in

Πως βλέπει ένα νεογέννητο βρέφος? Πως ένας χρήστης ναρκωτικών και πώς κάποιος με αχρωματοψία ?

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως οι άνθρωποι γύρω σας μπορεί να βλέπουν τα πάντα τελείως διαφορετικά απ’οτι εσείς; Παρακάτω έχουμε 15 φωτογραφίες από το πως βλέπουν την ίδια εικόνα άνθρωποι σε διαφορετικές ηλικίες και καταστάσεις!

Έτσι βλέπει ένας υγιής ενήλικος άνθρωπος

Πολλοί πιστέυουν πως όσοι έχουν στραβισμό (οι γνωστοί σε όλους μας αλλήθωροι), τα βλέπουν διπλά η ότι βλέπουν συγχρόνως προς 2 κατευθύνσεις. Η αλήθεια είναι πως ο εγκέφαλος τους αγνοεί τελείως όσα βλέπει το ένα μάτι, οπότε βλέπουν όπως θα έβλεπε ένας υγιής άνθρωπος καλύπτωντας το ένα του μάτι.

Όσοι έχουν μυωπία, βλέπουν κάλα οτιδήποτε βρίσκεται κοντά και θολά οτι βρίσκεται μακριά.

Έτσι θα έβλεπε την εικόνα κάποιος που ενώ γεννήθηκε βλέποντας κανονικά, μεγαλώνοντας έχασε την όραση του. Έχει μερική αντίληψη του φωτός και μπορεί να ξεχωρίσει το φώς από το σκοτάδι.

Κάποιος που γεννήθηκε τυφλός, ζεί στο απόλυτο σκοτάδι. Δεν μπορεί να περιγράψει όμως τον κόσμο γύρω του ως μάυρο η σκοτεινό καθώς δεν ξέρει τι είναι μάυρο η σκοτεινό..Επίση κάποιος εκ γενετής τυφλός δεν βλέπει όνειρα.

 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αχρωματοψίας. Όσοι έχουν αχρωματοψία βλέπουν τα χρώματα διαφορετικά απ ότι ένας υγιής άνθρωπος. Κάποιος που έχει ολική αχρωματοψία τα βλέπει ολα ασπρόμαυρα, ενώ η πιο κοινή μορφή της ειναι η “δευτερανωμαλία”.  Όσοι έχουν δευτερανωμαλία βλέπουν τα χρώματα λιγότερο έντονα.

Κάπως έτσι βλέπει ένας άνθρωπός μόλις γεννιέται. Για την ακρίβεια το μόνο που αντιλαμβάνεται έιναι την παρουσία ή απουσία φωτός.

Ένα μήνα μετά τη γέννηση του, το βρέφος αρχίζει να βλέπει και να ξεχωρίζει εικόνες που βρίσκονται σε απόσταστη 20 εκατοστών απο αυτό. Για παράδειγμα, τη μητέρα του όταν θηλάζει.

Στούς 3 μήνες ένα μωρό αρχίζει να ξεχωρίζει τα πρόσωπα των γονιών του. Στους 6 μήνες αρχίζει να βλέπει και να αντιλαμβάνεται τα χρώματα, ξεκινώντας απο το κίτρινο και το κόκκινο.

Σίγουρα, χρειάζεται κάτι παραπάνω απο 2-3 μπύρες για να βλέπει κάποιος έτσι. Η εικόνα απεικονίζει το πως βλέπει κάποιος σε κατάσταση ισχυρής μέθης..

Μετά τη χρήση κάναβης η όραση επήρεάζεται όσο και κάποιου που έχει πίει λιγάκι παραπάνω (Όχι πάντα..).

Άν θέλετε να έχετε μια μικρή εξομοίωση του πώς βλέπει κάποιος υπό την επήρεια του ισχυρού παραισθησιογόνου, δείτε αυτό το βίντεο.  Πρέπει να το δείτε σε πλήρη οθόνη και να εστιάζετε στα γράμματα για να έχει πλήρη επίδραση (Μην τρομάξετε, η επίδραση κρατάει μόνο λίγα δευτερόλεπτα).

Η ταινία Limitless είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα να δείτε πως βλέπει κάποιος που έχει κάνει χρήση κοκαίνης. Η κοκαίνη, αμβλύνει τις αισθήσεις και όλα γίνονται πιο έντονα, οι εικόνες πιό “γεμάτες” και με πιο φωτεινά χρώματα.

Το τι πρόκαλει στην όραση κάποιου η ηρωίνη δεν έχει και τόση σημασία καθώς η επιρροή του ναρκωτικού κάνει τον χρήστη να νιώθει οτί ζει σε έναν άλλο κόσμο, άλλες φορές οι εικόνες φαίνονται σαν απο παραμύθι άλλες σαν σκηνές απο την κόλαση. Όλα αυτά πριν ο χρήστης του σκληρού ναρκωτικού οδηγηθεί τελικά στον θανατό. ΜΑΚΡΙΑ. 

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

14 ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σχέδια μέσα σε εκπαιδευτικά βιβλία!

Δώσε γρίφο στον λαό!