in ,

10 κορυφαίοι προορισμοί για διακοπές τον Σεπτέμβριο!

 

H Σαντορίνη και η Κέρκυρα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του περιοδικού Conde Nast Traveller με τους 10 καλύτερους προορισμούς διακοπών τον Σεπτέμβριο.

Το Σεπτέμβριο, αναφέρει το περιοδικό, η θάλασσα και ο ουρανός εξακολουθούν να είναι μπλε και τα νερά πολύ ζεστά, ενώ οι προορισμοί έχουν πολύ λιγότερο κόσμο σε σχέση με το καλοκαίρι.

 

1# Σικελία

Οι ζεστοί άνεμοι που πνέουν από την Αφρική ως τη Μεσόγειο κρατούν ζεστή τη Σικελία ακόμη και μέσα στο φθινόπωρο, και οι παραλίες της αυτή την εποχή δεν κατακλύζονται από κόσμο. Παρόλα αυτά, είναι αρκετά δροσερά για να εξερευνήσετε τους λαβυρινθώδεις δρόμους και τις μαγευτικές μπαρόκ πόλεις. Ο Σεπτέμβριος είναι  ιδανικός μήνας για την τοπική παραγωγή φρούτων από το εθνικό πάρκο της Αίτνας και θα βρείτε σίγουρα δωμάτιο σε ξενοδοχείο.

2# Μιλάνο

Βρέχει περισσότερο στο Μιλάνο απ’ότι στο Μάντσεστερ.  Όμως τον Σεπτέμβριο περιορίζεται η βροχόπτωση και η μέση θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας φτάνει τους 24 βαθμούς Κελσίου. Προτείνονται αγορές για τη νέα χειμερινή σεζόν.

3# Νέα Υόρκη

Η πόλη προτείνεται τον Σεπτέμβριο γιατί έχει καλό καιρό, λόγω της νέας σεζόν και του φρέσκου αέρα του φθινοπώρου με νέα στυλ. Συνδυάστε τη Νέα Υόρκη με ταξίδι Upstate στα Catskills για να απολαύσετε μια γλυκιά αίσθηση νοσταλγίας για κάτι που ποτέ δεν είχατε.

4# Ίμπιζα και Φορμεντέρα

Το Σεπτέμβριο θα βρείτε χώρο να απλώσετε την πετσέτα σας στην παραλία, και ένα τραπέζι για δείπνο σε παραθαλάσσιο εστιατόριο χωρίς να κάνετε κράτηση από πριν. Οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές, γίνονται πάρτι για το κλείσιμο του καλοκαιριού και τα ξενοδοχεία ξαφνικά γίνονται πολύ πιο προσιτά.

5# Κέρκυρα

Oι περίοδοι Απρίλιος-Μάιος και Σεπτέμβριος-Οκτώβριος τείνουν να είναι οι πιο ευχάριστοι για να επισκεφθείτε την Ελλάδα και τα νησιά της. Τον Σεπτέμβριο στην Κέρκυρα το πρωινό μπάνιο είναι μια ζεστή και όμορφη υπόθεση, με τους δασώδεις λόφους του νησιού που είναι ακόμη πράσινοι για απογεύματα κάτω από τις βελανιδιές και τις ελιές.

6# The Cotswolds

Για πολλούς είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο, οποιαδήποτε στιγμή του έτους. Όμορφα τοπία και γραφικά χωριά, ρουστίκ ξενοδοχεία για αποδράσεις Σαββατοκύριακου. Ο Σεπτέμβριος φέρνει τη συγκομιδή, όταν η τοπική παραγωγή βρίσκεται στα καλύτερά της.

  7# Ζιμπάμπουε

To αυθεντικό, απόλυτο σαφάρι επιστρέφει και η Ζιμπάμπουε γίνεται ανερχόμενος προορισμός για τους λάτρεις του. Ανοίγουν μερικά φανταστικά καταλύματα στα εθνικά πάρκα της και στους Καταρράκτες Βικτώριας. O Σεπτέμβριος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να πάτε στη Ζιμπάμπουε όταν η άγρια ζωή μαζεύεται σε περιοχές με νερό καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει και η βροχή γίνεται σπάνια.

8# Σαντορίνη

Ο Σεπτέμβριος είναι η αγαπημένη εποχή των ντόπιων. Το θερμό καλοκαίρι έχει τελειώσει, η θάλασσα είναι πιο ζεστή από ποτέ, ο ουρανός είναι μπλε όλη την ημέρα και τα απογεύματα πιο δροσερά. Τα ηλιοβασιλέματα του Σεπτεμβρίου βάφουν χρυσή την Οία και το βαθύ μπλε της Καλντέρας γίνεται πιο έντονο αυτές τις ημέρες.

9# Bουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι μια μεγαλοπρεπής και ρομαντική πόλη, με σύνθετη ιστορία και όμορφη αρχιτεκτονική. Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο ξηρός μήνας της και οι μέρες παραμένουν ζεστές. Καθώς πέφτει η νύχτα, οι τοπικές παμπ στολίζουν με τα φώτα τους και γεμίζουν με νεαρό κόσμο που απολαμβάνει κοκτέιλ.

10# Bαρκελώνη

Σίγουρα υπάρχει ηλιοφάνεια και τον Σεπτέμβριο, ενώ οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 25 βαθμούς Kελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, και 19 βαθμούς το βράδυ. Οι ντόπιοι τον Σεπτέμβριο έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους, όμως όλοι συνεχίζουν να πηγαίνουν στις παραλίες και να διασκεδάζουν έντονα εκμεταλλευόμενοι τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού. Η εθνική γιορτή της Καταλονίας είναι στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν η πόλη κλείνει για παρελάσεις, συναυλίες και εορτασμούς, ενώ το Fiestas de la Mercè είναι ένα φεστιβάλ που διαρκεί μια εβδομάδα, το μεγαλύτερο της χρονιάς, με εκατοντάδες μουσικούς και καρναβάλια, παραστάσεις και συναυλίες, προγραμματισμένες και μη, σε ολόκληρη την πόλη.





Πηγή: Athensmagazine.gr

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

GoT: Ο Τόρμουντ, ο Μπέρικ, ο Τζόρα και ο Σκύλος έκαναν συγκρότημα!

Πως να διοργανώσεις σωστά τη ντουλάπα σου