in ,

Δυο Ξένοι. Η τρίτη σεζόν που δεν είδαμε!

‏Η σειρά “Δυο Ξένοι”,αδιαμφισβήτητα είναι μια από τις καλύτερες που έχουν υπάρξει στην ελληνική τηλεόραση. Φοβερές ατάκες από πραγματικά αξιόλογους ηθοποιούς,έξυπνο και γρήγορο σενάριο με πολλές θεατρικές αλλά και μουσικές αναφορές.

Προσωπικά ο πρώτος κύκλος μου θύμιζε το “Εκπαιδεύοντας τη Ριτα” και ο δεύτερος το “Ωραία μου κυρία”.  Καθε επεισόδιο γινόταν θέμα συζήτησης και κάθε εβδομάδα περιμέναμε το κάτι παραπάνω.

Ρήγας – Απόστολου δώσανε το καλύτερο τους εαυτό, για μια σειρά που μέχρι και σήμερα βλέπεται ευχάριστα και προσφέρει ακόμα γέλιο. Οι προβολές στο Youtube δεν έχουν προηγούμενο και η ιστορία των “Δυο Ξένων” περνάει και στην επόμενη γενιά.  Το σήριαλ που ταυτίστηκα πιο πολύ από κανένα άλλο, που είδα και ξαναείδα, που κάθε φορά παρατηρώ και κάτι καινούργιο, τελείωσε κάπως άδοξα.

Πολλες φορές αναρωτήθηκα γιατί ένα τόσο άκομψο τέλος, τα νούμερα στους πίνακες τηλεθέασης σάρωναν!!!  Σήμερα λοιπόν μετά από περίπου 18 χρόνια περίπου, μαθαίνουμε ότι το συγγραφικό δίδυμο, είχε ήδη ετοιμάσει επεισόδια και για τη τρίτη σεζόν, με ένα διαφορετικό φινάλε, τα οποία όμως δε προβλήθηκαν ποτέ !!! Πάμε να δούμε λοιπόν ότι δεν είδαμε τότε…

Στα επεισόδια τα οποία δεν γυρίστηκαν ποτέ βλέπουμε έναν άλλον Μαρκορά, αποφασιστικό που διεκδικεί τη Μαρίνα χωρίς φόβο, με την οποία μετακομίζει στο Λονδίνο.  Εκεί ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία και κερδίζει τη καταξίωση που αναζητούσε καθώς και μια διεθνή καριέρα. Τα δίδυμα έχουν μεγαλώσει πλέον και βρίσκονται εσώκλειστα σε σχολείο της αρεσκείας και επιπέδου γνώσεων του Κωνσταντίνου. Η Μαρίνα έχει ανακαλύψει μια τελείως διαφορετική πλευρά του εαυτού της, έχει μεταμορφωθεί σε μια κουλτουρίαρα που δε θυμίζει σε τίποτα τη ξανθία παρουσιάστρια του παρελθόντος.  Η ρουτίνα όμως, όπως σε όλες τις σχέσεις μπαίνει στη ζωή του ζευγαριού με αποτέλεσμα η Μαρίνα να πέρνει της βαλίτσες της και να επιστρέφει στην Αθήνα.

Ο Κωνσταντίνος παραμένει στο Λονδίνο και η γνώριμη Μάρα, σπεύδει να τον παρηγορήσει. Κατα τη διαρκεία της παρηγοριάς μένει έγκυος και όλα ανατρέπονται!!

Η Μαρίνα Κουντουράτου, προσπαθεί να επιστρέψει στη τηλεόραση όμως βρίσκει παντού κλειστές πόρτες,τελικά καταλήγει σε ένα μικρό κανάλι και από κει προσπαθεί να κερδίσει το κοινό με τον νέο της καλλιεργημένο εαυτό.

Η Ντένη και ο Τολης βγάζουν κρυφά κουτσομπολίστικο περιοδικό που “σπάει κόκκαλα”,  ενώ η Φλώρα, πονεμένη από τη δολοφονία του Μένιου, έγινε στιχουργός με ψευδώνυμο και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία!!!

Ο Κωνσταντίνος αποφασίζει κι αυτός να επιστρέψει στην Ελλάδα, παράλληλα οι δυο τους βρίσκονται αντιμέτωποι στα δικαστήρια για την επιμέλεια των παιδίων, με πρόεδρο δικαστηρίου τη γνωστή μας, Μινα.

Στη συνέχεια ο Μαρκοράς αναλαμβάνει τη διεύθυνση ενός καναλιού και προσπαθεί, παρασκηνιακά πάντα, να βοηθήσει τη Μαρίνα να κάνει το μεγάλο come back.

Κωνσταντίνος και Μαρίνα χάρη σε ένα τρικ του πρώτου που φοβάται ότι τα παιδιά τους θα αποκτήσουν ψυχολογικά πρόβληματα,μένουν και πάλι μαζί.

Κάπου στο τέλος των επεισόδιων , οι μαθητές από τη σχολή προσπαθούν να ανεβάσουν μια παράσταση,  που έχει γράψει η Μάρα. Ο Μαρκοράς αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και με συνοπτικές διαδικασίες, δίνει το πρωταγωνιστικό ρόλο εκεί που φαντάζεστε.  Η αυλαία σηκώνεται και εκείνη βγαίνει στη σκηνή, εκείνος κρυμμένος στο σκοτάδι τη παρακολουθεί και καμαρώνει. Το όνειρο του έχει γίνει επιτέλους πραγματικότητα, η Αντιγόνη του έχει ανεβεί στο σανίδι και η αγαπημένη του Μαρίνα την ενσαρκώνει!!!

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

RETRO Τα 15 παιχνίδια με τα οποία κολλούσαμε και δεν μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε στα 90s!

7 μαθήματα ζωής από τον Ζάχο Δόγκανο για τον πραγματικό άνδρα !