in ,

«Ψάρεψαν» καρχαρία 512 ετών: Το γηραιότερο εν ζωή πλάσμα στον κόσμο! (video)

Πρόκειται για καρχαρία της Γροιλανδίας με το έτος γέννησής του να τοποθετείται στο 1505.

Ένας καρχαρίας που πιστεύεται ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε ηλικία εν ζωή όντα ανακαλύφθηκε από ψαράδες στον Βόρειο Ατλαντικό.

Πρόκειται για καρχαρία της Γροιλανδίας, μήκους 5,5 μέτρων και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι 512 ετών

Χρησιμοποιώντας το μέγεθός του εκτίμησαν ότι το έτος γέννησής του τοποθετείται στο 1505. Αυτό το είδος καρχαριών μεγαλώνουν μόνο ένα εκατοστό το χρόνο και φημίζονται για την μακροβιότητά τους που φτάνει τα εκατοντάδες χρόνα
Ο καρχαρίας φαίνεται ότι βρισκόταν εν ζωή κατά τη διάρκεια μεγάλων γεγονότων της παγκόσμιας ιστορίας, όπως η ίδρυση των ΗΠΑ, οι Ναπολεόντιοι Πόλεμοι και το ναυάγιο του Τιτανικού.

Ο καρχαρίας της Γροιλανδίας θεωρείται κορυφαίος κυνηγός στο περιβάλλον και τρέφεται κυρίως με ψάρια και πιθανότατα φώκιες. Επίσης, σε ορισμένους έχουν βρεθεί με υπολείμματα από πολικές αρκούδες και ταράνδους στα στομάχια τους.

Η σάρκα τους θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες νοστιμιές στην Ισλανδία, παρόλα αυτά αν δεν γίνει σωστή συντήρησή του μπορεί να αποδειχθεί τοξικό.

 

Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Οι ταινίες της εβδομάδας 14/12-20/12

Tα 7 καλύτερα μελομακάρονα της Αθήνας: Με το σωστό μέλωμα και καρύδι!