Ποιος μπορεί να αντισταθεί στις σπιτικές τηγανητές πατάτες, ειδικά αν είναι καλοτηγανισμένες; Μια μερίδα τραγανές και λαχταριστές τηγανητές πατάτες είναι ιερό πράγμα για πολλούς καλοφαγάδες. Το κακό είναι ότι πρέπει να τρώγονται φρέσκες, αλλιώς χαλάει όλη η γεύση και η υφή τους.
Δεν συμβαίνει συχνά να περισσεύουν τηγανητές πατάτες, αλλά όταν συμβεί αυτό, καλό είναι να γνωρίζετε πώς να τις ξαναζεστάνετε σωστά. Γιατί, κακά τα ψέματα, οι κρύες τηγανητές πατάτες δεν αρέσουν σε κανέναν!
Όταν κρυώσουν, το νερό που ήταν στο εσωτερικό τους βγαίνει προς τα έξω, με αποτέλεσμα να γίνονται λιπαρές, κοκκώδεις και καθόλου νόστιμες. Ιδού ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε νέα πνοή στις τηγανητές πατάτες που σας περίσσεψαν.
Στον φούρνο
Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε τις τηγανητές πατάτες ξανά σαν φρέσκες, είναι να τις ζεστάνουμε στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Ωστόσο, εμείς θα σας πούμε ότι στο crash test τηγάνι-φούρνος, ο φούρνος βγαίνει νικητής. Θα χρειαστεί να περιμένετε να προθερμανθεί ο φούρνος, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει, με τις πατάτες να βγαίνουν σχεδόν σαν φρέσκες, τραγανές εξωτερικά και αφράτες μέσα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις αφήνετε για μερικά λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
Tip: Τοποθετήστε τις πατάτες σε τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο πριν το ψήσιμο, έτσι ώστε να γίνουν τραγανές από όλες τις πλευρές.
Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και μυρωδικά και θα είναι σχεδόν σαν να βγήκαν μόλις από το τηγάνι.
Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε
Μπορεί ο φούρνος μικροκυμάτων να είναι ό,τι πιο βολικό και χρήσιμο έχουμε στην κουζίνα μας, αλλά πιστέψτε μας, είναι ο χειρότερος τρόπος για να ξαναζεστάνετε τις τηγανητές πατάτες. Χρησιμοποιώντας τον φούρνο μικροκυμάτων ουσιαστικά θερμαίνουμε το φαγητό από μέσα προς τα έξω. Έτσι, οι τηγανητές πατάτες θα βγουν μαλακές και όχι τραγανές όπως θα γίνουν αν χρησιμοποιήσετε τον κανονικό φούρνο.
Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
GIPHY App Key not set. Please check settings