in

Ταξίδι στον χρόνο!!

Εεεεπ, πάλι εδώ είσαι λοιπόν. Όπως διάβασες από τον τίτλο, σήμερα θα μπούμε σε ένα χρόνομομπίλ και θα ταξιδέψουμε σε δωμάτια που έχουν πραγματικές μηχανές του χρόνου. Πως σου ακούγεται; Σε κούφανα; Ξέρω αυτή τη στιγμή χαίρεσαι και έχεις αυτό το γαργαλητό χαράς και έξαψης, γιατί τα ταξίδια στον χρόνο δεν είναι τόσο συνήθη. Ααααχ, θες να αναπολήσεις παιδικές αναμνήσεις; Θες να αλλάξεις τα πράγματα στην ιστορία; Τότε ανέβα στο χρονομομπίλ και πάμε να ταξιδέψουμε….ββρρρρμ βρρρμ!!!!

Υ.Γ: Μόνο δύο δωμάτια (προς ώρας) υπάρχουν που έχουν πραγματικό ταξίδι στον χρόνο. Οπότε για δωράκι το τρίτο δωμάτιο που θα σου προτείνω δεν έχει καθαρό ταξίδι στον χρόνο, αλλά αλλαγή διάστασης….γιεεεεα!!

1.Time Box

  • Εταιρία: The Box
  • Περιοχή: Νέα Ιωνία
  • ∆υσκολία: 9/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 6+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά

Πρώτος μας σταθμός είναι η Νέα Ιωνία. Λοιπόν φιλαράκο, πριν κατέβεις, θέλω να σου πω κάποια πράγματα, κάτσεεε μην βιάζεσαι. Ένας επιστήμονας έψαχνε να βρει το φίλτρο που θα βοηθήσει όλη την ανθρωπότητα (μακάρι να εξαφανίσει όλες τις κατσαρίδες), και χάθηκε κάπου στο παρελθόν. Όταν θα κατέβεις θα πας στο γραφείο του θα φτιάξεις την μισοτελειωμένη χρονομηχανή και θα γυρίσεις στο παρελθόν να βρεις το τέζα…εεε το φίλτρο ήθελα να πω.
Σημείωσε σε παρακαλώ τα εξής:
Το εργαστήριο του επιστήμονα είναι πολύ ωραία διακοσμημένο με όλα τα αντικείμενα και τα μπιχλιμπίδια που περιμένεις να δεις. Θα δεις πολύ καλούς μηχανισμούς με έξυπνο τρόπο ενεργοποίησης. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΙΛΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!! Θα πρέπει να λύσεις μια σειρά από ευφάνταστους γρίφους που απαιτούν παρατηρητικότητα και συνδυαστική σκέψη και είναι μέτριας και πάνω δυσκολίας. Όταν τα καταφέρεις θα μπορείς να πας στο παρελθόν, με έναν εξαίσιο και πολύ πρωτότυπο τρόπο. Εκεί τα πράγματα αγριεύουν, η διακόσμηση γίνεται πιο επική και σου προκαλεί ένα δέος. Θα λύσεις και εκεί γρίφους έξυπνους, συνδυαστικούς, ιστορικούς. Αν καταφέρεις να πάρεις το τέζα, τότε ξαναγυρνάς στο παρόν και θα έρθεις να με βρεις, για να πάμε στον επόμενο προορισμό! Όποιος από εσάς είναι κλειστοφοβικός καλύτερα να μην ταξιδέψει στο παρελθόν καθόλου.
Απορίες; Όχι, μπράβο πουλάκι μου, τράβα τώρα και βρες το φίλτρο και σε 60 λεπτά σε θέλω πίσω εεε; Μην τρέχω στο παρελθόν να σε ψάχνω!!!

Θετικά:
Γρίφοι, Ιστορία, Ταξίδι, σκηνικά, πολύ καλή φιλοξενία
Αρνητικά:
Ένας γρίφος παρατηρητικότητας ήθελε πολύ φαντασία για να το σκεφτείς

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

2.The passengers

  • Εταιρία: House of Riddles
  • Περιοχή: Περιστέρι
  • ∆υσκολία: 9/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 10+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 70 λεπτά

Πως σου φάνηκε το πρώτο σου ταξίδι στον χρόνο; Το βλέπω στην φάτσα σου. Ήταν τέλειο εεε; Βλέπω πήρες και το φίλτρο πολύ ωραία! Τώρα έμπα πάλι στο χρόνομομπίλ να πάμε στον επόμενο προορισμό και εκεί θα πάρεις τις οδηγίες…βρρρμ… Ναιιι καλά τα λες είμαστε στο Περιστέρι. Λοιπόν, escaperoomάκο μου άκουσε με. Εδώ θα ζήσεις μια διαφορετική εμπειρία. Άνοιξε σημειωματάριο και γράφε:
Ο φίλος μας Jack Smith έχει εξαφανιστεί σε μια άγνωστη εποχή! Και του έλεγα να μην παίζει με χρονομηχανές και τέτοια σατανιστικά, αααχ κανείς δεν με ακούει. Anyway, ο τύπος όμως ήταν έξυπνος και σου έχει αφήσει σημάδια σε διαφορετικές εποχές. Ναι, σωστά, τα σημάδια είναι γρίφοι που πρέπει να λύσεις, συνδυαστικοί κάπως αυξημένης δυσκολίας και αν έχεις γνώσεις ιστορίας κάποιους θα τους βγάλεις πιο γρήγορα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις ιστορία. Θα ταξιδέψεις πάλι με έναν εξαιρετικό τρόπο στις διάφορες εποχές. Η διακόσμηση που θα συναντήσεις είναι πολύ λιτή και η ατμόσφαιρα σε μερικά σημεία δυνατή σε άλλα λίγο πιο χλιαρή. Λοιπόν, επίσης εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά, οπότε αν κάποιος από εσάς έχει σοβαρό θέμα κλειστοφοβίας καλύτερα να μείνει εδώ μαζί μου να μου κάνει παρέα και να κουτσομπολέψουμε. Είστε έτοιμοι;; Ωραία!! Πηγαίνετε να βρείτε τον Smith και φέρτε τον εδώ να του δώσω ένα χέρι ξύλο που δεν με ακούει. Άντε μπράβο!

Θετικά:
Ροή, Γρίφοι, Ιστορία, Υποδοχή πολύ καλή
Αρνητικά:
Θα μπορούσε στο κομμάτι διακόσμηση-ατμόσφαιρα να γίνει καλύτερη δουλειά

Βαθµολογία (προσωπική): 9 / 10

3. 1408

  • Εταιρία: The Mindtrap
  • Περιοχή: Χαλάνδρι
  • ∆υσκολία: 9,5/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 15+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά

Τον βρήκες τον Smith ρε αλάνιιιι! Μπράβο ήμουν σίγουρος ότι θα έφερνες τις αποστολές σου εις πέρας!! Οπότε κάπου εδώ θα πρέπει να χωρίσουν οι δρόμοι μας, ντάξει μην κλαις θα με ξανασυναντήσεις κάποια στιγμή στο μέλλον ή στο παρελθόν. Τώρα, έμπα για τελευταία φορά στο χρόνομομπίλ να σε πάω στο Mindtrap στο Χαλάνδρι σε ένα δωμάτιο δυνατό για να ξεχάσεις τον πόνο σου. Για τελευταία φορά σήμερα, άνοιξε το σημειωματάριό σου για να γράψεις:
Φαντάζομαι έχεις δει την ταινία με τον John Cusack. Αν όχι, δεν πειράζει μπορείς να την δεις αργότερα. Το δωμάτιο 1408, είναι πιο παράξενο και από κοπέλα με περίοδο (μην παρεξηγείστε κοπέλες σας αγαπάω). Δεν έχει ηθοποιό, όμως στο κομμάτι ατμόσφαιρα διακόσμηση έχει γίνει καλή δουλειά. Αρχικά θα λύσεις, μια σειρά από δύσκολους συνδυαστικούς και μαθηματικούς γρίφους, οι οποίοι είναι πολύ ωραίοι. Ααααχ, και εκεί που νόμιζες ότι όλα κυλάνε νορμαλ και ρόδινα, ξαφνικά έρχεται περίοδος στο δωμάτιο και γίνεται απειλητικό, σκοτεινό και immersive. Προσπαθείς να συνέλθεις από το σοκ, και αποφασίζεις να λύσεις και άλλους γρίφους για να την κάνεις από εκεί. Είναι καθαρό γριφοδωμάτιο δύσκολο, και θα περάσεις πολύ ωραία την μία ώρα από την ζωή σου. Και που σαι εεεε; Λίγη σοκολατίτσα κάνει καλό..άκουσε με!!!
Λοιπόν, άντε πήγαινε, και εις το επανιδείν.

Θετικά:
Γρίφοι, ροή, ατμόσφαιρα
Αρνητικά:
Θα το ήθελα λίγο πιο έντονο

Βαθµολογία (προσωπική): 9 / 10

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

17 + 1 Dance Κομματάρες που έγιναν 17 χρονών το 2017!

10 πράγματα που είναι δύσκολα χωρίς κανέναν απολύτως λόγο