in , ,

Σκέψεις ενός πορωμένου Escaper #2

«Τα δωμάτια απόδρασης δεν είναι ανταγωνιστικά παιχνίδια. Δεν έχουν νικητή και χαμένο, ούτε κάποιο έπαθλο. Οι συμμετέχοντες κερδίζουν την εμπειρία και τη διασκέδαση που προσφέρει ένα πραγματικό escape room, μέσα από την περιπέτεια, την αγωνία για επίλυση, το πάθος για εξερεύνηση, την ιστορία, τη μουσική και την συνολική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.
Τα escape rooms δεν είναι άθλημα, είναι τρόπος διασκέδασης!»

Καλησπέρα Escapers, τη παραπάνω παράγραφο τη δανείστηκα από τη σελίδα του Escaped, η αλήθεια είναι ότι αυτές τις σκέψεις εκανα το τελευταίο διάστημα κι εγώ…δε θα μπορούσα λοιπόν να τα μεταφέρω καλύτερα από ότι το πρωτότυπο κείμενο.
Λίγο πριν από το «πρωτάθλημα» της RedBull και λίγο μετά από το τουρνουά του Secret Rooms, προβληματίστηκα…
Αλήθεια, γιατί θα πρέπει να θυσιάσω τη διασκέδαση μιας Escape εμπειρίας για να αγωνιστώ να βγω πρώτος;! Μήπως τελικά αυτή η διαγωνιστική μανία, χαλάει την εμπειρία;!
Ισως τελικά είναι όλα θέμα οπτικής… Μπορείς πολύ απλά να διαγωνιστείς για την εμπειρία…να μη σε νοιάζει τι θα κάνουν οι άλλοι, αλλά μόνο το ζητούμενο… Nα περάσεις καλά!!
Πρόσφατα βρέθηκα σε μια παρέα, με παιδιά που ενώ ήθελαν να πάνε να παίξουν για πρώτη φορά φοβόντουσαν… Aμέσως τους ενθάρρυνα να πάνε να δοκιμάσουν… Με ένα κατσουφιασμένο ύφος ο ένας μου είπε… «δεν είμαστε έξυπνοι εμείς…δε ξέρουμε από γρίφους…θα ρεζιλευτούμε!!!»
Αλήθεια ποιος ξέρει από γρίφους;!
Γιατί πρέπει να είσαι έξυπνος για να παίξεις ;!
Και να ρεζιλευτείς σε ποιον;!

Τα Escape Room δε φτιάχτηκαν για να παίζουν οι έξυπνοι, αλλά για να παίζουν όλοι!!!

Το μόνο που πραγματικά χρειάζεσαι είναι η καλή σου διάθεση!!! Αν περάσεις όμορφα και δημιουργικά το απόγευμα σου, ζήσεις το δωμάτιο μέχρι το τέλος,πόσο θα σε πειράξει μια τυχόν αποτυχία στο να αποδράσεις;!
Σίγουρα το ζητούμενο είναι η απόδραση, αλλά κακά τα ψέμματα,η εμπειρία είναι που μετράει…. Μια εμπειρία που θα σε κάνει την επόμενη μέρα να χαμογελάς, να το συζητάς και να ανυπομονείς να πας να παίξεις το επόμενο σενάριο…  Πόσες φορές πιάνω τον εαυτό μου να πολυλογεί για αγαπημένα δωμάτια η ακομα και για ένα γρίφο που μου έκανε εντύπωση. Πόσο μου αρέσει που γνωρίζω κόσμο με την ίδια τρέλα ακριβώς… Εμείς, οι τρελαμένοι είμαστε μια παρέα και περιμένουμε στη παρέα μας κάθε καινούργιο παίχτη…
Ακόμα και στη καινούργια μόδα των τουρνουά, δε με νοιάζει να κερδίσω, γιατί πολύ απλά αν δε τα καταφέρω εγώ θα κερδίσει η ομάδα του Κώστα η του Νίκου η του Σταύρου κλπ κλπ…. το ίδιο θα χαρώ…
γιατί το Escape δεν είναι άθλημα …είναι εμπειρία…είναι διασκέδαση…είναι τρόπος ζωής!!!

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

QUIZ La Casa De Papel: 20 + 1 Ερωτήσεις για την αγαπημένη σειρά! Θα κάνεις το 100% ;

Οι ταινίες της εβδομάδας (27/09-03/10)