in ,

Τα καλύτερα crossover Marvel/ DC

Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα στην Marvel και την DC, ποιά θα διάλεγες; Σίγουρα ο καθένας προτιμάει κάποια εταιρεία περισσότερο από την άλλη για τους δικούς του λόγους αλλά όλοι μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως αυτές οι δύο εταιρείες αποτελούν τους κολοσσούς των κόμικ και πλέον των ταινιών. Άραγε, φανταζόταν κανείς πως τα κόμικ που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν το 1930, αρκετά χρόνια μετά θα μεταφερόντουσαν στην μεγάλη οθόνη;

Ουκ ολίγες φορές έχουμε λογομαχήσει, αν όχι τσακωθεί κανονικά, με φίλους για το “ποιός θα νικούσε σε μία μάχη ανάμεσα σε δύο σούπερ-ήρωες”. Τόσο η Marvel, όσο και η DC εδώ και πολλά χρόνια έχουν προβεί στην μεταφορά πολλών crossovers σε σειρές κόμικ. Είτε αυτά είχαν σκοπό την μάχη ανάμεσα σε δύο σουπερ-ήρωες, στην μειοψηφία των περιπτώσεων, είτε την συμμαχία ενάντια σε ένα μεγαλύτερο κακό. Αν είμαστε τυχεροί, ίσως σε λίγα χρόνια βιώσουμε ένα crossover και σε κάποια ταινία στις αίθουσες των κινηματογράφων.

Τι είναι το crossover;

Ως crossover ορίζεται η συνένωση δύο ή περισσοτέρων φανταστικών χαρακτήρων, περιβάλλοντων και κόσμων σε μία ιστορία.

# Batman/ Captain America

Η ιστορία λαμβάνει χώρα το 1940 κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Batman και Captain America πολεμούν ενάντια στο 3ο Ράϊχ. Εμφανίζουν μια πολύ αρμονική χημεία στον τρόπο που πολεμούν ενώ το ίδιο φαίνεται να παρουσιάζουν και οι “βοηθοί” τους Bucky και Robin. Χημεία, ωστόσο, φαίνεται οτι έχουν και αντίστοιχα οι “κακοί” της υπόθεσης που δεν είναι άλλοι από τους Red Skull και Joker. Αξιοσημείωτη, βέβαια, είναι η αντίδραση του Joker όταν μαθαίνει πως ο Red Skull μάχεται υπερ του ναζισμού. Ακόμα και για έναν τρελό σαν τον Joker κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Τέλος, να σημειωθεί πως ο Batman κατέχει ακόμα και το batmobile σε έκδοση ανάλογη της δεκαετίας που βρίσκεται και ο υπερ-ήρωας μας!

# Fantastic Four/ Superman

Όλα ξεκινούν όταν ο Superman λαμβάνει ένα μήνυμα από τον πλανήτη του, τον Κρύπτον. Σύμφωνα με το μήνυμα, ο πλανήτης από τον οποίο προέρχεται δεν καταστράφηκε από φυσικά αίτια αλλά από τον Galactus!! Έτσι, αποφασίζει να ζητήσει την βοήθεια των Fantastic Four, οι οποίοι τον έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Διαφθείρεται όμως από την κοσμική δύναμη με αποτέλεσμα να γίνει βοηθός του Galactus. Στην προσπάθεια τους να επαναφέρουν τον Superman και να σώσουν την Γη, συνεργάζονται με τον Cyborg Superman, o οποίος πρωτοεμφανίστηκε ως ένας παραμορφωμένος αστροναύτης και αποτελεί μια παρωδία του τρόπου δημιουργίας των Fantastic Four.

# X-Men/ Teen Titans

Οι γνωστoί σε όλους X-Men ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Teen Titans. Οι Teen Titans αποτελούνται από τους νεαρούς βοηθούς των υπερηρώων στον κόσμο της DC. Οι δύο αυτές ομάδες υπερηρώων έρχονται αντιμέτωποι με τους Darkseid και Dark Phoenix. Αυτό συμβαίνει, αφού, ο Darkseid στην προσπάθεια του να μετατρέψει την Γη σε έναν δεύτερο Apokolips( πλανήτης καταγωγής του Darkseid) ανασταίνει τον Dark Phoenix ώστε να τον βοηθήσει. Βέβαια, τόσο οι X-Men όσο και οι Teen Titans δεν θα το επέτρεπαν και το όλο εγχείρημα τελειώνει με μία τεράστια έκρηξη και με τους κακοποιούς μας να εξαφανίζονται.

# All Access Comics

Τα Access comics έκαναν την εμφάνιση τους τον Μάρτιο του 1996. Πραγματεύονται τις ιστορίες του σουπερ-ήρωα με το όνομα Access. Ένος αξιοσημείωτου χαρακτήρα για δύο λόγους. Αρχικά γιατί είναι ένας χαρακτήρας που ανήκει τόσο στην DC όσο και στην Marvel. Ο δεύτερος λόγος που τον καθιστά σημαντικό είναι οι υπερδυνάμεις του, οι οποίες είναι η επίγνωση γεγονότων σε όλες τις διαστάσεις, η μεταφορά του από την μία διάσταση σε μία άλλη, τα ταξίδια στο χρόνο και η συνένωση δύο ατόμων από διαφορετικό σύμπαν. Ουσιαστικά, κάθε τεύχος της σειράς κόμικ του Access είναι ένα crossover με σημαντικότερο το τελευταίο που φέρνει σε επαφή τους X-Men με τους Avengers και τα μέλη της Justice League of America ενάντια στους Darkseid και Magneto στην προσπάθεια τους να καταλάβουν την Γη.

# Spiderman/ Superman

Ή θα έπρεπε καλύτερα να πούμε Spiderman VS Superman;; Η συγκεκριμένη ιστορία αποτελεί μάλιστα, το πρώτο crossover comic που εκδόθηκε ποτέ. Η ιστορία ξεκινάει στην φυλακή όπου ο Lex Luthor γνωρίζει τον Doctor Octopus και αποφασίζουν να στρέψουν, τους δύο ήρωες και αντιπάλους τους, τον έναν εναντίον του άλλου. Ύστερα από ένα χτύπημα με μία ακτίνα στον Spider-Man που του δίνει δύναμη ισάξια του Superman, οι δύο ήρωες μας πολεμούν μεταξύ τους. Αρκετό χρόνο μετά η επήρεια της ελαττώνεται και τότε ο Spider-Man αποφασίζει να μιλήσει με τον Superman όπου και αποφασίζουν να βρουν τους αντιπάλους τους και να τους ξαναβάλουν στην φυλακή, όπου και ανήκουν.

# Green Lantern/ Silver Surfer

Μία από τις πιό περίεργες συνεργασίες που έχουμε δεί ποτέ είναι αυτή του Green Lantern και του Silver Surfer. Σε μία ιδιαίτερα περίπλοκη ιστορία, οι δύο σούπερ-ήρωες “ανταλλάσουν” τους αντιπάλους τους, Parallax και Thanos αντίστοιχα. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ο Green Lantern μέχρι ένα σημείο βοηθούσε τον Thanos καθώς δεν είχε καταλάβει τον σκόπο του, ο οποίος ήταν να καταστρέψει κάθε ίχνος ζωής και από τους δύο κόσμους. Δεν άργησε όμως να καταλάβει το σχέδιο του και αφού ενώσει τις δυνάμεις του με τον Silver Surfer να κατατροπώσουν τους αιώνιους αντιπάλους τους. Ο Silver Surfer όντας σαφώς πιό “απόμακρος” και λιγότερο “ανθρώπινος” δεν υπέπεσε σ’αυτό το λάθος και αντιμετώπισε τον Parallax εξαρχής.

# Justice League of America/ The Avengers

Αν υπήρχε αντίστροφη μέτρηση, η συγκεκριμένη συνεργασία θα βρισκόταν σίγουρα στην πρώτη θέση. Το συγκεκριμένο crossover εκδόθηκε το 2003-2004 και αποτελείται από μια σειρά τεσσάρων κόμικ. Η ιστορία έχει ως εξής: ο Krona( DC) στην προσπάθεια του να λάβει πληροφορίες σχετικά με την δημιουργία κάποιων συμπάντων αρχίζει να τα καταστρέφει. Ο Grandmaster( Marvel) προσφέρεται να του δώσει όποια πληροφορία θέλει αρκεί να τον κερδίσει σε ένα “παιχνίδι”, μία μάχη ανάμεσα στην JLA και τους Avengers. Έως ότου καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει και πως πρέπει να συνεργαστούν για να σώσουν τους κόσμους τους οι JLA και Avengers προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες μάχες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία των κόμικ. Ίσως με σημαντικότερη εκείνη του Batman εναντίον του Captain America. Κλείνοντας, να σημειωθεί πως στην συγκεκριμένη σειρά κόμικ ο Superman εμφανίζεται να κρατά τόσο την ασπίδα του Captain America όσο και το Mjolnir, το σφυρί του Thor.

Άραγε, μπορούμε να περιμένουμε κάποια άλλη συνεργασία μεγαλύτερη από αυτήν ; . .

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ο Jon Snow κάνει τον δράκο!

8 τύποι ανθρώπων που επιστρέφουν από διακοπές.