in ,

Τα πιο παράξενα επαγγέλματα του κόσμου

Πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους ενώ ακόμα περισσότεροι βαριούνται τη δουλειά γραφείου.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι που εργάζονται σε πόστα που ποτέ μας δεν είχαμε φανταστεί. Οι θέσεις εργασίας που ακολουθούν είναι από τις πιο σπάνιες στον κόσμο και μπορείς να πάρεις και εσύ ιδέες για να αλλάξεις επαγγελματικό προσανατολισμό.

Επαγγελματίας… αγκαλίτσας

Αν έχεις ανάγκη από τρυφερότητα, κάποιον να σε αγκαλιάσει και να σου χαϊδέψει τα μαλλιά όταν νιώθεις μόνος, ο επαγγελματίας αγκαλίτσας είναι αυτό που ψάχνεις. Υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν ανθρώπους που ειδικεύονται στις αγκαλιές και μάλιστα η χρέωση κυμαίνεται από 60 με 80 δολάρια την ώρα! Βασική προϋπόθεση είναι πως δεν θα συμβεί τίποτα άλλο παρά μόνο αγκαλιές.

Καταδύτης γκολφ

Αν σου αρέσουν οι καταδύσεις και η φύση αυτή είναι η ιδανική δουλειά για σένα. Η δουλειά του καταδύτη είναι να μαζεύει τις μπάλες από λίμνες. Μπορεί να ακούγεται εύκολο όμως δεν είναι αφού οι λίμνες είναι γεμάτες από λάσπη, χόρτα και φίδια.

Δοκιμαστής ζωοτροφών

Τα κατοικίδια είναι οι καλύτεροι μας φίλοι και πρέπει να προσέχουμε τι τρώνε. Υπεύθυνοι για την διατροφή τους, εκτός από εμάς, είναι οι δοκιμαστές ζωοτροφών που τρώνε τις τροφές πριν βγουν στο εμπόριο.

Δοκιμαστής κρεβατιών

Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που δοκιμάζουν τα κρεβάτια σε ξενοδοχεία και εταιρείες. Επί της ουσίας πληρώνονται για να κοιμούνται στη δουλειά τους! Μπορεί να ακούγεται σαν ιδανική δουλειά αλλά δεν είναι αφού οι δοκιμαστές δεν κοιμούνται μόνο, πρέπει να τεστάρουν αν τα στρώματα έχουν κενά, αν το κρεβάτι είναι γερό και άλλα.

Να μυρίζεις χαρτιά υγείας

Μπορεί να έχεις παρατηρήσει πως τα χαρτιά υγείας είτε έχουν αρωματικά είτε δεν μυρίζουν καθόλου. Αυτό οφείλεται σε όσους κάνουν την συγκεκριμένη δουλειά και επιλέγουν τις μυρωδιές για τα χαρτιά υγείας! Και μπορεί να πρόκειται για μια πολύ εύκολη δουλειά αφού απλά μυρίζεις χαρτιά, ωστόσο για να την κάνεις είναι πάρα πολύ δύσκολο μιας και οι θέσεις εργασίας είναι απειροελάχιστες.

Να αγγίζεις πρόσωπα

Πρόκειται για μια θέση εργασίας κατά την οποία σκοπός είναι να αγγίζεις πρόσωπα ανθρώπων που έχουν δοκιμάσει καινούρια προϊόντα. Για την συγκεκριμένη θέση εργασίας χρειάζονται γνώσεις και πρόκειται για μια απαιτητική δουλειά με μεγάλες ευθύνες.

Να στέκεσαι στην ουρά

Αν είσαι υπομονετικός και δεν σε πειράζει να στέκεσαι στην ουρά, πρόκειται για μια ιδανική θέση εργασίας. Απλά σε «προσλαμβάνει» όποιος δεν έχει υπομονή και περιμένεις μέχρι να έρθει η σειρά σου. Δεν είναι εύκολη δουλειά αφού η αναμονή μπορεί να φθάσει και τις 19 ώρες.

Δοκιμαστής νεροτσουλήθρας

Ένα ιδανικό water park παρέχει διασκέδαση στους ανήλικες και ασφάλεια στους ενήλικες. Ο δοκιμαστής νεροτσουληθρών έχει την ευθύνη για να είναι ασφαλείς και διασκεδαστικές, αφού προσέχει το πόσο νερό χρειάζεται, πόσος χρόνος απαιτείται για να φθάσει κανείς στο τέλος.

Να «αρμέγεις» φίδια

Το δηλητήριο των φιδιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πράγματα με βασικότερο τις έρευνες για την παραγωγή αντιδότων. Κάθε χρόνο υπάρχει τεράστια ζήτηση γα δηλητήριο και η συγκεκριμένη θέση εργασίας αφορά ανθρώπους που συλλέγουν το δηλητήριο από συγκεκριμένη είδη φιδιών.

Εν… μέρει μοντέλο


>

Δεν είναι απαραίτητο να είσαι όμορφος για να γίνεις μοντέλο, αφού υπάρχουν άνθρωποι με όμορφα άκρα που είναι μοντέλα. Παράλληλα, υπάρχουν και διαφημίσεις με… άσχημα άκρα στις οποίες συμμετέχουν μοντέλα! Πρόκειται για μια δουλειά καλοπληρωμένη που δεν χρειάζεται να είσαι όμορφος για να την κάνεις.

Να μαζεύεις σκουλήκια

Όταν ψαρεύεις χρειάζεσαι σκουλήκια για δόλωμα, τα οποία προμηθεύεσαι από μαγαζιά. Έχεις αναρωθηθεί ποτέ πώς βρέθηκαν εκεί; Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τη φύση, μαζεύουν σκουλήκια και τα πουλάνε.

Δοκιμαστής αηδιαστικών φαγητών/εντόμων


>

Στο Fear Factor οι παίκτες έπρεπε να φάνε ζωντανά έντομα και ζουζούνια. Οι παραγωγές αυτών του είδους σόου έχουν δοκιμαστές που είναι αρμόδιοι για αυτά που θα καταναλώσουν οι παίκτες. Το ρίσκο στη συγκεκριμένη δουλειά είναι μεγάλο και γι αυτό το λόγο οι απολαβές κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Γυμνό μοντέλο

Γδύνεσαι στο όνομα της τέχνης. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις ωραίο σώμα, αρκεί να έχεις αυτοπεποίθηση και να μπορείς να στέκεσαι ακίνητος για πολλές ώρες.

Να μυρίζεις μασχάλες

Η συγκεκριμένη θέση εργασίας υπάρχει στις εταιρείες παραγωγής αποσμητικών και σκοπός είναι να διαπιστωθεί η ποιότητα του προϊόντος. Οι άνθρωποι που μυρίζουν μασχάλες περνούν αρκετές μέρες σε εξωτερικούς χώρους ή σε δωμάτια και κάποιες φορές μυρίζουν μέχρι και 60 μασχάλες την ώρα και στο τέλος γράφουν εκθέσεις για την αποτελεσματικότητα των προϊόντων.

 Πηγή