in , ,

Δωμάτια Τρόμου: Ξέβαψε η μπογιά τους?!

Για πόσο ακόμα θα τρομάζουμε άραγε…

Το αγαπημένο μας χόμπυ, τα Escape Rooms βρίσκονται στη χώρα μας εδώ και μια εξαετία και από τότε εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς! Επόμενο ήταν λοιπόν, να δημιουργηθούν και δωμάτια που προκαλούν στους παίκτες την αίσθηση του τρόμου και τους προσφέρουν τη δυνατότητα να ζήσουν τα αγαπημένα τους θρίλλερ in real life!

Οι παίκτες μπορούν να ταξιδέψουν σε κόσμους βγαλμένους από Video Games, να γίνουν τα επόμενα θύματα αιμοβόρων Serial Killers, να εξερευνήσουν Σανατόρια, στοιχειωμένες και επτασφράγιστες επαύλεις κτλπ, δωμάτια που τις περισσότερες φορές δίνουν έμφαση στα σκηνικά και στην σκηνοθεσία, διότι σχεδόν όλα τα δωμάτια τρόμου είναι perfomance included, και όχι τόσο στους γρίφους, οι οποίοι περνάνε σε δεύτερη μοίρα όχι μόνο για τους κατασκευαστές, αλλά και τους designers των δωματίων, καταλήγοντας σε αρκετά από αυτά να είναι ιδιαιτέρως πρόχειροι, αφού τα συγκεκριμένα δωμάτια αποτελούν κυρίως «βίωμα» για τους παίχτες και όχι τόσο μια εμπειρία απόδρασης!

Ομολογουμένως, ένα δωμάτιο τρόμου έχει πολυάριθμους τρόπους να σου προκαλέσει το συναίσθημα φόβου που θέλει! Με επιβλητική ατμόσφαιρα, καπνούς, strobelights, σκοτάδι, περίεργα πλάσματα, τα οποία περιφέρονται μέσα στο δωμάτιο και σε τραμπουκίζουν, jumpscares, πιασίματα, σωματική επαφή! Και μερικοί από σας θα αναρωτιούνται· «και που το πρόβλημα?!»

Δεν θα το έθετα ως «πρόβλημα», αλλά ως fact, το γεγονός ότι μετά από αρκετά τέτοια δωμάτια ο παίκτης όχι μόνο δεν εντυπωσιάζεται εύκολα, διότι πολλά πράγματα επαναλαμβάνονται και τα περιμένει, αλλά και οι απαιτήσεις του ανεβαίνουν στα ύψη, αφού πολλές φορές δεν εκτιμούνται από τους παίκτες τα κλασικά escape rooms!

Και θέτω το εξής ερώτημα: Για πόσο ακόμα θα αρέσει στον κόσμο να τρομάζει και κατ’επέκταση να παίζει δωμάτια τρόμου; Ποια άλλα πρωτότυπα μέσα υπάρχουν για να προκληθεί αυτό το αίσθημα; Όσο περνάει ο καιρός, αρχίζει να δεσπόζει στα καινούργια δωμάτια η σωματική επαφή, ως τρόπος για να τρομάξουν οι παίκτες, παίκτες που «τα έχουν δει όλα» και δεν εντυπωσιάζονται πλέον! Μήπως αντί να προσπαθούν οι εταιρίες να φτιάξουν το καλύτερο δωμάτιο τρόμου, να προσπαθήσουν να φτιάξουν το καλύτερο escape room με στοιχεία τρόμου?! Να βγαίνει ο παίκτης γεμάτος, να έχει λύσει γρίφους και προβλήματα, να έχει ξεπεράσει δυσκολίες, να έχει αλληλεπιδράσει με ηθοποιούς, props, σκηνικά και να χει εκτελέσει δοκιμασίες!

Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, κατά την γνώμη μου η μοίρα των συγκεκριμένων δωματίων είναι σίγουρα αμφίβολη και πιστεύω πως η συνεχής κυκλοφορία τέτοιων δωματίων όχι μόνο προκαλεί κορεσμό, αλλά και προσδίδει ένα χαρακτήρα στο συγκεκριμένο «άθλημα» που δεν του ταιριάζει, γιατί ας μην ξεχνάμε, πρόκειται για escape rooms, όχι για horror attractions..! Πρόκειται για δωμάτια που μπαίνεις και ζεις μια εμπειρία, ασκώντας το μυαλό σου και στίβοντας το για να βρεις μια λύση! Και κατ’εμέ είναι κρίμα για πολλούς νέους παίχτες, το γεγονός ότι έχουν το «escape room» ως «horror attraction» στο μυαλό τους, γιατί μπορεί να μαγεύονταν πιο πολύ από την επίλυση ενός ποιοτικού και δύσκολου γρίφου, παρά από μια εμπειρία τρόμου! Γιατί να μην μαγευτούν και από τα δύο ταυτόχρονα όμως;! Πιστεύω τότε, έχουν πραγματικά ζήσει μια εμπειρία απόδρασης!

Αυτά από εμένα, θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας στα σχόλια και να αναπτυχθεί εποικοδομητικός διάλογος!

Thanks for your time!!

Keep Escapin’ !!

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τα βίντεο κλιπ που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λάνθιμος πριν τις διάσημες ταινίες του

Quiz Αγαπημένων Ελληνικών Σειρών #1