in

Αυτά είναι τα αληθινά μέρη πίσω από τους πλανήτες του νέου Star Wars (pics & vid)

Τι κοινό έχουν οι «Τελευταίοι Τζεντάι» με το «Game of Thrones»;

Εκτός βέβαια από την ηθοποιό Γκουέντολιν Κρίστι, που στην ταινία υποδύεται την Κάπτεν Φάσμα και στη σειρά την Μπριέν του Ταρθ; Και οι δύο υπερπαραγωγές έχουν γυριστεί στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, το οποίο στο «Game of Thrones» ήταν το Κινγκς Λάντινγκ και στους «Τελευταίους Τζεντάι» η πόλη Κάντο Μπάιτ, στον πλανήτη Καντόνικα.
Η μεσαιωνική πόλη των 44.000 κατοίκων στις δαλματικές ακτές είναι πολύ δημοφιλής όχι μόνο με τους τουρίστες, αλλά και με τα κινηματογραφικά συνεργεία, καθώς προσφέρει γωνιές που σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Αλλά και άλλους πλανήτες όπως φαίνεται, καθώς στους δρόμους του ο σκηνοθέτης των «Τελευταίων Τζεντάι» Ράιαν Τζόνσον έστησε εντυπωσιακά κυνηγητά με διαστημικά οχήματα.

Ένας πλανήτης που εντυπωσίασε στο τρέιλερ είναι o Κρέιτ, όπου εκτυλίσσεται μία από τις μεγάλες μάχες της ταινίας. Τα γυρίσματα έγιναν στο Σαλάρ Ντε Ουγιούνι της Βολιβίας, τη μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι ποσότητες αλατιού που περιέχει υπολογίζονται σε περίπου 10 δισ. τόνους. Ένα τοπίο που χαρακτηρίζεται «εξωγήινο» από όσους το αντικρίζουν, ήταν θέμα χρόνου να αξιοποιηθεί από το «Star Wars».


Τέλος, το νησί Σκέλινγκ Μάικλ, που βρίσκεται 10 χλμ από τις νοτιοδυτικές ακτές της Ιρλανδίας, το πρωτογνωρίσαμε στο φινάλε της προηγούμενης ταινίας της σειράς, «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει». Εκεί συνάντησε η Ρέι τον ερημίτη Λουκ Σκάιγουοκερ, και εκεί τον βλέπουμε να την εκπαιδεύει στη νέα ταινία. Στον κόσμο του Star Wars είναι ο πλανήτης Αχ-Το, στον δικό μας κόσμο είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη που μπορεί να δει κανείς, και τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει τουρίστας που να φτάνει στην Ιρλανδία και να μην το επισκέπτεται.

Δείτε στο παρακάτω απίθανο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Disney τον σκηνοθέτη Ράιαν Τζόνσον να παρουσιάζει τα τρία παραπάνω μέρη μαζί με τις αντίστοιχες σκηνές από την ταινία, που προβάλλεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας.

Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tα 7 καλύτερα μελομακάρονα της Αθήνας: Με το σωστό μέλωμα και καρύδι!

Μπορείς να κάνεις το 10/10 σε αυτό το κουιζ ??