in ,

Ο τρόμος στο μεγαλείο του!

Εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο σε εφτά μέρες θα πεθάνεις. Εντάξει δεν θα πεθάνεις, αλλά είμαι σίγουρος ότι γουστάρεις λίγο τρόμο, λίγη δράση, λίγη αγωνία και λίγο άγνωστο. Εσύ που θες να εξασκήσεις τις φωνητικές σου χορδές και να πιάσεις συχνότητα σοπράνο ή τενόρου σου έχω ένα αφιέρωμα, το οποίο θα γίνεται μια φορά τον μήνα, στα δωμάτια τρόμου. Κάποια είναι πιο δυνατά, κάποια πιο χαλαρά. Πάμε λοιπόν.


1. 7th

  • Εταιρία: Trapped
  • Περιοχή: Παλαιό Φάληρο
  • ∆υσκολία: 7,5/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Όλους ανεξαρτήτως εμπειρίας
  • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά

Αν σου αρέσουν τα θρίλερ με ορφανοτροφεία και παιδάκια που σουλατσάρουν στους διαδρόμους γελώντας, κάνοντάς την σου κάγκελο..την τρίχα, τότε είσαι στο καταλληλότερο δωμάτιο. Η διακόσμηση ανατριχιαστική, σε παραπέμπει σε ένα εγκαταλελειμμένο ορφανοτροφείο. Επίσης, τα ηχιτικά εφέ είναι τόσο δυνατά, που είσαι στην τσίτα και τα 60 λεπτά μην σου πεταχτεί κάνα ορφανό. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι αυτό, σχεδόν άριστα. Για να καταφέρεις να σταματήσεις τους επίμονους εφιάλτες και να βρεις επιτέλους την γαλήνη, και ένα ντεπόν αναβράζον για τους πονοκεφάλους, πρέπει να περάσεις μια σειρά από έξυπνους, εύκολης προς μέτριας δυσκολίας γρίφους. Φίλοι σου σε αυτό το ταξίδι είναι η παρατηρητικότητα και η συνδυαστική σκέψη, αν τα κατέχεις δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Κάτι ακόμα που κάνει αυτό το δωμάτιο τέλειο είναι το πλούσιο στόρυ. Ναι, για κάποιο λόγο έχεις αυτούς τους εφιάλτες και για κάποιο λόγο κατέληξες στο ορφανοτροφείο, αν τον ανακαλύψεις θα έχεις ένα έξτρα μπόνους και θα εκτιμήσεις περισσότερο την δουλειά που έχει γίνει. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις άλλους τρεις φίλους σου, που βλέπουν εφιάλτες και έχουν πονοκεφάλους και να πάτε να δώσετε ένα τέλος. Βασίζομαι σε εσάς!

Θετικά:
Ατμόσφαιρα, ηχητικά εφέ, ωραίες εναλλαγές χώρων, ιστορία, γρίφοι, φιλοξενία
Αρνητικά:
Μόνο ένας χρονοβόρος γρίφος με χάλασε. Κατά τα άλλα δεν έχω παράπονο

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

 

2. The Manor Of Whispers

  • Εταιρία: The Breakout
  • Περιοχή: Πετρούπολη
  • ∆υσκολία: 8,5/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Ομάδες μέτριας εμπειρίας 6+ δωματίων
  • ∆ιαρκεια: 90 λεπτά

Πως θα σου φαινόταν η ιδέα να πας να εξερευνήσεις ένα μεγάλο σπίτι, στο οποίο έγινε μια διπλή παρακαλώ δολοφονία και μία αυτοκτονία; Ξέρω, ξέρω… ΤΕΛΕΙΟΟΟ!! Οπότε, ντυνόμαστε παίρνουμε αμάξι και πάμε στην πετρούπολη να βγάλουμε στο φως τις ντετεκτιβικές ικανότητες που κρύβουμε μέσα μας. Λοιπόν, όπως ανέφερα και πριν είσαι σε σπίτι, και μάντεψε, είναι στοιχειωμένο. Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα από την αρχή. Το σπίτι, είναι απλά διακοσμημένο, με όλα τα απαραίτητα και μη στοιχεία που πρέπει να έχει, όμως σε κρατάει σε συνεχή αγωνία. Επικρατεί σκοτάδι σχεδόν σε όλη την διάρκεια της εξερεύνησης σου οπότε, καλή επιτυχία! Υπάρχει background story, το οποίο είναι καλό, αλλά δεν είναι αναγκαίο για να ολοκληρώσεις την αποστολή σου. Τώρα, μιας και είσαι σε σπίτι, και μάλιστα ξένο, θα πρέπει να ψάξεις καλά για να βρεις τα στοιχεία. Ύστερα θα πρέπει να λύσεις κάποιους γρίφους, όχι πολύ δύσκολους για να ανακαλύψεις τον τρόπο να συνεχίσεις. Υπάρχει, ωραία μετάβαση από χώρο σε χώρο και η τελική έξοδος έχει πλάκα, ειδικά αν σου τελειώνει ο χρόνος. Οπότε λοιπόν, πάρε τα άλλα τρία φιλαράκια σου, το ένα να είναι καλό ψαχουλευτήρι, και πηγαίνετε να εξερευνήσετε το σπίτι, και που ξέρετε αν είστε καλοί, ίσως να έχετε και παρεούλα μαζί, ξέρετε αυτή την μεταφυσική.

Θετικά:
Γρίφοι, Ατμόσφαιρα, εναλλαγές χώρων, φιλοξενία
Αρνητικά:
Δύο γρίφοι δεν είχαν τόσο σχέση με την ιστορία, αλλά ήταν ωραίοι

Βαθµολογία (προσωπική): 9 / 10

 

3. Paranoic

  • Εταιρία: Escaped
  • Περιοχή: Αιγάλεω
  • ∆υσκολία: 10/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Έμπειρες ομάδες 15+ δωματίων
  • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά

Λοιπόν, θα ξεκινήσω λέγοντας ότι μετά από αυτό το δωμάτιο δεν θα είσαι ποτέ ξανά ο ίδιος. Γιατί; Γιατί απλά είναι παρανοϊκό το δωμάτιο. Παίζει με την ψυχολογία σου, το μυαλό σου και τις αισθήσεις σου. Είναι από τα καλύτερα και κατ’ εμέ το πιο τρομακτικό ψυχολογικό θρίλερ που έχω παίξει. Λοιπόν, βρίσκεσαι στο ιατρείο ενός παρανοικoύ γιατρού, ο οποίος κάνει πειράματα στους ασθενείς. Αν έχεις ακουστά το πείραμα του μιλιγκράμ θα το εκτιμήσεις διπλά το δωμάτιο. Η διακόσμηση είναι παρανοική, σαν να έχει βγει από τους εφιάλτες σου. Κάπου στην εικόνα είδες μια ηλεκτρική καρέκλα, υπάρχει στο δωμάτιο μέσα και λειτουργεί κιόλας. Φόβος, αγωνία, αίμα και καπνός θα σου κρατάνε συντροφιά σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, για αυτό πρέπει να την κάνεις γρήγορα από εκεί μέσα, γιατί κυκλοφορούν φήμες ότι όσοι ξεπέρασαν το 60-λεπτο δεν τους ξαναείδανε ποτέ. Πως θα τα καταφέρεις; Θα πρέπει να πάρεις τρία φιλαράκια και να ψάξετε για όλα τα μυστικά που κρύβει ο τρελογιατρός, αν τα βρεις θα πρέπει να λύσεις τους αρκετά δύσκολους γρίφους που σου έχει βάλει, γιατί μην ξεχνάς ότι είσαι σε πείραμα. Οι γρίφοι είναι όλοι μέσα στο κόνσεπτ του παιχνιδιού, και απαιτούν μαθηματική και συνδυαστική σκέψη. Αν καταφέρεις και φτάσεις μέχρι το τέλος, θα πρέπει να πάρεις την πιο σημαντική και απάνθρωπη απόφαση της ζωής σου. Να θυσιαστεί ένας από εσάς στον βωμό του paranoic. Αντέχεις την πρόκληση; Είσαι από τους γενναίους που θα καταφέρει να καταστρέψει τα σχέδια του παρανοϊκού; Τότε πήγαινε στο Αιγάλεω και κάνε με περήφανο! Και αν δεις τον γενναίο φίλο μου που θυσιάστηκε για να ξεφύγουμε εμείς να του πεις ότι τον αγαπώ.

Θετικά:
Ιστορία, γρίφοι, ατμόσφαιρα, αγωνία, φιλοξενία
Αρνητικά:
Δεν έχω κάτι που να με χάλασε

Βαθµολογία (προσωπική): 10 / 10



Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

26+1 βρώμικα από όλο το κόσμο που όλοι θα θέλαμε να δοκιμάσουμε!

Οι οκτώ νέες ταινίες της εβδομάδας!