in , , ,

ESCAPE TRIP ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ !! THE DOME, MOLLYS GAME ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ενα ταξίδι, έχει πάντα το δικό του ενδιαφέρον , πόσο μάλλον όταν το συνδιάζεις με το αγαπημένο σου χόμπι, τα Escape Rooms !

Κεφάλαιο Ολλανδία :

Μια πανέμορφη πόλη με χαλαρούς ρυθμούς, άπειρα μουσεία και … φοβερά Escape Rooms !

The Amsterdam Dungeon

Μια όμορφη περιπέτεια, χωρίς γρίφους, με πολλά όμορφα διαδραστικά σκετσάκια και πολλά jump scares ! Οι ηθοποιοί ετοιμόλογοι και πραγματικα εξαιρετικοί σε αυτό που έκαναν !

Μια όμορφη εμπειρία 1 ώρας και … που θα σε κάνει σίγουρα να τρομάξεις αλλά και να γελάσεις.

 

The Alchemist (Sherlocked)

Μια μαγική περιπέτεια που σίγουρα τη προτείνουμε σε όποιον φίλο βρεθεί Ολλανδία ! Θα χρειαστεί να εξερευνήσεις, να φτιάξεις φίλτρα και να συνεργαστείς με την ομάδα σου για να καταφέρεις να αποδράσεις από αυτό το μαγικό δωμάτιο ! Φοβεροί μηχανισμοί ,πράγματα που σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί, ωραία σκηνικά συνθέτουν ένα δωμάτιο που με μικρές διορθώσεις και και δίνοντας του λίγο χρόνο , τα επόμενα χρόνια  θα φιγουράρει στη 10αδα της terpeca!

(Το δωμάτιο είχε 10 μέρες που είχε ανοίξει και σίγουρα χρειάζεται δουλίτσα στο θέμα game mastering )

The Girl’s Room ( Mama Bazooka)

Ένα ορφανοτροφείο , ένα κοριτσάκι και ένας κακός … συνταγή δοκιμασμένη και άχαστη για ένα πετυχημένο δωμάτιο τρόμου .

Ένα δωμάτιο με ωραία περάσματα, ωραία ιστορία και καποιους καλούς γρίφους !

Τρομάξαμε ;;;

Ε εντάξει ….

Θα μπορούσε και καλύτερα …

Σε σχέση με τα ελληνικά δωματια τρόμου ;

Καμία σχέση!!! Εδώ κερδίζουμε κατά κράτος !! Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε ωραία , αλλά δεν νιώσαμε ότι παίξαμε κάτι διαφορετικό , θα μπορούσε να είναι ένα μέσο ελληνικό δωμάτιο !

The Dome (Mama Bazooka)

Είσαι μέρος ενός πειράματος και … όλα πάνε στραβά !

Η μάλλον όλα πάνε άψογα!!! Ένα εξαιρετικό δωμάτιο που μέσα σε 1 ώρα σου προσφέρει συγκινήσεις , εκπλήξεις και σου δημιουργεί την αίσθηση ότι παίζεις περισσότερο καθώς στο τέλος βγαίνεις γεμάτος και χορτάτος, με ένα τεράστιο χαμόγελο και πραγματικά σε κάνει να θυμάσαι τον λόγο που ερωτεύτηκες τα Escape rooms . Ωραίοι γρίφοι, όχι ιδιαίτερα απαιτητικοί, αρκετά διασκεδαστικά τασκ και highlights που εγώ τουλάχιστον δε τα είχα ξαναδεί !!!

Όλες οι διακρίσεις που έχει πάρει είναι απόλυτα δικαιολογημένες και προσωπικά … ένα δωμάτιο που μπήκε μέσα στο τοπ 5 μου.

Στην εταιρία Mama Bazooka, μετά το παιχνίδι, έχεις την επιλογή να παρακολουθήσεις το παιχνίδι σου σε επανάληψη αραχτός σε αναπαυτικούς καναπέδες !!! Εμείς το συνδυάσαμε με πίτσα !!! Επίσης στη συγκεκριμένη εταιρία υπάρχουν άπειρα παιχνίδια που μπορείς να παίξεις ενώ περιμένεις , ποδοσφαιράκι , ice hockey , πινγκ πονκ, PlayStation και πολλά αλλά !! (Δωρεάν ) 

Molly’s Game (Down the Hatch)

Πίσω στο μακρινό 1971 μια φωνή ακούγεται … το πάτωμα τρίζει … και μια φανταστική ιστορία εξελίσσεται με πρωταγωνιστή εσένα!

Φανταστική ιστορία , εξαιρετική ροή, άψογα σκηνικά,όμορφοι γρίφοι και πολλές πολλές εκπλήξεις και ανατροπές, που θα κάνουν τα 90 λεπτά να φύγουν νεράκι !

Ένα δωμάτιο με spooky στοιχεία και αρκετά highlights που όμως έχω δει παρόμοια και σε ελληνικά δωμάτια όποτε δεν έμεινα με το στόμα ανοικτό . Σίγουρα αξίζει την δεύτερη θέση στη terpeca και μπήκε στο προσωπικό μου τοπ 10 (ίσως και τοπ 5).

Εξαιρετικό after game από τον Lorian, που ήταν πρόθυμος να συζητήσουμε όλα τα Easter Eggs του δωματίου αλλά και για πολλά ελληνικά δωματια απόδρασης που ο ίδιος έχει παίξει !

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι οι τιμές στα escape rooms στην Ολλανδία είναι 170-190 ευρώ ανα παιχνίδι ανεξαρτήτως ατόμων . Τα μπλουζάκια των εταιριών στοιχίζουν 7.5 ευρώ.

Αν κάποιος φίλος σκέφτεται να πάει Escape trip να υπολογίσει τις αποστάσεις από πριν , γιατί οι εταιρίες Mama Bazooka και Down the Hatch είναι αρκετά μακρυά από το Άμστερνταμ και σίγουρα θα χρειαστεί μεταφορικό μέσο !!

Επίσης για την αναζήτηση έξτρα παιχνιδιών μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή nl.escapeall  (Ναι το Escapeall της Ολλανδιας )

Συνολική εμπειρία …

πότε φεύγουμε ξανά για Ολλανδία ;;;

Περιμενε λίγο … σε λίγους μήνες θα κάνει remaster το The Dome!!!

Πώς σου φάνηκε;

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!!ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ATHENS HALLOWEEN HUNT 23

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την «αγνοούμενη 8η ήπειρο» -Πώς χαρτογραφήθηκε πλήρως