in

Τα escape room της εβδομάδας!

Αααχ escape room… Η νέα αρρώστια του 21ου αιώνα που κάνει την γρίπη των χοίρων να φαίνεται μικρή φθινοπωρινή ιωσούλα. Μιας και είναι το πρώτο μου άρθρο, επιτρέψτε μου να περιγράψω τι είναι το escape room. Θυμάστε μικροί, που σας έλεγε η μάνα σας «ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΓΕΙΣ» όταν κάνατε αταξίες και εσείς γινόσασταν Μαγκάιβερ για κάποια λεπτά, προσπαθώντας να βρείτε τρόπο να ξεφύγετε; Εεε, ακριβώς αυτό το αίσθημα μας υπενθυμίζουν τα escape room ή δωμάτια απόδρασης ελληνιστί.
Κλειδώνεστε, μια παρεούλα 2-6 ατόμων, σε ένα θεματικό δωμάτιο και προσπαθείτε, σε ορισμένο χρονικό διάστημα, να ανακαλύψετε στοιχεία, να λύσετε γρίφους ή και να περάσετε κάποιες δοκιμασίες με απώτερο σκοπό την διασκέδαση και στη συνέχεια την απόδραση. Για αυτό λοιπόν και εγώ είμαι εδώ, ώστε κάθε εβδομάδα να σας προτείνω κάποια δωμάτια που αξίζει να επισκεφτείτε και να διασκεδάσετε με την παρέα σας.
Προτού ξεκινήσω, θα ήθελα να ξέρετε ότι δεν έχω σκοπό να διαφημίσω κάποια συγκεκριμένη εταιρεία που φιλοξενεί δωμάτια απόδρασης, ούτε με χρηματοδοτεί κάποια εταιρεία για αυτό. Είμαι και εγώ φανατικός παίχτης escape room με 214 δωμάτια στο ενεργητικό μου και σκοπός μου είναι να σας μυήσω σε αυτή την εναλλακτική διασκέδαση. Αρχίζουμε:

1. Dead divas Room

  • Εταιρία: Escaped
  • Περιοχή: Αιγάλεω
  • Δυσκολία: 7/10
  • Προτεινόμενος αριθμός ατόμων: 4
  • Προτείνεται για: Αρχάριους
  • Διαρκεια: 60 λεπτά

Το πιο ωραίο δωμάτιο για να ξεκινήσεις την καριέρα σου ως δραπέτης. Προσπαθώντας να βρεις τον δολοφόνο μιας άτυχης ηθοποιού. Τέλειοοο; ΝΑΙΙΙΙ!!!
Αρχικά θα μιλήσω για την διακόσμηση, η οποία είναι προσεγμένη και όλα είναι στημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργείται μια υποβλητική και άκρως μυστηριακή ατμόσφαιρα. Πιο πιστή αναπαράσταση καμαρινιού δεν θα βρεις, πίστεψε με σε αυτό. (Φρόντισε να πάρεις και αυτόγραφο από την συγχωρεμένη)
Πάμε στους γρίφους, και στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να καταφέρεις να σώσεις τον εαυτό σου και την παρέα σου από τον ψυχοπαθή δολοφόνο. Κινούνται γενικά σε χαμηλής δυσκολίας επίπεδα και είναι ξεκάθαρο τι πηγαίνει πού. Απαιτούν μια συνδυαστική σκέψη, λίγο παρατηρητικότητα και λίγα μαθηματικά. Το καλό με αυτό το δωμάτιο είναι ότι όλοι οι γρίφοι είναι πλήρως συνδεδεμένοι με την ιστορία, και η επίλυση μερικών από αυτούς σου ξεκλειδώνουν και κομμάτια της. Τι λες; Είσαι έτοιμος/η να ζήσεις μια ιστορία αγάπης, έρωτα, πάθους και μυστικών; Ο δολοφόνος περιμένει…μην αργείς!!

Θετικά: Ατμόσφαιρα, γρίφοι, ιστορία. Τα παιδιά φοβερά και εξυπηρετικά.
Αρνητικά: Οι βοήθειες δίνονται από ηχειάκι οπότε πολλές φορές ίσως να μην
ακούγονται.

Βαθμολογία (προσωπική): 9 / 10

2. Sin city

  • Εταιρία: Mastermind
  • Περιοχή: Μοναστηράκι
  • Δυσκολία: 8/10
  • Προτεινόμενος αριθμός παιχτών: 3
  • Προτείνεται για: Ομάδες με 5+ δωμάτια στο ενεργητικό τους
  • Διάρκεια: 60 Λεπτά

Σε αυτό το δωμάτιο, μεταμορφώνεσαι στον ντετέκτιβ «Βρισκόλα» και εξερευνείς το μυστήριο πίσω από την εξαφάνιση μιας νεαρής κορασίδας. Ως ντετέκτιβ λοιπόν, θα κάνεις και τις ερωτήσεις σου και θα επισκεφθείς και το ιατρείο όπου γίνονται τα περίεργα (ουουου spooky!). Εδώ κυριαρχεί το ημίφως και
η μακαβριότητα, όπως συμβαίνει σε όλα τα νορμάλ ιατρεία!! Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην διακόσμηση, και νιώθεις μια κάποια ανατριχίλα σε όλους τους χώρους του Ιατρείου. Στο ταξίδι της αποκάλυψης θα σε βοηθήσουν τρία πράγματα: 1) Το ψάξιμο, 2) Η παρατηρητικότητα, 3) Η συνδυαστική σου σκέψη.
Οι γρίφοι κινούνται σε μέτριας δυσκολίας επίπεδα, όμως είναι όλοι πολύ όμορφοι με συνοχή, και οι περισσότεροι εντός του θέματος κάτι που δύσκολα συναντάς σε δωμάτια απόδρασης. Η εξιχνίαση του μυστηρίου βρίσκεται στα χέρια σου ντετέκτιβ! Τι λες, είσαι αρκετά έξυπνος και γενναίος για να φτάσεις ως την άκρη του νήματος;

Θετικά: Ατμόσφαιρα, γρίφοι. Τα παιδιά και εδώ εξαιρετικά.
Αρνητικά: Μικρός χώρος, έλλειψη κορύφωσης.

Βαθμολογία (προσωπική): 8 / 10.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τύποι ανθρώπων που συναντάς σε κάθε γειτονιά.

Sith Lords: Οι δυνατότεροι όλων των εποχών