in ,

Η ατμόσφαιρα μυρίζει…ΜΥΣΤΗΡΙΟ!

Φαντάζομαι κάθε φορά που έβλεπες μια ταινία μυστηρίου, φαντασιωνόσουν τον εαυτό σου να βρίσκεται στην θέση του τυχερού πρωταγωνιστή, ο οποίος περνάει περιπέτειες ανακαλύπτει στοιχεία και γενικά προσπαθεί να ξετυλίξει την ιστορία με αποτέλεσμα να έρθει η δικαίωση στον πλανήτη τούτο ή να πεθάνει (Saaaad!!!!). Λοιπόν, ήρθε η ώρα να σου προτείνω escape room, τα οποία θα σου δώσουν την ευκαιρία να ζήσεις για κάποια λεπτά το απόλυτο μυστήριο.

1.Secret Society

  • Εταιρία: Magic door
  • Περιοχή:Πειραιάς
  • Δυσκολία: 7,5/10
  • Προτεινόμενος αριθμός ατόμων: 3
  • Προτείνεται για: Αρχάριους
  • Διαρκεια: 60 λεπτά

Σε αυτή την ιστορία σε απαγάγει μια μυστικιστική οργάνωση και σε πετάει μέσα σε ένα δωμάτιο, με σκοπό να περάσεις μια τελετή μύησης και να γίνεις και εσύ ένας σούπερ ντούπερ μυστικιστής…ουουου Τσουτσούριασα!! Σε γενικές γραμμές λοιπόν, είναι ένα δωμάτιο με ψιλό- επική διακόσμηση και άκρως μυστικιστική ατμόσφαιρα. Έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά στο κομμάτι αυτό. Υπάρχουν και αντικείμενα τα οποία δεν χρησιμεύουν σε γρίφους όμως είναι πιστά στην θεματική. Τώρα, θες να μάθεις πως θα γίνεις ο επόμενος μυστικιστής; Εντάξει θα σου πω: Θα χρειαστείς την παρατηρητικότητά σου-το δωμάτιο βασίζεται αρκετά σε αυτή την ικανότητα- λίγες ψαχουλευτικές ικανότητες και ικανότητα στην λύση μερικών ωραίων, συνδυαστικών εύκολων γρίφων. Το ωραίο σε αυτό το δωμάτιο είναι ότι η επίλυση κάθε γρίφου σου ξεκλειδώνει ένα μικρό μυστικό που συμπληρώνει την ενδιαφέρουσα ιστορία και σε φέρνει πιο κοντά στο να γίνεις ο μυστικιστής της εβδομάδας. Οπότε, αν ψήνεσαι για κάτι τέτοιο, πήγαινε στον Πειραιά να σε απαγάγουν και τα λέμε στην αίθουσα των μεγάλων μυστικιστών.

Θετικά:
Ιστορία, Γρίφοι, Φιλοξενία
Αρνητικά:
Αρνητικά: Σε μερικά σημεία θα μπορούσαν να γεμίσουν τον χώρο με περισσότερα αντικείμενα, θα μπορούσαν να προσθέσουν εναν-δύο γρίφους ακόμα.

Βαθμολογία (προσωπική): 8,5 / 10

2. Cursed Willy

  • Εταιρία: Sherlocked Homes
  • Περιοχή: Μεταξουργείο
  • Δυσκολία: 9/10
  • Προτεινόμενος αριθμός ατόμων: 3
  • Προτείνεται για: Ομάδες μέτριας εμπειρίας 7+ δωματίων
  • Διαρκεια: 70 λεπτά

Έχεις μάστερ στην επίλυση καταρών; Σου άρεσαν από μικρό οι ιστορίες με καταραμένα πλοία και πειρατές; Τότε λοιπόν δεν έχεις τίποτα άλλο να κάνεις από το να περάσεις μια βόλτα από το Μεταξουργείο και να βοηθήσεις τον καημένο Willy να αναπαυτεί. Το δωμάτιο λοιπόν, έχει εξαιρετική διακόσμηση και παραπέμπει σε στοιχειωμένο κρησφύγετο. Σίγουρα θα ανατριχιάσεις από την ατμόσφαιρα γιατί είναι τόσο σκοτεινή όσο πρέπει, με τον κατάλληλο ελάχιστο φωτισμό. Τώρα, για να καταφέρεις να βοηθήσεις τον Willy, ο οποίος είναι στο δωμάτιο και σου κάνει παρεούλα, πρέπει να περάσεις μια σειρά από πολλούς συνδυαστικούς και πανέξυπνους γρίφους. Δεν θα βρεις τίποτα έτοιμο, όλα πρέπει να τα συνδυάσεις με κάτι, για να μπορείς να βγάλεις την τελική λύση, εεε λύτης καταρών είσαι τι περίμενες; Παρόλα αυτά, όπως ανέφερα, δεν θα είσαι μόνος σου σε αυτό το περιπετειώδες ταξίδι, θα έχεις και το πνεύμα του Willy να σε καθοδηγεί, όταν κολλήσεις, απογοητευτείς ή χάσεις τον σωστό δρόμο. Στο δωμάτιο κυριαρχούν οι μηχανισμοί, οι οποίοι είναι εξαίσιοι. Έχει και λίγα λουκετάκια που κλειδώνουν κάτι μικρά χαριτωμένα μπαουλάκια. Αν είσαι από τους γενναίους, έμπειρους λύτες καταρών και θες να βοηθήσεις μια χαμένη και πονεμένη ψυχή, τότε πρέπει να πας. Κρίμα δεν είναι να ταλαιπωρείται ο άμοιρος;

Θετικά:
Ατμόσφαιρα, γρίφοι, ιστορία, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ τα παιδιά που το έχουν.
Αρνητικά:
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να με χάλασε.

Βαθμολογία (προσωπική): 10 / 10

3.Murder on Baker Street

  • Εταιρία: Exodus – Sir lock
  • Περιοχή: Εξάρχεια
  • Δυσκολία: 10/10
  • Προτεινόμενος αριθμός ατόμων: 4
  • Προτείνεται για: Ομάδες με καλή συνεργασία και εμπειρίας 12+ δωματίων
  • Διαρκεια: 70 λεπτά

Το ονειρό σου να γίνεις ο επόμενος Sherlock Holmes πραγματοποιείται σε αυτό το δωμάτιο. Αν έχεις παίξει Cluedo και γενικά, αν εξιχνιάζεις στην καθημερινότητά σου δολοφονίες, τότε είσαι στο καταλληλότερο μέρος. Σου δίνεται ένας ρόλος, ένα όνομα, μια προσωπικότητα και ξεκινάς το ταξίδι σου στην μακρινή Aγγλία. Όταν με το καλό φτάσεις, θα πρέπει να περιηγηθείς στα πολύ όμορφα διακοσμημένα σοκάκια της και να λύσεις μια σειρά από δύσκολους συνδυαστικούς γρίφους, ώστε σιγά σιγά να βρεις ποιος έκανε τον φόνο. Και τώρα θα ρωτήσεις, “οκ τι το κάνει τόσο διαφορετικό;” Αθώο μου παιδί, κάθε γρίφος σου ξεκλειδώνει και ένα στοιχείο που δίνει άλλοθι ή ενοχοποιεί τον δολοφόνο. Οπότε κάθε τι που βρίσκεις πρέπει να το μελετήσεις προσεκτικά, γιατί στο τέλος θα πρέπει να πάρεις την πιο μεγάλη και σημαντική απόφαση! Γενικά είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο και από τα ελάχιστα που δίνουν τόσο μεγάλη έμφαση στην ιστορία. Βοήθειες θα έχεις από την αστυνομία βεβαίως, βεβαίως, η οποία θα σε καθοδηγήσει σωστά! Άντε, βιάσου ο αδικοχαμένος περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μπαγλαρώσεις τον αδίστακτο δολοφόνο.

Θετικά:
Ιστορία, Ατμόσφαιρα, Γρίφοι, Χαρακτήρες. Τα παιδιά φιλικότατα.
Αρνητικά:
Θα προτιμούσα να έχει περισσότερους χώρους.

Βαθμολογία (προσωπική): 9.5 / 10

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πως να διοργανώσεις σωστά τη ντουλάπα σου

5 προϊόντα που εφευρέθηκαν… κατά λάθος.