in ,

Οι 10 πιο έξυπνες ράτσες σκύλων

Dog wearing spectacles lying on bed with paws on magazine

Η εξυπνάδα των σκύλων διαφέρει, όπως και τον ανθρώπων. Προσωπικά αγαπώ όλα τα σκυλιά και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς σκύλο είτε πρόκειται για ράτσα είτε για ημίαιμο. Άλλωστε θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Σύμφωνα με τα στατιστικά 10 ράτσες θεωρείται ότι είναι οι πιο έξυπνες, πάντα βάση και με την εκπαίδευση που λαμβάνει ο σκύλος και με τον ποιοτικό χρόνο που διαθέτει το «αφεντικό» προς αυτόν. Ποιες είναι όμως αυτές;

#10 Αυστραλιανό τσοπανόσκυλο (Australian cattle dog)

 

Η συγκεκριμένη ράτσα είναι κατάλληλη για τη φύλαξη κοπαδιών. Ένα αυστραλιανό τσοπανόσκυλο χαίρεται ειλικρινά όταν προσέχει το «κοπάδι» του. Είναι υπάκουο, ευκίνητο, έξυπνο και διαθέτει πολλά αποθέματα ενέργειας.

#9 Rottweiler

Εύσωμος και ρωμαλέος σκύλος, χαίρεται όταν έχει μια συγκεκριμένη δουλειά να κάνει. Είναι κατάλληλος για αστυνομικός σκύλος, φύλακας κοπαδιών αλλά και για therapy dog, δηλαδή σκύλος που παρέχει τρυφερότητα και παρηγοριά σε ευπαθή άτομα είτε σε νοσοκομείο είτε στο σπίτι.

#8 Papillon

Πρόκειται για ευχάριστα σκυλιά με ιδιαίτερη αίσθηση επαγρύπνησης. Θα σε ειδοποιήσει αμέσως μόλις ακούσει ή δει κάτι ύποπτο. Δεν είναι καθόλου ντροπαλός, συνεπώς έχει έντονη κοινωνικότητα και δεν είναι καθόλου επιθετικός.

#7 Labrador retriever

 

Τι να πει κανείς για αυτά τα πανέμορφα σκυλιά; Δικαίως τα κουτάβια της συγκεκριμένης ράτσας θεωρούνται τα πιο όμορφα από όλα τα σκυλάκια, αν και κατά τη γνώμη μου όλα τα κουταβάκια είναι γλυκούλικα. Ιδανικός για οικογένεια με παιδιά, μιας και ο ίδιος έχει μια παιδικότητα σε όλες του τις κινήσεις. Παρ’ όλα αυτά ο σωματότυπός του απαιτεί καθημερινή άσκηση για να διατηρηθεί σε υγιή επίπεδα. Είναι ευγενικός και πανέξυπνος και αυτό τον κάνει κατάλληλο για σκύλο οδηγό τυφλών ή γενικά ΑΜΕΑ καθώς και για σκύλο θεραπείας.

#6 Shetland sheepdog

 

Το “Sheltie” είναι ουσιαστικά μια μινιατούρα του κλασικού κόλλεϊ. Έχει άστατο και μακρύ τρίχωμα και είναι πανέξυπνο. Φυσικά ξεχωρίζει στο να φυλάει κοπάδια.

#5 Doberman pinscher

 

Είναι γνωστό ότι το Doberman διαθέτει μεγάλες αντοχές και ταχύτητα. Ιδανικός για φύλακας σκύλος καθώς και για αστυνομικός και σκύλος του στρατού.

#4 Golden retriever 

 

Τα Golden είναι άκρως φιλικά και πάντα πρόθυμα να σε ευχαριστήσουν. Στην αρχή τα εκπαίδευαν για κυνηγόσκυλα όμως πλέον θεωρείται το νούμερο ένα σκυλί για να συναναστρέφεται με παιδάκια. Είναι φύλακας και πολύ καλός στο να βοηθάει σε εντοπισμό και διάσωση ανθρώπων.

#3 Γερμανικός ποιμενικός

 

Έχει αποκαλεστεί «Ο Βασιλιάς των σκύλων» πάρα πολλές φορές και λόγω του επιβλητικού παρουσιαστικού του και λόγω της εξυπνάδας του. Ο «λύκος» ,όπως συνηθίζουμε να τον λέμε εδώ στην Ελλάδα, είναι ο νούμερο ένα σκύλος που συναντάμε σε αστυνομία, στρατό και μονάδες διάσωσης. Παρ’ όλα αυτά πολλές οικογένειες υιοθετούν ένα γερμανικό ποιμενικό μιας και είναι επίσης άριστος για παρέα, παιχνίδι και άθληση. Διακρίνεται για την πίστη του στο αφεντικό.

ΥΓ: Και ποιο παιδάκι των 90’s δεν έχει κλάψει με τον Υπαστυνόμο Rex; Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα επεισόδιο όπου τον είχε δαγκώσει φίδι… ο αδερφός μου έκλαιγε με λυγμούς και εγώ αγωνιούσα για το αν θα ζήσει τελικά. Τέλος καλό, όλα καλά όμως.

#2 Poodle ή αλλιώς κανίς

 

Το poodle ή κανίς μπορούμε να το βρούμε σε τρία διαφορετικά μεγέθη: standard, miniature και toy. Επίσης και σε διαφορετικά χρώματα αν και τα βασικά είναι άσπρο, μαύρο και βερικοκί. Είναι ιδιαίτερα έξυπνο και ενεργητικό σκυλί. Αρχικά εκπαιδευόταν για να βρίσκει θηράματα μέσα στο νερό και τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται και στον εντοπισμό του σπάνιου μανιταριού τρούφας, λόγω της οξυμένης όσφρησής του. Παρεξηγημένα, θεωρείται σκυλάκι του καναπέ λόγω της ντελικάτης εμφάνισής του, αν και έχει έμφυτη την ευγένεια και το νάζι. Προσωπικά, έχοντας κανίς, θεωρώ πως είναι ιδανικό για μέσα στο σπίτι μιας και εκτός από καλός, έξυπνος και πιστός φίλος, είναι σκυλί που δεν κάνει ζημιές και δεν μαδάει αφού διαθέτει μαλλί και όχι γούνα. Το γεγονός αυτό το κάνει μη ανθεκτικό σε κρύες θερμοκρασίες γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να μένει σε εσωτερικό χώρο.

Εδώ είναι το δικό μου poodle, η Bella

#1 Border collie

Το border collie κερδίζει τη «μάχη» της εξυπνάδας! Είναι ο καλύτερος φύλακας κοπαδιών παγκοσμίως και έχει βραβευτεί άπειρες φορές για την εξυπνάδα του, το μοναδικό του ένστικτο και τις εργατικές του ικανότητες. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2011, ένα border collie είχε αφομοιώσει 1022 και εκτελούσε τις αντίστοιχες εντολές, πράγμα άκρως εντυπωσιακό! Παρ’ όλα αυτά αν δεν λάβει την απαιτούμενη σωματική και πνευματική άσκηση, μπορεί να μην ανταποκρίνεται καλά με αποτέλεσμα να βαριέται και να κάνει ζημιές. Φυσικά δεν είναι κατάλληλο για να ζει μέσα σε διαμέρισμα.

Πηγή κεντρικής εικόνας : Getty Images

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Δώσε γρίφο στον λαό!

H «Καυτή Πατάτα» που μπορείτε να την γεμίσετε με ότι θέλετε και κάνει «χαμό» στο κέντρο της Αθήνας!