in ,

Τύποι ανθρώπων που συναντάς σε κάθε γειτονιά.

**Πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση να τονίσω πως παντού υπάρχουν εξαιρέσεις, οπότε αν βρίσκετε κάποια ομοιότητα με τους παρακάτω τύπους γειτόνων, μην παρεξηγηθείτε…**

 

#1 Ο κουτσομπόλης, ο περίεργος, αυτός που θέλει να τα μαθαίνει ΟΛΑ.

Έλα τώρα! Παραδέξου το! Κάθε γειτονιά έχει τουλάχιστον έναν τέτοιον… Κάθεσαι όμορφα και ωραία στο μπαλκόνι σου ώσπου ξαφνικά ακούς κριτς κριτς από φυλλωσιά… Ναι! Σωστά μάντεψες! Είναι ο διπλανός σου, που θέλει να ακούει τι λες στον σύντροφό σου ή τους φίλους σου με κάθε λεπτομέρεια και παραμονεύει κρυμμένος πίσω από τα φυτά για να έχει καλύτερη ακουστική. Κάποιες φορές, όταν βρίσκεστε μέσα στο σπίτι, ίσως κάνει το κλασικό κόλπο με το ποτήρι στον τοίχο για να ακούσει τι συζητάτε. Δεν πιάνει πάντα! Χα! Είναι το άτομο αυτό που όταν σου χτυπάνε το κουδούνι, είτε επισκέπτες είτε ντελίβερι, παραφυλάει πίσω από την πόρτα του και παρακολουθεί από το ματάκι ποιος μπήκε, τι ώρα μπήκε και τι ώρα βγήκε. Αρρωστημένο; Creepy? Κι όμως αυτός ο τύπος γείτονα είναι ίσως ο πιο κοινός. Προσωπικά όταν δεν θέλω να ακούνε τι συζητάμε βάζω δυνατά την τηλεόραση ή μουσική. Κάνε το ίδιο και δεν θα χάσεις!

 

#2 Ο τελείως αδιάφορος.

Είναι  αυτός ο τυπάς που τον βλέπεις αραιά και που (μπορεί και 4 φορές το χρόνο) ο οποίος αποφεύγει να σε κοιτάξει, να σου μιλήσει και γενικά αποφεύγει και να σε συναντήσει. Οκ μια χαρά μου φαίνεται αν και αγγίζει λίγο το όριο της αντικοινωνικότητας. Μια καλημέρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

#3 Ο Γύπας.

Ο γύπας δεν έχει ηλικία…Μπορεί να είναι νέος, μπορεί να είναι μεσήλικας, μπορεί να είναι και παππούδι. Σε βλέπει και κάθε φορά που περνάς γυρίζει το κεφάλι του σαν το κοριτσάκι στον Εξορκιστή και του τρέχουν τα σάλια. Αν τον πετύχεις στα κέφια του μπορεί να σου τραγουδήσει ή να σου σφυρίξει. Όταν θα βγεις στο μπαλκόνι με σορτσάκι, νυχτικάκι και ότι άλλο σε –άκι θα στηθεί λες και βρίσκεται σε θεωρείο και ενώ εσύ θες να κάνεις τις δουλειές σου, θα έχεις δυο μάτια καρφωμένα πάνω σου.  Άσε, ας μπω μέσα καλύτερα, κι αύριο μέρα είναι! (ευκαιρία να γλιτώσω και τις δουλειές) Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται περί γύπα- κότας, ο οποίος όταν έρθετε μούρη με μούρη, θα χαμηλώσει το βλέμμα και δεν θα πει κουβέντα. Εξ αποστάσεως όλα είναι εύκολα φίλε!

 

 

 

#4 Ο “θέλω να τα έχω καλά με όλους”.

Αγάπη, αυτό ξέχνα το! Όποιος τα έχει καλά με όλους, πολύ απλά δεν έχει προσωπικότητα. Δεν γίνεται να τα πηγαίνεις πρίμα με όλο τον κόσμο, είναι απλό. Είναι λοιπόν και αυτός ο γείτονας, ο οποίος πάντα προσφέρεται να σε βοηθήσει και να ακούσει τα προβλήματα της πολυκατοικίας ή της γειτονιάς, αλλά καταντάει φορτικός. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξέρει ποιανού το μέρος να πάρει, αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ γειτόνων , με αποτέλεσμα να μπερδεύει όλο και περισσότερο την κατάσταση. Αποφάσισε μάνα μου ποιους συμπαθείς και ποιους όχι και ποιος έχει δίκιο ή άδικο, γιατί δεν θα τα πάμε καλά.  

 

#5 Ο άγριος.

Είναι αυτός που αν του κλείσουν για λίγο το γκαράζ, αν ακούσει μωρό να κλαίει ή παιδιά να παίζουν φωνάζοντας, δυνατή μουσική, τον κηπουρό με το βενζινοπρίονο, κάτι τελοσπάντον που θα τον ενοχλήσει, θα βγει και θα κάνει φασαρία απειλώντας να καλέσει αστυνομίες, πυροσβεστικές, στρατό και όποια άλλη δύναμη μπορείς να φανταστείς. Τις απειλές του τις συνοδεύει με χριστοπαναγίες και άλλου είδους βρισιές, έτσι για το νταηλίκι ρε παιδί μου. Γιατί πως θα φοβηθείς κάποιον αν δεν σε βρίσει; Ε; Συνήθως γκαρίζει, κοκκινίζει και είναι στα πρόθυρα εγκεφαλικού και δεν πετυχαίνει τίποτα. Η αστυνομία τον ξέρει απέξω και ανακατωτά και πλέον όταν τους καλεί, απλά αδιαφορούν. Τελικά όλοι τον έχουν γραμμένο και πολλές φορές τον πικάρουν για να σπάσουν πλάκα.

 

 

 

#6 Ο Ρουφιάνος.

Τον ρουφιάνο κανείς δεν τον αγάπησε. Νόμος! Και δυστυχώς αυτός υπάρχει σχεδόν σε κάθε γειτονιά. Είναι αυτός που κάνει τη δουλειά του αθόρυβα αλλά παρόλα αυτά ενοχλεί πολύ κόσμο. ΠΡΟΣΟΧΗ… Πολλές φορές θα στο παίξει φίλος πριν σου την κάνει. Θα σε καρφώσει στην πολεοδομία, ακόμη κι αν αυτός έχει τις δεκαπλάσιες παρανομίες από σένα. Θα καλέσει την αστυνομία εάν βάλεις μουσική και η ώρα είναι δώδεκα παρά το βράδυ και ας έχεις τη γιορτή σου και καλεσμένους. Θα σου κάνει παρατήρηση για το δέντρο σου, που το φύλλωμά του πέρασε το διαχωριστικό σας, ακόμη κι αν τα δικά του έχουν γδάρει τον τοίχο σου. Μην πω δε για τις περιπτώσεις που μπορεί να τύχει να έχεις μαγαζί στη γειτονιά του ρουφιάνου. Την πάτησες! Προσπάθησε γενικά να μην τον προκαλείς γιατί είναι επικίνδυνος, αν και κάποια στιγμή θα βρει την ευκαιρία να σου χώσει τη μαχαιριά έτσι κι αλλιώς.  Επίσης ειδικεύεται στα σαμποτάζ και είναι ξερόλας.

 

#7 Ο παππούς ή  η γιαγιά.

Αυτή η κατηγορία είναι ίσως η αγαπημένη μου. Ο παππούλης ή η γιαγιάκα (ή και ηλικιωμένο ζευγάρι μαζί) είναι τόσο περίεργοι όσο πρέπει. Δεν θέλουν να τα ξέρουν όλα, αλλά αν τύχει και χτυπήσει ο συναγερμός σου, θα σου τηλεφωνήσουν για να δουν αν είναι όλα καλά. Θα σε χαιρετήσουν χαμογελώντας όταν σε συναντήσουν και δεν έχουν πρόβλημα με τη φασαρία γιατί πολύ απλά δεν ακούνε καλά λόγω ηλικίας.

 

Αυτές είναι οι κυριότερες κατηγορίες. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες, γι’ αυτό και δεσμεύομαι να επιστρέψω με 2ο μέρος κάποια στιγμή! Σας αφήνω τροφή για σκέψη δίνοντας κάποιες παροιμίες για τους γείτονες… Και να θυμάστε…ο λαός είναι σοφός!

Η κακή χρονιά υποφέρεται, αλλά ο κακός γείτονας όχι.

Ένας φράχτης στην αυλή τη φιλία με το γείτονα κρατεί.

Τούμπανα στη γειτονιά σου, δέξου τα και στη γωνιά σου.

Και μια για όλα τα μαυρόσκυλα: Του γειτόνου μας ο σκύλος, γείτονας είναι κι εκείνος.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

12 εκφράσεις των ’90s που δεν θα ακούσουν ποτέ τα σημερινά παιδιά!

Τα escape room της εβδομάδας!