in

Δώσε γρίφο στον λαό!

Escape room και γρίφοι νομίζω πάνε μαζί, όπως ο τέντζερης με το καπάκι ή το τοστάκι με το ζαμπόν και το τυρί. Σπάνια θα δεις ή θα ακούσεις για escape room, το οποίο να μην έχει γρίφους. Αυτή την εβδομάδα λοιπόν, θα σου προτείνω δωμάτια τα οποία ξεχωρίζουν για τους γρίφους τους και είναι ιδιαίτερα, δηλαδή έχουν μηχανισμούς λουκέτα και διάφορα άλλα ωραία πραγματάκια. Ξέρεις, από αυτά που λες ουάου μπέιμπυ!!

1.Tyrrany

  • Εταιρία: Escapepolis
  • Περιοχή: Γκάζι
  • ∆υσκολία: 7/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 3
  • Προτείνεται για: Αρχάριους
  • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά

Μήπως κατα τύχη έχεις δει κάποια ταινία, κάποιου Stephen king με το όνομα Misery; Αν όχι, να την δεις τα σπάει. Λοιπόν, το δωμάτιο αυτό από άποψη σκηνοθεσίας θα σου θυμίσει τόσο πολύ το αντίστοιχο σπίτι στην ταινία, που θα περιμένεις να ακούσεις τα στοπ και τα κατ του σκηνοθέτη. Πολύ ρεαλιστική δουλειά στο κομμάτι αυτό. Τώρα, ήθελες να πας με την παρέα σου να σώσεις τον κουτσό συγγραφέα, και σε πιάνει η κακιά θαυμάστρια στα πράσα, καλά να πάθεις λοιπόν. Παρ’όλα αυτά μην αγχώνεσαι μέσα στο δωμάτιο αν ψάξεις καλά θα βρεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ξεφύγεις.

Χρειάζεσαι ψάξιμο και λίγη εφευρετικότητα για να ξεφύγεις από την διαβολική θαυμάστρια. Οι γρίφοι που πρέπει να λύσεις είναι ωραίοι, εύκολοι και λογικοί, και απαιτούν καλή παρατηρητικότητα, μια μικρή συνδυαστική σκέψη και έχουν δύο τρία πρωτότυπα πράγματα. Πάρε άλλα δύο φιλαράκια και τράβα στο βουνό να σώσεις τον αγαπημένο μας συγγραφέα, γιατί πρέπει να γράψει και το σίκουελ κάποια στιγμή, μην μείνουμε με την αγωνία.

Θετικά:
Ιστορία, διακόσμηση, γρίφοι. Φιλοξενία πολύ καλή
Αρνητικά:
Θα ήθελα να υπάρχει λίγο το ζωντανό στοιχείο για να το νιώσω πιο πολύ.

Βαθµολογία (προσωπική): 9 / 10

2.Evil Nanny

  • Εταιρία: The Lock
  • Περιοχή: Αγία Παρασκευή
  • ∆υσκολία: 9/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Ομάδες μέτριας εμπειρίας με 7+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • ∆ιαρκεια: 60 λεπτά ή 70 λεπτά (αν πάτε δύο άτομα)

Σε αυτό το δωμάτιο, καλέισαι να ξεσκεπάσεις τα σκοτεινά μυστικά της πιο «καλής» νταντάς των βόρειων προαστίων. Εύκολο εεε; Μπα δεν το νομίζω, ειδικά όταν έχεις τις μαμάδες που κλαίνε απαρηγόρητες για τα παιδιά τους. Οπότε μια και δυό, πας στον παιδικό σταθμό που «νταντεύει» η αγαπητή τα πιτσιρίκια. Λοιπόν, αρχικά να πω ότι το δωμάτιο είναι plot-twist, θα καταλάβεις όταν πας. Η διακόσμηση πολύ προσεγμένη με όλα τα αντικείμενα, χρήσιμα και μη, που περιμένεις να δεις σε εναν παιδικό σταθμό. Οι γρίφοι του είναι πολύ έξυπνοι μέτριας προς μεγάλης δυσκολίας και αρκετοί στον αριθμό, οπότε δεν μένει χρόνος για χαλάρωση, εε τι περίμενες; με διαβολική νταντά έχεις να κάνεις. Θα χρειαστείς ψαχούλεμα, παρατηρητικότητα και αρκετή συνδυαστική σκέψη για να καταφέρεις να φέρεις στο φως τις απατεωνιές της νταντάς.

Το πολύ ωραίο σε αυτό το δωμάτιο, είναι ότι συνδυάζει με τέλειο τρόπο ψάξιμο και γρίφους, έχει 2-3 αρκετά πρωτότυπους και επιπλέον η απότομη αλλαγή της ατμόσφαιρας, από την μέση και μετά, σου αλλάζει την χαρούμενη και παιχνιδιάρικη ψυχολογία 180 μοίρες. Μηχανισμοί και λουκετάκια δημιουργούν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που θα το ευχαριστηθείς στο έπακρο. Πάρε, άλλους 3 ντετέκτιβες και τράβα να τσακώσεις την αδυσώπητη νταντά που πειράζει τον γιόκα μου, το καμάρι μου!

Θετικά:
Γρίφοι, ατμόσφαιρα, ιστορία. Εξαιρετικά φιλόξενο το προσωπικό.
Αρνητικά:
Ένας γρίφος είναι λίγο χρονοβόρος γιατί απαιτεί ακρίβεια.

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

3. Defcon 2

  • Εταιρία: Master Clue
  • Περιοχή: Αιγάλεω
  • ∆υσκολία: 10/10
  • Προτεινόµενος αριθµός ατόµων: 4
  • Προτείνεται για: Ομάδες με καλή συνεργασία και εμπειρίας 15+ δωματίων
  • ∆ιαρκεια: 80 λεπτά

Εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο. Έμαθα ότι ήσουν ο πρώτος στην τάξη σου, στην επίλυση γρίφων, έμαθα ότι παίζεις την τεχνολογία στα δάχτυλα, έμαθα ότι ψοφάς για να σώσεις για άλλη μια φορά τον κόσμο. Ε λοιπόν, τα εξαιρετικά παιδιά του master clue ζητάν την βοηθεία σου για να μεταφέρεις το θανατηφόρο χημικό όπλο σε ασφαλές μέρος. Λοιπόν, όπως πάντα θα μιλήσω για την διακόσμηση. Είναι πολύ οργανωμένη, και σου δημιουργεί την αίσθηση του εργαστηρίου στρατιωτικής βάσης. Έχει αρκετά τεχνολογικά πράγματα που οι φανατικοί θα λατρέψουν.

Τώρα στο κομμάτι των γρίφων, χρειάζεσαι αρκετή συνδυαστική σκέψη καθώς τίποτα εδώ δεν σου δίνεται έτοιμο. Δεν θα βρεις αριθμό ζωγραφισμένο στον τοίχο που μπαίνει σε λουκετάκι και ζήτω βγήκαμε! Όλα συνδυάζονται και βγάζουν ένα λογικό αποτέλεσμα. Αν σου αρέσουν οι γρίφοι, είσαι στο κατάλληλο δωμάτιο, είναι επιστημονικού περιεχομένου, δύσκολοι και δεν χρειάζονται γνώσεις για να τους λύσεις, σκέψη μόνο! Επίσης το ατού του δωματίου, είναι ότι έχει πολλούς πολλούς μηχανισμούς με έξυπνους τρόπους ενεργοποίησης. Πάρε τους άλλους 2 καλύτερους γριφάκηδες, και το καλύτερο ψαχουλευτήρι της τάξης και πήγαινε να μεταφέρεις το χημικό όπλο, ραντεβού στο ασφαλές μέρος, ξέρεις εσύ!

Θετικά:
Γρίφοι, Ιστορία, Μηχανισμοί, Ατμόσφαιρα, Φιλοξενία.
Αρνητικά:
Ένα σημείο που απαιτεί δεξιοτεχνία, παίρνει αρκετό χρόνο.

Βαθµολογία (προσωπική): 9,5 / 10

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πως βλέπει ένα νεογέννητο βρέφος? Πως ένας χρήστης ναρκωτικών και πώς κάποιος με αχρωματοψία ?

Οι 10 πιο έξυπνες ράτσες σκύλων