in

Οι ταινίες της εβδομάδας 14/12-20/12

Οι νέες ιστορίες του «Star Wars» θα κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά στους σινεφίλ, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi

Στο «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi», η ιστορία των Skywalker συνεχίζεται καθώς οι πρωταγωνιστές του «Η Δύναμη Ξυπνάει» ενώνουν τις δυνάμεις τους με άλλους γαλαξιακούς ήρωες, σε μια επική περιπέτεια που ξεκλειδώνει αρχαία μυστήρια της Δύναμης και τρομερές αποκαλύψεις για το παρελθόν.

Η Ψυχή και το Σώμα

Δύο εσωστρεφείς άνθρωποι ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αν και διστακτικοί και φοβισμένοι από αυτήν την παράξενη σύμπτωση, αποφασίζουν να αναβιώσουν το όνειρό τους στο φως της ημέρας.

Coco

Ο Δάντης είναι ένας σκύλος Χόλο, το εθνικό σκυλί του Μεξικού. Σχεδόν άτριχος και με μερικά δόντια μείον, ο Δάντης δυσκολεύεται να κρατήσει τη γλώσσα του μέσα στο στόμα του. Είναι, όμως, ο αφοσιωμένος σύντροφος του Μιγκέλ, ενός επίδοξου μουσικού που θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του ήρωά του, Ερνέστο ντε λα Κρουζ.

Χριστούγεννα και Σία

Η παραμονή Χριστουγέννων βρίσκεται προ των πυλών, όταν αρχίζει το χάος. Τα 92.000 ξωτικά του Άι Βασίλη ξαφνικά σωριάζονται στο έδαφος και αρρωσταίνουν. Όλα ταυτόχρονα! Το χτύπημα είναι μεγάλο. Τώρα ποιος θα φτιάξει τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά του κόσμου; Ο Άι Βασίλης δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να επισκεφτεί τη Γη μαζί με τους ταράνδους του, ώστε να ανακαλύψει μία λύση.

Δεν Είμαι η Μαντάμ Μποβαρύ

Μια γυναίκα φόβητρο για τους άντρες ή αλλιώς μια καυστική και κωμική ιστορία γυρισμένη με πρωτοφανή εικαστική ματιά που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, αλλά και το Βραβείο της Επιτροπής Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Για να αποκτήσουν ένα διαμέρισμα που παρέχει το κράτος σε νιόπαντρα ζευγάρια, η Λι και ο σύζυγος της παίρνουν ψεύτικο διαζύγιο. Όταν όμως το διαζύγιο βγαίνει, ο άντρας της μετακομίζει στο διαμέρισμα με μια άλλη γυναίκα. Εξαπατημένη από τον πρώην άντρα της, η Λι τα βάζει με το σύστημα δικαιοσύνης.

The Wonder Kid

Η ιστορία του 19χρονου πυγμάχου Αλέξη Τσανικίδη, τον οποίο η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας βάφτισε ως το «παιδί θαύμα» του αθλήματος. Το ντοκιμαντέρ υπογράφει ο Γιώργος Παντελεάκης.

Πολυξένη

Ένα ζευγάρι επιφανών Κωσταντινοπολιτών υιοθετούν μια ορφανή ελληνοπούλα, απ’ τον άγιο τόπο της καταγωγής τους. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και επιζητούν την αφοσίωσή της στα γερατειά τους. Έτσι, το 1957, η 12χρονη τότε Πολυξένη, αποχωρίζεται αναγκαστικά το μικρότερο αδερφό της στο ορφανοτροφείο και ξεκινά μια νέα ζωή με άριστες προδιαγραφές. Μορφώνεται, ονειρεύεται και διεκδικεί τη ζωή, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί και να διαχειριστεί το σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω απ’ την πλάτη της με στόχο την κληρονομιά της. Το κορίτσι «λεία», ζει για πάντα, με την αθωότητα της παιδικής της ηλικίας. Ερωτεύεται τον Κερέμ αναγνωρίζοντας σ’ αυτόν την κοινή μοίρα του ταπεινού, μοναχού ανθρώπου.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

My Vinyl Bag Vol.4 (December 2017)

«Ψάρεψαν» καρχαρία 512 ετών: Το γηραιότερο εν ζωή πλάσμα στον κόσμο! (video)