in , ,

Α #THROWBACK TO THE TIME

#THROWBACK POSTS από τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ του 1987

30 χρόνια πριν! Σαν να ήταν χθες…

 

 

Τον Οκτώβρη του 1987, η Αθήνα φιλοξένησε το σημαντικότερο μουσικό γεγονός της χρονιάς, από πλευράς συναυλιών, καθώς λειτούργησε και ως αφορμή για ένα ανεπανάληπτο μουσικοσυναυλιακό happening του μοναδικού Peter Gabriel για την τότε συνεργασία του με τον Martin Scorsese και τον Bernardo Bertolucci!

 

 

 

Επί πέντε συνεχείς ημέρες 16.000 τυχεροί (ανάμεσά τους και ο υπογράφων) είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε, και όχι απλά να παρακολουθούμε αποσβολωμένοι, στις τρεις υπέροχες συναυλίες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα που έκανε ο τριανταεπτάχρονος τότε Peter Gabriel, άλλοτε αρχηγός των θρυλικών Genesis, ως αναδρομή στη μέχρι τότε σπουδαία καριέρα του.

 

 

Εκείνη τη Δευτέρα (5.10.1987) το βράδυ, όπως και την Τρίτη και την Πέμπτη, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο μικρό υπαίθριο θέατρο του Λυκαβηττού. Όλα λειτούργησαν τέλεια, υποδειγματικά από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό, όλες τις ημέρες!

 

Μέσα σε λίγες ώρες οι Αθηναίοι καταλάβαμε τι θα πει πραγματικά μεγάλη ροκ συναυλία. Η Ελλάδα μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ζήσει ποτέ κάτι τόσο συναρπαστικό και μεγαλειώδες από άποψη ουσίας και περιεχομένου χωρίς εντυπωσιασμούς και υπερβολές. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο στο οποίο ανταπεξήλθαμε, ως συναυλιακό κοινό, μοναδικά!

 

 

 

 

Μετά τις συναυλίες ο Gabriel δηλώνει:

«Το Ελληνικό κοινό στις συναυλίες με εντυπωσίασε όχι τόσο για τον ενθουσιασμό του, αλλά κυρίως για την ωριμότητά του. Δεν διέκοπτε σε άσχετα σημεία, έδειχνε να καταλαβαίνει τους στοίχους, παρέμενε σιωπηλό όταν έπρεπε να ακούσει και συμμετείχε ενεργά όποτε χρειαζόταν».

 

 

 

Οι Αθηναϊκές νύχτες με τον Gabriel μας αποκάλυψαν τότε ότι τελικά η Ελλάδα ήταν έτοιμη να υποδεχθεί στο εξής μεγάλα και σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως κι έγινε με καταιγισμό συναυλιών, από την αμέσως επόμενη χρονιά…

 

Ιδού και το μεγάλο hit εκείνης της περιόδου από το “So” με το πρωτοποριακό και ευφάνταστο videoclip!

 



Πηγή: Περιοδικό Εικόνες / Περιοδικό Ποπ & Ροκ / Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, Οκτώβριος 1987

Επιλεγμένα #Throwback Posts θα σας “χτυπούν αλύπητα” ανά τακτά χρονικά διαστήματα πάντα μέσα από το “A #TROWBACK TO THE TIME”  και “τα Μαυρόσκυλα”.

Σπύρος Παυλίδης

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

“The Rooms”

Dance me to the end of Love : Η φρικιαστική ιστορία πίσω από το πιο ερωτικό τραγούδι όλων των εποχών