in , ,

Οι ταινίες της εβδομάδας [21-27/3]

Πλούσια εβδομάδα με 9 νέες ταινίες για όλα τα γούστα. Σας φαίνονται πολλές; Την επόμενη εβδομάδα μαθαίνουμε ότι θα κάνουν πρεμιέρα 12!

Vox Lux

Η ποπ τραγουδίστρια Σελέστ, κάποτε είδωλο της Αμερικής και παγκόσμια σούπερ σταρ, ετοιμάζει τη μεγάλη καλλιτεχνική επιστροφή της μετά από ένα σκάνδαλο που είχε εκτροχιάσει την καριέρα της. Προετοιμάζοντας μια περιοδεία για να προωθήσει το έκτο άλμπουμ της, μια συλλογή sci-fi τραγουδιών με τίτλο Vox Lux, η αδάμαστη, αθυρόστομη σταρ πρέπει να δώσει τις προσωπικές και οικογενειακές της μάχες για να τα βγάλει πέρα με τη μητρότητα, την τρέλα και τη δόξα στην Εποχή του Τρόμου. Ο Μπράντι Κόρμπετ σκηνοθετεί τους Νάταλι Πόρτμαν, Τζουντ Λο, Στέισι Μάρτιν.

Εμείς

Αφού με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Τρέξε!» έθεσε νέα πρότυπα για τον προκλητικό, κοινωνικά συνειδητοποιημένο χώρο των ταινιών τρόμου, ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζόρνταν Πιλ επιστρέφει με έναν πρωτότυπο εφιάλτη, σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή του ιδίου. Η Αδελαΐδα επιστρέφει στο παραλιακό παιδικό της σπίτι μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, για ένα ειδυλλιακό καλοκαίρι. Βιώνοντας μια σειρά από μυστηριώδεις συμπτώσεις, αισθάνεται όλο και περισσότερο ότι κάτι κακό θα συμβεί στην οικογένειά της. Μέχρι που μια μέρα, συναντούν τέσσερις τρομαχτικούς ανθρώπους που είναι… οι εαυτοί τους. Πρωταγωνιστούν: Λουπίτα Νιόνγκο, Γουίνστον Ντιουκ, Ελίζαμπεθ Μος, Τιμ Χάιντεκερ, Γιάγια Αμπντούλ-Ματίν II, Άννα Ντιόπ, Έβαν Άλεξ, Σαχάντι Ράιτ Τζόζεφ, Μάντισον Κάρι, Κάλι Σέλντον, Νοέλ Σέλντον.

Τα δύο πρόσωπα του νόμου

Ένας σκληρός, παλαιάς κοπής αστυνομικός (Μελ Γκίμπσον) και ο ευέξαπτος, νεότερος συνεργάτης του (Βινς Βον) τίθενται σε διαθεσιμότητα όταν ένα βίντεο που δείχνει τις σκληρές μεθόδους καταστολής που ακολουθούν, διαρρέει στο Ίντερνετ. Με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επιλογή, οι απογοητευμένοι αστυνομικοί βουτάνε στον εγκληματικό υπόκοσμο όπου και θα βρουν πολλά περισσότερα από όσα είχαν όσο ζούσαν στη σκιά. Περιπέτεια σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σ. Κρεγκ Ζάλερ.

Βερολίνο σ’ αγαπώ

Μετά από το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Ρίο ντε Τζανέιρο ήρθε η ώρα του Βερολίνου να αποκτήσει τη δική του επεισοδιακή ταινία, με 10 σύντομες ιστορίες διαφορετικών σκηνοθετών από όλο τον κόσμο, που εστιάζουν στις διαπροσωπικές σχέσεις. Στο καστ συναντάμε τους Κίρα Νάϊτλι,’Ελεν Μίρεν, Λουκ Γουίλσον, Τζιμ Στάρτζες, Μίκι Ρουρκ, Τζίνα Ντίουαν, Χεϊντεν Πανετιέρ, Ντιεκ Γολούνα, Ντιάνα Αγκρόν.

Σε πόλεμο

Μετά το «Ο Νόμος της Αγοράς», ο σκηνοθέτης Στεφάν Μπριζέ ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον πρωταγωνιστή Βενσάν Λιντόν. Παρά τα αξιοσημείωτα κέρδη της εταιρίας Perrin, η διοίκηση αποφασίζει να κλείσει ένα από τα εργοστάσια της. Οι 1.100 υπάλληλοι αποφασίζουν να πολεμήσουν για να σώσουν τη δουλειά τους.

Ακίνητο ποτάμι

Η Άννα και ο Πέτρος, που έχουν μετακομίσει από την Ελλάδα στη Σιβηρία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ανακαλύπτουν με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος παρότι για μήνες δεν έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές. Τι έχει συμβεί; Τον απάτησε; Έχουν πέσει θύματα συνομωσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου του Άγγελου Φραντζή, γυρισμένο εξολοκλήρου στην Ρωσία και τη Λετονία, με τους Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Επίθεση στη Βομβάη

Τον Νοέμβριο του 2008 ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Βομβάη, έριξε την πόλη στο χάος. Μία ομάδα Τζιχαντιστών κρυμμένη ανάμεσα σε απεγνωσμένους επιζώντες που έψαχναν για καταφύγιο εισέβαλε στο ξενοδοχείο TAJ και επιδόθηκε σε μια σειρά από ανείπωτες πράξεις απανθρωπιάς και βίας. Η αληθινή ιστορία των θυμάτων και των επιζώντων, της συμπόνοιας και του θάρρους τους απέναντι στο πιο σκοτεινό πρόσωπο της ανθρωπότητας. Ο Άντονι Μάρας σκηνοθετεί τους Αρμι Χάμερ, Ντεβ Πατέλ, Τζέισον Άιζαακς, Ανουπάμ Κερ κ.ά.

Ο διερμηνέας

Ένας ηλικιωμένος μεταφραστής ταξιδεύει στη Βιέννη για να εκδικηθεί τον αξιωματικό των Ναζί που ευθύνεται για την εκτέλεση των γονιών του. Αντί αυτού, βρίσκει τον γιο του και μαζί ξεκινούν ένα απρόοπτο οδοιπορικό που θα τους πλησιάσει στις απαντήσεις που γυρεύουν. Η ταινία του Μάρτιν Σκουλίκ βάζει την κωμωδία και την τραγωδία συνεπιβάτες σε ένα γενναιόψυχο road movie, με οδηγούς τον Πίτερ Σιμόνισεκ και τον θρυλικό Τσέχο σκηνοθέτη, Γίρι Μένζελ.

Free Solo

Το φετινό Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, έχει θέμα την συναρπαστική απόπειρα του αναρριχητή Αλεξ Χόνολντ να ανέβει – δίχως σχοινιά ή άλλο εξοπλισμό ασφαλείας – τον μεγαλύτερο κάθετο βράχο του κόσμου, το Ελ Καπιτάν. Ο Χόνολντ ολοκλήρωσε την πρακτικά αδύνατη ανάβαση, σε 3 ώρες και 56 λεπτά!

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ!!!

14+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ MASTERCHEF!!!QUIZ TIME!!!