in ,

Πως να διοργανώσεις σωστά τη ντουλάπα σου

Τώρα που θα αρχίζει να κρυώνει ο καιρός, όλοι θα έχουμε το κλασικό βάσανο που μας βρίσκει δύο φορές το χρόνο: τις ντουλάπες.

 Μια τακτοποιημένη και καλά οργανωμένη ντουλάπα έχει πολλά συν. Πρώτα από όλα βρίσκεις πολύ πιο εύκολα αυτό που θέλεις να φορέσεις και έτσι γλιτώνεις χρόνο μιας και δεν χρειάζεται να ψάχνεις μια ώρα για το μαύρο παντελόνι που θυμήθηκες ότι θέλεις να φορέσεις σήμερα. Έπειτα, όλα φαίνονται τόσο αρμονικά και τακτοποιημένα και έτσι δεν σου δημιουργείται άγχος και κακή διάθεση βλέποντάς τα. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν προκειμένου να τα έχουμε όλα στην εντέλεια:

#1 Ξεκαθάρισμα

Ναι το ξέρω ότι κ εσύ αγαπάς αυτό το τζιν και αυτό το μπλουζάκι που τα έχεις από την Τρίτη γυμνασίου, αλλά είναι καιρός πια να τα χαρίσεις (αν είναι σε καλή κατάσταση) ή να τα πετάξεις. Πόσα χρόνια έχεις να τα φορέσεις είπαμε; Δέκα; Σίγουρα λοιπόν δεν έχουν θέση στη ντουλάπα σου. Διώξε τέτοιου είδους ρούχα και θα δεις πόσος χώρος θα ελευθερωθεί. Είναι μια καλή δικαιολογία να αγοράσεις καινούρια ρούχα και να αποστομώσεις όσους σου λένε «Πάλι ψώνισες;;;!» Ναι, πάλι ψώνισα και θα συνεχίσω να ψωνίζω για πάντα!

2# Χωρίστε τα σε καθημερινά και πιο καλά

Κατά πάσα πιθανότητα έχεις ρούχα που τα φοράς καθημερινά στη δουλειά, για ένα πρόχειρο καφέ, στο γυμναστήριο, για βόλτα. Αυτά τα ρούχα θα πρέπει να είναι μπροστά μπροστά στα ράφια σου, έτσι ώστε να τα παίρνεις πιο εύκολα, χωρίς να αναδιοργανώνεις τα υπόλοιπα. Τα πιο καλά ρούχα που προορίζονται για βραδινές εξόδους και επισκέψεις μπορείς να τα έχεις κρεμασμένα για να μην τσαλακώνονται και να μην μπερδεύονται με τα καθημερινά.

#3 Χωρίστε τα κατά χρώματα

Ειδικά στα ρούχα που έχεις κρεμασμένα αυτή η μέθοδος είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Ψάχνεις ένα συγκεκριμένο μαύρο φόρεμα; Κανένα πρόβλημα! Πήγαινε στα μαύρα και θα το βρεις σε χρόνο DT.

#4 Διαλέξτε προσεκτικά τις κρεμάστρες

Πρόσεξε τι είδος κρεμάστρας ταιριάζει σε κάθε ρούχο σου. Είμαι σίγουρη πως δεν θέλεις να φτιάχνεις κάθε λίγο και λιγάκι εκείνη τη μπλούζα με το μεγάλο ντεκολτέ που δεν κάθεται με τίποτα στην κρεμάστρα της. Τέτοιου είδους ρούχα στέκονται τέλεια σε κρεμάστρες με βελούδινο ύφασμα ή κάποιο με παρόμοια υφή.

#5 Χρησιμοποιήστε θήκες

Όταν έχεις κάποια καλά ρούχα όπως πχ. Ένα επίσημο, ακριβό φόρεμα, ένα κοστούμι, ένα καλό παλτό, σίγουρα δεν θέλεις να μπλέκεται με τα υπόλοιπα ρούχα σου. Βάλτο λοιπόν σε υφασμάτινη θήκη και έτσι θα είναι προστατευμένο από χημικές ουσίες.

#6 Κρατήστε χωριστά τα ρούχα από τα παπούτσια

Μην βάζεις τα παπούτσια σου μέσα στη ντουλάπα με τα ρούχα σου, ακόμη κι αν τα έχεις στα κουτιά τους. Τα παπούτσια μαζεύουν μικρόβια μιας και έρχονται σε επαφή συνεχώς μαζί τους. Καλό θα είναι να αγοράσεις μια ευρύχωρη παπουτσοθήκη και να τα αποθηκεύσεις εκεί.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

10 κορυφαίοι προορισμοί για διακοπές τον Σεπτέμβριο!

Η ατμόσφαιρα μυρίζει…ΜΥΣΤΗΡΙΟ!