in

Sith Lords: Οι δυνατότεροι όλων των εποχών

Ας το παραδεχτούμε, όσο και αν συμφωνούμε με τις αρχές των Jedi και το καλό που κάνουν στον κόσμο όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με το franchise του Star Wars θα έχουν μπεί στον πειρασμό να σκεφτούν πως θα ήταν και ποιές θα ήταν οι δυνάμεις τους σαν Άρχοντες του σκότους, Sith Lords. Κέρατα, αξιοπερίεργα “τατουάζ”, βαριές αναπνοές, force choke και force lighting είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα ενός Sith. Σίγουρα και οι Jedi διαθέτουν ορισμένα δυνατά όπλα στο οπλοστάσιο τους, βλέπε Yoda και ο τρόπος ένδυσης τους παραπέμπει σε κάτι αρκετά μυστικιστικό αλλά τι μπορεί να συγκριθεί με μία ομάδα ατόμων που μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρους πλανήτες με το μυαλό τους και φοράνε κάπες;;

Εάν νομίζετε ότι ο Darth Vader με την βαριά αναπνοή και την εντυπωσιακή, για πολλούς, εμφάνιση του είναι ο πιό σκληρός όλων τότε θα αγαπήσετε και τους υπόλοιπους. Η επιλογή έγινε μέσω των επιπέδων Δύναμης που κατέχουν, των ικανοτήτων τους στις μάχες και τις μονομαχίες και των πλοκών που οργάνωναν προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους. Για όσους δεν είναι μυημένοι παρά μόνο στις ταινίες του Star Wars ίσως κάποια ονόματα φανούν άγνωστα αλλά δίχως αμφιβολία μέχρι το τέλος του άρθρου θα γνωρίζουμε τους δυνατότερους Sith που υπήρξαν ποτέ στην ιστορία. Γι’ αυτό λοιπόν, αφεθείτε στην Σκοτεινή πλευρά . .

# Darth Maul

Αδιαμφισβήτητα ο Darth Maul ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στο Episode I. Παρότι, στις ταινίες τουλάχιστον, δεν έμεινε για πολύ μαζί μας κατάφερε να μαγέψει με την εμφάνιση του. Τα κέρατα, τα “τατουάζ” και το περίτεχνο φωτόσπαθο του έκανε πολλούς να τον αγαπήσουν και να στεναχωρηθούν με αυτήν την απώλεια. Αποτελεί εκπαιδευόμενο του Darth Sidious και βασίζεται περισσότερο στις ικανότητες του με το φωτόσπαθο παρά στην χρήση της Δύναμης. Αυτό αφού εκπαιδεύτηκε κυρίως ως δολοφόνος και αποτελεί κρίμα το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αποδείξει τι περισσότερο μπορεί να καταφέρει. Άλλωστε, πόσοι έχουν καταφέρει να “σκοτώσουν” τον Liam Neeson;

# Darth Tyranus

Επίσης γνωστός και ως Count Dooku. Μπορεί η εμφάνιση του να ξεγελάει αλλά αποτελεί έναν εκ των δυνατότερων Sith που έκαναν την εμφάνιση τους. Ξεκίνησε ως Jedi, κατάφερε να γίνει Jedi Master αλλά απογοητευμένος από την διαφθορά που υπήρχε στράφηκε στην Σκοτεινή πλευρά. Εκπαιδεύτηκε από τον Yoda και τον Darth Sidious ως Jedi και Sith αντίστοιχα. Μετά τον θάνατο του Darth Maul, έγινε εκπαιδεύομενος του Darth Sidious και έφερε εις πέρας ουκ ολίγες αποστολές που του ανατέθηκαν. Όταν ήταν ακόμα Jedi, οι δυνάμεις του ήταν ισάξιες με εκείνες του Mace Windu και ο μόνος δυνατότερος Jedi ήταν ο Yoda. Όταν στράφηκε στην σκοτεινή πλευρά κατάφερε να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τον Obi-wan και τον Anakin, τραυματίζοντας τον πρώτο και κόβοντας το χέρι του δεύτερου. Επίσης, ήρθε αντιμέτωπος με τον Yoda χωρίς να αντιμετωπίσει σχεδόν κανένα πρόβλημα. Μπορεί να μην υπάρχει κάτι αξιόλογο οσον αφορά την εμφάνιση του ή τα επιτευγματά του αλλά θεωρείται ένας από τους καλύτερους μαχητές με φωτόσπαθο.

# Darth Vader

Ένας από τους πιό αγαπημένους κακούς όλων των εποχών και όχι άδικα. Έαν έπρεπε να διαλέξουμε τον πιο κούλ κακό με την καλύτερη είσοδο, το καλύτερο soundtrack και την μεγαλύτερη αφοσίωση στον εκπαιδευτή του τότε ο Darth Vader είναι το άτομο που ψάχνουμε. Σίγουρα δεν είναι ο πιό δυνατός Sith, ωστόσο, έφτασε στα άκρα για να αποδείξει την αξία του σχεδόν μέχρι το τέλος της ζωής του. Ίσως αν δεν χειραγωγούντας πλήρως από τον Darth Sidious να καταφέρναμε να δούμε το πλήρες εύρος των δυνάμεων του και όχι ένα μέρος αυτών. Αυτό, βέβαια, οφείλεται και εν μέρει στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος του σώματος του είχε αντικατασταθεί από μεταλλικά μέλη. Έχει έναν υψηλά μεγάλο αριθμό θανάτων στο ενεργητικό του και κατέχει την πρώτη θέση στην μέτρηση midichlorian με 27.700. Αρκετά σημαντικό αν σκεφτούμε ότι ο δεύτερος στην λίστα ( Darth Sidious) έχει μόλις 20.500 midichlorian. Τα midichlorian αποτελούν μικροσκοπικούς οργανισμούς ευφυούς ζωής που δημιουργούν μια σχέση συμβίωσης με άλλους ζωντανούς οργανισμούς και επιτρέπουν στην Δύναμη με επικοινωνεί με τον ξενιστή.

# Starkiller a.k.a. Galen Marek

Ο Starkiller είναι η απόδειξη του τι θα γινόταν αν τελικά ο Luke ενέδιδε στην σκοτεινή πλευρά. Κάνει την εμφάνιση του σε ένα βιντεοπαιχνίδι ( The Force Unleashed), απαγάγεται από τον Darth Vader και εκπαιδεύεται ως μαθητευόμενος του. Εκπαιδεύεται σε όλες τις μορφές μαχών με φωτόσπαθα και αναπτύσσει τις τηλεπαθητικές του ικανότητες σε υπερβολικά υψηλό βαθμό θα μπορούσε να πεί κανείς. Ο Emperor Palpatine θεωρεί οτί η δύναμη του Galen θα μπορούσε να συναγωνιστεί την δικιά του κάποια μέρα κάτι το οποίο γίνεται. Αφου κερδίζει τον Darth Vader, έρχεται αντιμέτωπος με τον Palpatine και καταφέρνει να τον κερδίσει. Θεωρείται ένας από τους πιό δυνατούς χαρακτήρες που έχουν κάνει ποτέ την εμφάνιση του με δυνατότητες ανάπτυξης της Δύναμης όσο κανένας άλλος.  Ωστόσο, επειδή όλα αυτά συμβαίνουν στο διευρυμένο σύμπαν του Star Wars που πλέον εξαλείφεται δεν είναι δυνατό να μάθουμε τις πραγματικές του δυνατότητες.

# Darth Plagueis

Οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε ως μιά αναφορά στο Episode III από τον Emperor Palpatine. Σύμφωνα, λοιπόν με αυτήν την αναφορά ο Plagueis ήταν ένας από τους πιό δυνατούς Sith με την ικανότητα να ελέγχει την Δυναμη. Την χειραγωγούσε σε τέτοιο βαθμό που μπορούσε να δημιουργήσει ζωή ή ακόμα και να κρατήσει σ’αυτήν άτομα τα οποία θα πέθαιναν. Αποτελεί τον εκπαιδευτή του Darth Sidious, ο οποίος τον σκότωσε στον ύπνο του. Σημάδι της δύναμης που κατείχε ήταν το γεγονός ότι ο μαθητής του γνώριζε πως αν μονομαχούσαν το πιθανότερο ήταν να χάσει. Απέφευγε τις μάχες και λειτουργούσε κυρίως στις σκιές. Τα περισσότερα σχέδια του για την πτώση της Δημοκρατίας τα κατάφερε μέσω της πολιτικής και των επιρροών που ασκούσε. Έτσι, άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο του Palpatine στην θέση του Αυτοκράτορα. Παρότι δεν κυβέρνησε ποτέ και δεν αποτέλεσε άμεση απειλή για τους Jedi, το αντίκτυπο του ήταν τεράστιο και η γνώση για την Δύναμη που κατείχε ήταν η μεγαλύτερη ανάμεσα σε όλους τους Sith.

# Exar Kun

Από μικρή ηλικία και ενώ εκπαιδευόταν ως Jedi,ο Exar Kun στράφηκε σε απαγορευμένες τεχνικές. Σύντομα έφυγε από το τάγμα των Jedi και αναζητώντας γνώσεις σχετικά με την σκοτεινή πλευρά, έφτασε σε έναν πλανήτη που υπήρχε το πνεύμα του Freedon Nadd. Αφού εκπαιδεύτηκε, κατέστρεψε το πνεύμα του εκπαιδευτή του και ξεκίνησε το ταξίδι του εναντίον της Δημοκρατίας. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους μονομάχους και εφευρέτης του “διπλού” φωτόσπαθου, χρόνια πριν το χρησιμοποιήσει ο Maul. Στο απόγειο των δυνάμεων του, κατά την εισβολή του στον Coruscant έπεισε τους μαθητευόμενους Jedi να στραφούν εναντίον των εκπαιδευτών τους και σκότωσε τον Grand Master του τάγματος των Jedi. Χρειάστηκαν χιλιάδες Jedi ώστε να καταφέρουν να τον περιορίσουν και τελικά να παγιδεύσουν το πνεύμα του σε έναν ναό για 4000 χρόνια.

# Marka Ragnos

Ένας από του πιό επιτυχημένους αυτοκράτορες των Sith. Αυτό φαίνετα και από το γεγονός ότι πέθανε από φυσικά αίτια και όχι σε κάποια μάχη. Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του η αυτοκρατορία των Sith άνθισε αφήνοντας σπουδαία κληρονομιά στις επόμενες γενιές Sith. Η σχέση του με την Δυναμη δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατή, ωστόσο, ισορροπούσε με τις μαχητικές του ικανότητες. Την περίοδο της ζωής του θεωρούνταν ο καλύτερος μονομάχος με το ιδιαίτερο σκήπτρο του που είχε την ικανότητα να απορροφά και να αποθηκεύει ενέργεια της σκοτεινής πλευράς. Το πνεύμα του περιπλανιόταν για περίπου 5000 χρόνια επηρεάζοντας τις εκάστοτε ηγεσίες των Sith και βοηθούσε στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τoυς.

# Darth Sidious

Αδιαμφησβήτητα ένας από τους δυνατότερους Sith εάν όχι ο δυνατότερος όλων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατείχε ολο το “πακέτο”. Σπουδαίος μονομάχος, με μεγάλη γνώση επάνω στην Δύναμη και το σημαντικότερο όλων χειραγωγός τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Ως πολιτικός ο Palpatine κατάφερε να επιτύχει όλους του τους στόχους, να γίνει Αυτοκράτορας και να επαναφέρει την ισορροπία ανάμεσα στους Jedi και τους Sith σκοτώνοντας τους σχεδόν όλους. Σε προσωπικό επίπεδο, ο Sidious κατάφερε να στρέψει τον Darth Vader εναντίον των Jedi, να τον πάρει ως μαθητή του και να τον χειραγωγεί συνεχώς σε σημείο που τον έπεισε ότι μέσα στον θυμό του σκότωσε την ίδια του την γυναίκα.  Σκότωσε τον ίδιο του τον εκπαιδευτή, Darth Plagueis στον ύπνο του και σε μιά ελάχιστη διάρκεια χρόνου άλλαξε τρείς μαθητές σύμφωνα με τους σκοπούς του. Είναι υπεύθυνος, ακόμα, για τον θάνατο του Mace Windu ενώ ήρθε αντιμέτωπος με τον Yoda ο οποίος απέφυγε την μάχη και κατέφυγε σε αυτοεξορία μετά την αποτυχία του να τον κερδίσει.

 

 

Όσο και αν προσπαθήσουμε πάντοτε προβάλλουν καινούργια στοιχεία για όλους τους χαρακτήρες. Στοιχεία που τους καθιστούν πιό δυνατούς και πιό αδιάβλητους. Οι χαρακτήρες είναι σίγουρο πως θα υποβάλλονται σε υποκειμενικά κριτήρια σχετικά με την δύναμη τους, ωστόσο, για κάποιους μπορούμε να είμαστε πιό σίγουροι αφού γνωρίζουμε περισσότερα γι’αυτούς. Μικροί και μεγάλοι, φαν ή οχι όλοι έχουμε έναν “ήρωα” που τον ξεχωρίζουμε, είτε αυτός είναι καλός είτε αυτός είναι κακός. Σύντομα ίσως δούμε και τους δυνατότερους Jedi όλων των εποχών.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τα escape room της εβδομάδας!

GoT: Ο Τόρμουντ, ο Μπέρικ, ο Τζόρα και ο Σκύλος έκαναν συγκρότημα!