in ,

10 πολυεκατομμυριούχοι που δεν θα αφήσουν την περιουσία τους στα παιδιά τους

Το να …εξασφαλίσουμε τα παιδιά μας αποτελεί προτεραιότητα, σωστά; Δεν φαίνεται αυτό όμως να ισχύει για όλους. Μάλιστα όσα περισσότερα χρήματα έχει κάποιος, τόσο περισσότερο δείχνει να επιθυμεί τα παιδιά του να δουλέψουν και να παλέψουν για να αποκτήσουν την δική τους περιουσία.Πολλοί μεγιστάνες επιχειρηματίες υψηλού επιπέδου, αλλά και άνθρωποι που απέκτησαν πολλά χρήματα από τον χώρο του θεάματος πιστεύουν ότι εργάστηκαν πολύ σκληρά για να… παραδώσουν απλά τις περιουσίες τους στα παιδιά τους, όταν πεθάνουν. Κάποιοι σκοπεύουν να τα αφήσουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, κάποιοι απλά να τα ξοδέψουν πριν έρθει η στιγμή να τους κληρονομήσουν τα παιδιά τους. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί και το μέγεθος της περιουσίας που δεν θα… χαρούν τα παιδιά τους.

Νιγκέλα Λόουσον – 15 εκατ. δολάρια

Η Νιγκέλα Λόουσον είναι συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και διατηρεί εκπομπή στην τηλεόραση. Ήταν μία από τους πρωτοπόρους πίσω από την «μαγειρική» επανάσταση των τελευταίων ετών με τα βιβλία της, όπως “Γιορτή”, “Nigella Express” και “Πώς να είσαι εγχώρια Θεά” να σημειώνουν τεράστια επιτυχία. Η Λόουσον αξίζει περίπου 15 εκατ. δολάρια (£ 11,5 εκατ.), σύμφωνα με το The Richest.

Έχει δύο ενήλικα παιδιά από τον πρώτο γάμο της και μια θετή-κόρη από το δεύτερο γάμο της με τον διαφημιστή Charles Saatch.

Σε μια συνέντευξη στο My Weekly το 2008, η Λόουσον δήλωσε: «Είμαι αποφασισμένη να μην έχουν τα παιδιά μου οικονομική ασφάλεια, γιατί καταστρέφει τους ανθρώπους το να μην πρέπει να κερδίζουν χρήματα.

Διαφωνώ με τον σύζυγό μου Charles, επειδή πιστεύει ότι θα πρέπει να αφήνει κάποιος χρήματα στα παιδιά του. Νομίζω ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε» είπε.

Γκόρντον Ράμσεϊ – 160 εκατ. δολάρια

Διαθέτοντας και λειτουργώντας 40 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο με 16 αστέρια Michelin μεταξύ τους, ο Γκόρντον Ράμσεϊ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της βρετανικής βιομηχανίας εστιατορίων. Ο γνωστός σεφ έχει μια ισχυρή τηλεοπτική παρουσία και έχει κερδίσει 60 εκατ. δολάρια μέχρι στιγμής φέτος χάρη σε εκπομπές όπως το MasterChef USA, το MasterChef Junior και το Hell’s Kitchen.

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών δεν έχει την πρόθεση να αφήσει την περιουσία του σε αυτά πάντως. Ο Ράμσεϊ και η σύζυγός του, Τάνα, το έχουν αποφασίσει: «Σίγουρα δεν θα πάει σε αυτούς», δήλωσε ο Ράμσεϊ στη Telegraph.

«Όχι γιατί θέλω να τους τιμωρήσω, αλλά για να μην κακομάθουν. Το μόνο πράγμα που συμφωνήσαμε με την Τάνα είναι ότι θα πάρουν το 25% των χρημάτων που θα χρειαστούν για να αγοράσουν ένα διαμέρισμα, αλλά όχι ολόκληρο το διαμέρισμα».

Στίνγκ – 300 εκατ. δολάρια

Ο πασίγνωστος μουσικός και frontman του ροκ συγκροτήματος The Police έχει μια περιουσία η καθαρή αξία της οποίας υπολογίζεται στα 300 εκατ. δολάρια (£ 229 εκατομμύρια), σύμφωνα με το The Richest.

Ο Στινγκ, πατέρας έξι παιδιών έχει δηλώσει ότι δεν θα κληρονομήσουν ούτε δεκάρα της τεράστιας περιουσίας του, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Mail το 2014. Είπε χαρακτηριστικά: «Τους είπα ότι δεν θα πάρουν χρήματα επειδή (η γυναίκα μου και εγώ) τα ξοδεύουμε! Έχουμε πολλές υποχρεώσεις.

Πρέπει να δουλέψουν όλα τα παιδιά μου το ξέρουν αυτό και σπάνια μου ζητούν βοήθεια, κάτι που πραγματικά σέβομαι και εκτιμώ».

Έλτον Τζον – 480 εκατ. δολάρια

Με μια καριέρα στη μουσική που διήρκεσε τέσσερις δεκαετίες, ο Sir Έλτον Τζον κέρδισε πέρυσι περίπου 60 εκατ. δολάρια (£ 45,8 εκατ.), σύμφωνα με το Forbes, φέρνοντας την περιουσία του στην εντυπωσιακή εκτιμώμενη καθαρή αξία των 480 εκατ. δολαρίων (£ 366,6 εκατομμύρια).

Με τον σύζυγό του Ντέιβιντ Φούρνις έχει δύο γιους – τον Ζάκαρι και τον Ηλία – αλλά ο τραγουδιστής δεν έχει καμία πρόθεση να τους φθείρει τον χαρακτήρα με την τεράστια περιουσία του.

«Είναι τρομερό να δώσουμε στα παιδιά ένα ασημένιο κουτάλι», δήλωσε σε συνέντευξή του στη Daily Mirror.

«Τα αγόρια ζουν τις πιο απίστευτες ζωές, δεν είναι κανονικά παιδιά, και δεν προσποιούνται ότι είναι, αλλά πρέπει να υπάρχει κάποια αίσθηση κανονικότητας, κάποιος σεβασμός στα χρήματα, κάποιος σεβασμός για τη δουλειά».

Το ζευγάρι θα ακολουθήσει την σχολή του Warren Buffett – τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, ο οποίος επίσης δεν θα αφήσει την περιουσία του στα παιδιά του. Ο Έλτον Τζον δήλωσε:«”[Ο Buffett] έχει ένα πολύ ωραίο μοντέλο στο ότι αφήνει στα παιδιά του αρκετά χρήματα ώστε να έχουν ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο και όλες οι βασικές ανάγκες τους να καλύπτονται και να φροντίζονται για να μην χρειάζεται να ανησυχούν, αλλά όχι τρελά, ανόητα χρήματα για να αγοράζουν Πικάσο ή ιδιωτικά τζετ».

Σάιμον Κόουελ – 550 εκατ. δολάρια

Ο Σάιμον Κόουελ είναι τηλεοπτικός και μουσικός παραγωγός, πιο διάσημος για το “The X Factor”, το “Got Talent της Βρετανίας” και το “Got Talent της Αμερικής”. Ο ετήσιος μισθός του υπολογίζεται στα 95 εκατ. δολάρια (72,5 εκατ. λίρες), σύμφωνα με το Forbes, και έχει καθαρή αξία περιουσίας περίπου 550 εκατ. δολάρια (420 εκατ. λίρες), σύμφωνα με το The Richest.

Σε μια συνέντευξη στο Esquire το 2013, ο Κόουελ είπε: «Δεν πιστεύω στην εμταφορά επριουσίας από γενιά σε γενιά. Η κληρονομιά μας πρέπει να είναι ότι δώσαμε σε αρκετούς ανθρώπους μια ευκαιρία».

Ο Κόουελ θα δώσει τη συντριπτική πλειοψηφία της περιουσίας του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που επωφελούνται ζώων και παιδιών μετά το θάνατό του.

Μιλώντας στο Esquire, ο οικοδεσπότης του X Factor δήλωσε: «Θα αφήσω τα χρήματά μου σε κάποια φιλανθρωπία, πιθανώς που βοηθάει παιδιά και σκυλιά».

Άντριου Λόιντ Γουέμπερ – 1,2 δις δολάρια

Ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ είναι συνθέτης μουσικού θεάτρου και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από βραβευμένες, μακρόχρονες παραστάσεις όπως το «Φάντασμα της Όπερας», «Γάτες» και «Joseph and the Technicolor Dreamcoat». Ο συνθέτης – με επτά Tonys, τρία Grammys, ένα βραβείο Όσκαρ – έχει κατά προσέγγιση περιουσία που αγγίζει τα 1,2 δις δολάρια (£ 920 εκατ.), σύμφωνα με το The Richest.

Πατέρας πέντε παιδιών δήλωσε στην Daily Mirror το 2008 ότι δεν σχεδιάζει να αφήσει την τεράστια περιουσία του στα παιδιά του: «Δεν ενοχλούνται, δεν το σκέφτονται έτσι. Δεν είμαι υπέρ του να βρουν ξαφνικά τα παιδιά πολλά χρήματα που έρχονται στο δρόμο τους γιατί τότε δεν έχουν κίνητρο να εργαστούν», είπε.

Αντίθετα, θέλει να επενδύσει την περιουσία του σε μουσικά έργα μετά το θάνατό του – αν και δεν έχει προς το παρόν κανένα σχέδιο.

Τζορτζ Λούκας – 5,3 δις δολάρια

Ο δημιουργός των ταινιών “Star Wars” και “Indiana Jones”, Τζορτζ Λούκας μετά την πώληση του franchise Star Wars και της εταιρείας παραγωγής του “Lucasfilm” στην εταιρεία Walt Disney για 4,05 δις δολάρια το 2012, είδε την καθαρή αξία της περιουσίας του να φτάνει τα 5,3 δις.

Έχει τέσσερα παιδιά και μια υιοθετημένη κόρη από τον πρώτο γάμο του, δύο ακόμη υιοθετημένα παιδιά και μια τέταρτη κόρη με τη δεύτερη σύζυγο Mellody Hobson.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Λούκας δήλωσε στο Hollywood reporter ότι η πλειοψηφία των κεφαλαίων που προέκυψαν από τη συμφωνία θα δοθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ο Λούκας ίδρυσε το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα George Lucas, γνωστό και ως Edutopia, το οποίο στοχεύει στην έρευνα και τη βελτίωση των εκπαιδευτικών πρακτικών που χρησιμοποιούνται στα σχολεία, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά κερδίζουν το απόλυτο από την εκπαίδευσή τους.

Πιερ Ομιντιάρ – 10,1 δις δολάρια

Ο Πιερ Ομιντιάρ ίδρυσε το eBay το 1995 και διετέλεσε πρόεδρος της online δημοπρασίας μέχρι το 2015. Πωλεί σταδιακά τα μερίδιά του στην εταιρεία μειώνονατς τον ρόλο του σε αυτήν. Σήμερα αξίζει 10,1 δισ. Δολάρια (£ 7,7 δισ.) σύμφωνα με το Forbes.

Οι τρέχουσες επιχειρήσεις του περιλαμβάνουν μια εταιρεία τεχνολογίας επιχειρηματικών κεφαλαίων, μια πλατφόρμα διερευνητικής δημοσιογραφίας και ένα δίκτυο φιλανθρωπίας που ονομάζεται δίκτυο Omidyar.

Ο Ομιντιάρ και η σύζυγός του Παμ, που έχουν τρία παιδιά, υπέγραψαν την Δέσμευση “the Giving Pledge” το 2010 – μια εκστρατεία που δημιουργήθηκε από τους Warren Buffett και Bill και Melinda Gates με την ελπίδα να ενθαρρύνουν την υπερ-πλούσια ελίτ να δωρίσουν την πλειοψηφία των περιουσιών τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μέχρι στιγμής, η εκστρατεία έχει πάνω από 150 υπογραφές από τους δισεκατομμυριούχους και τους υπερ-πλούσιους.
Στην επιστολή τους για δέσμευση, οι Πιερ και Παμ Ομιντιάρ δήλωσαν: «Η άποψή μας είναι αρκετά απλή, έχουμε περισσότερα χρήματα από ό, τι η οικογένειά μας θα χρειαστεί ποτέ, δεν χρειάζεται να τα κρατήσουμε όταν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σήμερα, για να βοηθήσουν στην επίλυση ορισμένων δύσκολων προβλημάτων στον κόσμο».

 

Μάικλ Μπλούμπεργκ – 47,1 δις δολάρια

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του λογισμικού, των δεδομένων και της εταιρείας μέσων μαζικής ενημέρωσης Bloomberg L.P. και το 10ο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο με καθαρή αξία περιουσίας 47 δις δολάρια (36 δις λίρες) σύμφωνα με το Forbes.

Ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε δημόσια ότι ελπίζει να δώσει ολόκληρη την περιουσία του πριν πεθάνει – η πλειοψηφία της οποίας θα παραχωρηθεί στην φιλανθρωπική οργάνωση Bloomberg Philanthropies.

Οι δύο κόρες του Τζορτζίνα και Έμα εργάζονται για φιλανθρωπικούς σκοπού

Μάρκ Ζούκερμπεργκ – 74 δις δολάρια

Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ, συνιδρυτής του Facebook, διαθέτει προσωπική περιουσία καθαρής αξίας ύψους 74 δις δολαρίων (56,5 δισ. Λίρες), σύμφωνα με το Forbes.

Μετά τη γέννηση της πρώτης του κόρης, Μαξ, τον Δεκέμβριο του 2015, ο Ζούκερμπεργκ πόσταρε μια ανακοίνωση στο Facebook δηλώνοντας ότι αυτός και η σύζυγός του θα δωρίσουν το 99% της κληρονομιάς της Μαξ στη φιλανθρωπία.

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στην κόρη του είπε: «Θέλουμε να μεγαλώσεις σε έναν κόσμο καλύτερο από τον δικό μας σήμερα» προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε το καθήκον μας να συμβεί αυτό, όχι μόνο επειδή σε αγαπάμε, αλλά και επειδή έχουμε ηθική ευθύνη για όλα τα παιδιά της επόμενης γενιάς».

Το ζευγάρι ξεκίνησε την πρωτοβουλία Chan-Zuckerberg (CZI), η οποία στοχεύει στην «προώθηση του ανθρώπινου δυναμικού και στην προώθηση ίσων ευκαιριών», σύμφωνα με το insidephilanthropy.com.

Το ζευγάρι έκτοτε απέκτησε μία ακόμη κόρη.

Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

‘’Vintage lovers’’

7 ταινίες που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο