in

Τρεις πρωτότυπες σαλάτες με κοτόπουλο για τα καθημερινά σας γεύματα

Αυτές οι σαλάτες είναι εύκολες στην προετοιμασία, χορταστικές και ιδανικές για ένα ελαφρύ γεύμα.

Η σαλάτα με κοτόπουλο είναι ίσως η καλύτερη ιδέα για εύκολο, γρήγορο και χορταστικό φαγητό. Μάλιστα, με τις κατάλληλες προσθήκες μπορεί να φτάσει σε άλλο γευστικό επίπεδο. Και επειδή πιθανόν να έχετε βαρεθεί τις ίδιες και τις ίδιες συνταγές, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μία ή και τις τρεις πρωτότυπες σαλάτες με κοτόπουλο που ακολουθούν.

 

Σαλάτα cobb με κοτόπουλο, αυγό και αβοκάντο

Υλικά (για 4 άτομα)

3 φλιτζάνια κοτόπουλο φιλέτο, ψημένο και κομμένο σε φέτες
3 αυγά, βρασμένα και κομμένα σε κύβους
6 φέτες μπέικον
1 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μαρούλι, χοντροκομμένο
2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
½ φλιτζάνι blue cheese (ή μαλακό άσπρο τυρί), θρυμματισμένο

Για τη βινεγκρέτ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Το ψιλοκόβουμε.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βινεκρέτ.

Σε μια μεγάλη πιατέλα, στρώνουμε το μαρούλι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Πλούσια σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο

 

Υλικά (για 4 άτομα)

450 γρ. ζυμαρικά φουσίλι
2 στήθη κοτόπουλου
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φέτες μπέικον, μαγειρεμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 φλιτζάνια σπανάκι
½ φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
¼ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Πασπαλίζουμε τα στήθη κοτόπουλο με αλατοπίπερο και σκόνη σκόρδου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Ψήνουμε το κοτόπουλο, γυρίζοντάς το και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά.

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Στο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Κοτοσαλάτα με ανανά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 φλιτζάνι στήθος κοτόπουλο μαγειρεμένο, κομμένο σε κύβους
½ φλιτζάνι ανανά, κομμένο σε κύβους
½ αγγούρι, κομμένο σε λωρίδες
½ φλιτζάνι καλαμπόκι κονσβέρβα
½ φλιτζάνι γιαούρτι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα κομμάτια ανανά, το αγγούρι και το καλαμπόκι.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.

Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Chucky: Η «κούκλα του σατανά» ξαναζωντανεύει… σε νέα τηλεοπτική σειρά

Η «επιστροφή» του Τζόνι Ντεπ – Μετά από 3 χρόνια βγαίνει στους κινηματογράφους η ταινία «City of Lies»

Back to Top

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.