in ,

Σαρκοφάγο έντομο γίγας έσπειρε τον τρόμο στη Λαμία

Μπροστά σε ένα μάλλον αηδιαστικό αλλά και άκρως τρομακτικό θέαμα βρέθηκαν το Σάββατο οι υπάλληλοι του Δημαρχείου Λαμίας, αφού αντίκρυσαν ένα τεράστιο κι άγνωστο έντομο στους τοίχους του δημαρχιακού μεγάρου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στην Ευρώπη, με το μέγεθος για τα θηλυκά να κυμαίνεται από 7 έως 8 εκατ. και μεταξύ 6 έως 7 εκατ. για τα αρσενικά άτομα του είδους.

Ο άχαρος ρόλος να περισυλλέξει το τεράστιο έντομο έλαχε στην αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου της περιοχής, κ. Αγγέλα Μπαρτσιώκα, που ούτε η ίδια γνώριζε περί τίνος επρόκειτο.

Χρειάστηκε η συμβολή του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, που έκανε λόγο για το μεγαλύτερο σαρκοφάγο και υδρόβιο έντομο, στην Ευρώπη, τον Λιθόκερο ή Lethocerus patruelis, Belostomatidae, όπως είναι η επίσημη επιστημονική ονομασία του.

Έχει πολύ ισχυρό και επίπονο δάγκωμα και τρώει μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια, αλλά δεν αποτελεί κίνδυνο για τους ανθρώπους.

Ωστόσο, το έντομο αφού αιχμαλωτίστηκε, αφέθηκε ελεύθερο σε μέρος με νερό και βλάστηση, μακριά απο κατοικημένες περιοχές.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Facebook της Αγγέλα Μπαρτσιώκα:

και ένα βίντεο από ένα Λιθόκερο σε δράση:

Πηγή

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Θαμμένοι θησαυροί που ακόμα δεν έχουν βρεθεί

Ποιος αγαπημένος “κακός” έρχεται στην τρίτη σεζόν του Daredevil?