in ,

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ!

Φαντάζομαι με το που διάβασες τον τίτλο, σου ήρθαν αναμνήσεις από γυμνάσιο και λύκειο, όπου η φιλόλογός σου ούρλιαζε για να σου εξηγήσει τι συμβολίζει η μπλε κουρτίνα που χρησιμοποιεί στο κειμενό του ο κάθε Εμπειρίκος. Ακόμα και τώρα, πιστεύεις ότι είναι απλά μια μπλε κουρτίνα, χαχα πίσω από αυτό το μπλε κρύβεται κάτι πιο μεγάλο και ουσιώδες….το σκούρο μπλε! Κάποιοι πήραν αυτό το σκούρο μπλε και το έκαναν δωμάτιο απόδρασης. Έτσι λοιπόν σήμερα θα δώσουμε νέα διάσταση στις μπλε κουρτίνες του Εμπειρίκου και στα λιωμένα ρολόγια του Σαλβαδόρ Νταλί. Όποτε είσαι έτοιμος λοιπόν ακολούθα με!

1.A-maze

  • Εταιρία: Trapped
  • Περιοχή: Παλαιό Φάληρο
  • ∆υσκολία: 8/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 6+ δωμάτια στο ενεργητικό τους

Το απόλυτο σουρεάλ δωμάτιο. Το κόνσεπτ είναι ότι είσαι χαμένος στον κόσμο (όχι τον δικό σου, Βανδή) δύο θεότρελων. Στον έναν του άρεσαν οι σουρεαλ γρίφοι (ξάδελφος της φιλολόγου μου στάνταρ) μέτριας δυσκολίας συνδυατικοί που απαιτούν και λίγο φαντασία. Στον άλλο του άρεσε η σουρεάλ παρατηρητικότητα (ξάδελφος του Νταλί). Οπότε ανάλογα στο τι είσαι καλός διάλεξε σουρεάλ δωμάτιο, ώπα ρε παιδί μην φωνάζεις δεν σου κάνω σπόιλ το λένε και στην σελίδα τους. Σε όποιο πάντως και από τα δύο να μπεις, θα περάσεις μια μπλε σουρεάλ ώρα. Σύμμαχός σου θα είναι το μυαλό και το αετίσιο ή γυπαετίσιο, ανάλογα την ομάδα, μάτι σου. Πάρε άλλα τρία φιλαράκια, δύο αετομάτιδες κατά προτίμηση, και πήγαινε να σουρεαλιστείς.

Θετικά:
Ροή, γρίφοι, διακόσμηση
Αρνητικά:
Δεν μπορώ να προσάψω κάτι

Βαθµολογία (προσωπική): 9 / 10

2.Grim Reaper:

  • Εταιρία: Escaped
  • Περιοχή: Αιγάλεω
  • ∆υσκολία: 9/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 10+ δωμάτια στο ενεργητικό τους

Εδώ το πράγμα ξεφεύγει. Αντί για σουρεάλ σκηνικά ζεις μια μεταθανάτια σουρεάλ κατάσταση! Ανατρίχιασες; Που να δεις εκεί τι γίνεται. Λοιπόν, πως έχει το πράγμα. Έκανες μια βλακεία και πέθανες, το τι έκανες δεν μας νοιάζει, το ξέρετε μόνο εσύ η παρέα σου και ο Χαρούλης (ο Χάρος ντε όχι ο τραγουδιστής). Λοιπόν, παρ’όλα αυτά σου δίνεται μια ευκαιρία να περάσεις κάποιες δοκιμασίες, ώστε η ψυχή σου να λυτρωθεί και να επιστρέψεις ξανά στην γη για να δοκιμάσεις τα υπόλοιπα escape rooms που θα σου προτείνω την άλλη Τρίτη. Λοιπόν, πάμε στα δικά μας, μιλάμε για μεταθανάτια εμπειρία..οπότε να περιμένεις να δεις πολύ black πράγμα. Η διακόσμηση τα σπάει, σε βάζει μέσα στο θέμα. Οι γρίφοι του είναι ενός δυνατού επιπέδου και στα πλαίσια των δοκιμασιών της ψυχής! Ο χαρούλης θα σου κάνει παρεούλα στο δωμάτιο αλλά πρόσεχε μην τον πλησιάσεις, γιατί μπορεί να σε τιμωρήσει. Δεν έχει κυνηγητό καθόλου. Θα περάσεις τέλεια και μάλλον θα εύχεσαι να πεθαίνεις κάθε εβδομάδα (ντάξει πλάκα κάνω εεε; )!

Θετικά:
Ιστορία, ατμοσφαιρα, γρίφοι, χώροι
Αρνητικά:
Όχι

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

3.Looking glass

  • Εταιρία: Brainfall Hotel
  • Περιοχή: Μέγαρο Μουσικής
  • ∆υσκολία: 10/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 15+ δωμάτια στο ενεργητικό τους

Νομίζω ότι αυτό το δωμάτιο είναι ο ορισμός του σουρεαλισμού. Βέβαια έχεις να κάνεις με την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων, αλλά η ιστορία είναι λίγο διαφορετική. Anyway, η διακόσμηση σε παραπέμπει όντως στον μαγικό αυτό κόσμο και σε ζαλίζει, από χαρά. Είναι όλα όπως πρέπει και δεν έχω κανένα παράπονο. Οι γρίφοι του είναι φοβεροί, μέσα στο κονσεπτ και θα κάνουν το μυαλό σου να εκγραγεί σαν δυναμιτάκι στην ανάσταση! Πολύ ωραίοι! Τρελάθηκα! Εκστασιάστηκα! Το ίδιο θα πάθεις και εσύ! Το άκτινγκ εξαιρετικό μέσα στο θέμα με φοβερή αλληλεπίδραση! Δεν έχω πολλά να πω, απλά πρέπει να πας να μείνεις τρεις – τέσσερις μερούλες έτσι για να νιώσεις ρε παιδί μου!

Θετικά:
Ροή, Ιστορία, Ηθοποιοί, γρίφοι, φιλοξενία, ατμόσφαιρα
Αρνητικά:
Τσου

Βαθµολογία (προσωπική): 10 / 10

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

10 φωτογραφίες που θα χρειαστεί να κοιτάξετε και δέυτερη φορά.. #02

Οι ταινίες της εβδομάδας 7/12-13/12