτούρες, όπως Aioli Mayo, Bearmaise, Fondue Bacon και Carbonade Flamande. Στο Po’Boys – το καινούργιο project του Mama Roux- ο σεφ Βασίλης Σπόρος μέσα από μακροχρόνια έρευνα και αλληλεπίδραση με την οικογένειά του στον Αμερικανικό Νότο έχει πλέον τελειοποιήσει τις γνώσεις στο αυθεντικό Southern Barbeque και σας περιμένει με μοναδικές συνταγές: Ribs, Brisket, Pulled Pork, Andouille Sausage, που συνοδεύονται από όλα τα παραδοσιακά side dishes.

Για όσους προτιμούν τα θαλασσινά, οι Ψαράδες θα έχουν στήσει τη δική τους καντίνα, όπου ο ο σεφ Βασίλης Τσατσάκης ετοιμάζει για τους επισκέπτες εξαιρετικές λιχουδιές, όπως ταρτάρ τσιπούρας, λουκουμάδες μπακαλιάρου και σεβίτσε σολομού. Από τον Πειραιά θα έρθει και το Che για να μας ξεναγήσει στην εξαιρετική κουζίνα της Λατινικής Αμερικής, μέσα από αυθεντικές γεύσεις θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Αν είστε μακαρονάδες, η καντίνα της Melissa θα είναι και πάλι εδώ για να ετοιμάσει ζεστά πιάτα με μοναδικές σαλάτες, ενώ οι πιο παραδοσιακοί μπορούν να περάσουν από την Βλάχα για ελληνικές γεύσεις.

Για τoυς πιο περίεργους και γκουρμέ της παρέας, το Warehouse και ο σεφ Βασίλης Γεωγλερής προτείνουν δημιουργικές συνταγές, όπως η κινόα με φύκια wakame και σολομό, ή μια ζουμερή porchetta με σιναπόσπορο και πέστο από πράσινα φύλλα μουστάρδας. Δοκιμάστε επίσης τον speciality καφέ της Wisecup Coffee Roasters, που προέρχεται από τα χέρια έμπειρων barista και διαλέξτε από το κρασί σας από την κάβα του, που περιλαμβάνει πάνω από 300 ετικέτες από σημαντικούς αμπελώνες μέχρι guest premium ετικέτες. Η λίστα cocktail συμπληρώνει μοναδικά τη γευστική σας εμπειρία.

Η έκπληξη, πάντως, από τις φετινές συμμετοχές είναι αναμφίβολα το elegant περίπτερο του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο CTC, (που σημαίνει σίτιση), όπου το κλασικό συναντάει το μοντέρνο μέσα από γευσεις degustation κι ένα ταξιδιάρικο μενού, που προδίδει ότι ο σεφ έχει πολύ δυνατή άποψη για το τι σημαίνει ξεχωριστό πιάτο.

Εδώ θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τη βελουτέ καλαμποκιού-σήμα κατατεθέν του εστιατορίου, με άρωμα αστακού και τρούφας σε μια street εκδοχή και σαφώς πιο φιλική τιμή.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας:

21 – 31 Δεκεμβρίου 12:00 – 20:00

24/12 και 31/12 Δεκεμβρίου 12:00 – 18:00

25/12 και 26/16 Δεκεμβρίου Κλειστά

Είσοδος ελεύθερη

Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Δύο πρώην πράκτορες της CIA ψάχνουν τον κρυμμένο θησαυρό του Πάμπλο Εσκομπάρ στην Κολομβία

Γιατί όλοι μιλούν για το τέλος του ίντερνετ; [όπως το ξέρουμε]