in , ,

Gaming Lounge #1: Assassins Creed

Μετά τα Escape Rooms, τις ταινίες, πλέον και τις σειρές, Ήρθε η ώρα των παιχνιδιών! Εδώ θα δούμε προτάσεις για Games/Franchise ανεξαρτήτως είδους, παλιά ή καινούργια, γνωστά και μη! Ξεκινάμε με τα Assassins Creed Series.

 

Αυτή τη φορά θα σας πω για ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι με πολλά Sequels που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, και είναι μάλιστα στην επικαιρότητα τώρα αφού ανακοινώθηκε πρόσφατα η νέα συνέχεια του, “Assassins Creed Odyssey” και το όνομα διόλου τυχαίο δεν είναι αφού θα αφορά τη δική του Οδύσσεια και θα διαδραματίζεται στην Αρχαία Ελλάδα μας. Ναι, ήρθε η ώρα για Leap of Faith απο τον Παρθενώνα!

AC Odyssey

Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που θα δούμε να ακούγονται τα Αρχαία Ελληνικά, καθώς τα έχουμε συναντήσει και σε νωρίτερες τοποθεσίες στα παιχνίδια όπως η Κωνσταντινούπολη και πιο πρόσφατα στην Αλεξάνδρεια, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι τριγυρνώντας σε αυτές τις περιοχές θα ακούσουμε διάφορες φράσεις στη γλώσσα μας.

Περί τίνος πρόκειται όμως;

Τα Assassins Creed είναι μία Action-Adventure σειρά παιχνιδιών με Stealth στοιχεία από τη Ubisoft. Αφορά τη μάχη αιώνων ανάμεσα στους Assassins(Τάγμα των Ασσασίνων) που μάχονται για την ειρήνη και την ελεύθερη βούληση, και τους Templars(Ναΐτες) που πιστεύουν ότι η ειρήνη θα έρθει από τον έλεγχο της ανθρωπότητας. Τα παιχνίδια περιλαμβάνουν Ιστορική Φαντασία ανάμικτη με αληθινά ιστορικά γεγονότα και φιγούρες ανά τον κόσμο. Δηλαδή μπορεί με τον εκάστοτε χαρακτήρα σου να συναντήσεις και να λάβεις αποστολές από τον Έντισον και τον Ναπολέων μέχρι τους αρχαίους Φαραώ και τον Μέγα Αλέξανδρο. Ή να χρειαστεί να κλέψεις κανά πίνακα από τον Ντα Βίντσι, όλα παίζουν. Η σειρά έχει εμπνευστεί από την νουβέλα Alamut του Σλοβένου συγγραφέα Vladimir Bartol και στο Gameplay έχει χτίσει στα παρκούρ στοιχεία των παιχνιδιών Prince of Persia(άλλη μια πετυχημένη Σειρά) και θα έλεγα ότι θυμίζει αρκετές φορές το Μεσαιωνικό στήσιμο του Witcher(από τα καλύτερα RPG στην ιστορία των παιχνιδιών).

Main Games

Τα Κύρια παιχνίδια της σειράς(καθώς υπάρχουν και διάφορα σύντομα όπως για παράδειγμα στο κινητό) ως σήμερα είναι 10, ξεκινώντας από το 2007 και το πρώτο Assassins Creed. Ακολούθησαν τα Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed: Brotherhood, Assassin’s Creed: Revelations(Τριλογία του Ezzio), Assassin’s Creed III, Assassin’s Creed IV: Black Flag, Assassin’s Creed Rogue, Assassin’s Creed Unity, Assassin’s Creed Syndicate, Assassin’s Creed Origins, και φυσικά το Assassin’s Creed Odyssey που Αναμένεται.

Μέχρι το AC 3 το παιχνίδι επικεντρώνεται στον Desmond Miles που είναι και ο πιο δημοφιλής και αγαπημένος χαρακτήρας της σειράς για πολλούς και την επίσκεψη/ βίωση των αναμνήσεων των προγόνων του μέσω του DNA του και μιας και συσκευής που ονομάζεται Animus κατασκευασμένη από την εταιρεία Abstergo, οι οποίοι είναι οι κακοί της υπόθεσης και το κάνουν όλο αυτό παρά τη θέληση του, ξέχασα να το αναφέρω αυτό. Τα παιχνίδια επισκέπτονται διάφορες τοποθεσίες όπως Ιταλία, Ισπανία, Ιερουσαλήμ, Τουρκία, Αίγυπτος και σε διάφορες περιόδους της αρχαιότητας μέχρι την Γαλλική Επανάσταση και την Αγγλική Βιομηχανική Επανάσταση.


Στο 3 και το 4 το Gameplay έκανε στροφή σε ένα νέο βασικό στοιχείο και παρουσίασαν τον έλεγχο καραβιών σε ιστορίες της Πειρατικής Εποχής, επικεντρώνοντας σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ο τίτλος θα μπορούσε να είναι Pirates Creed… 😛
Δεν είναι το μόνο που άλλαξε κατά καιρούς όμως, στο 3 για πρώτη φορά αποκτάμε τον ρόλο ενός Ναΐτη για να δούμε τα πράγματα και από την άλλη πλευρά.
Ενώ στο Syndicate για πρώτη φορά έχουμε των έλεγχο θηλυκής πρωταγωνίστριας καθώς πρόκειται για δύο δίδυμα αδέρφια(όχι δεν είναι σε μοναστήρι wink wink Abbey).
Τέλος στο τελευταίο παιχνίδι, Origins μετά από ένα διάλειμμα για 2 χρόνια η εταιρεία έκανε μαζικές αλλαγές στο Playstyle αλλάζοντας τον τρόπο παιχνιδιού και μάχης, κάτι στο οποίο αν και αρχικά ξενίζει και ο τίτλος θυμίζει Assassins περισσότερο στο όνομα οι παίκτες ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα θετικά.

Review

Συνολικά μιλάμε για ένα Franchise με πανέμορφα γραφικά αφοσιωμένο στη δράση, την ιστορία και την εξερεύνηση διάφορων πτυχών της Ιστορίας που αξίζουν ένα Playthrough από κάθε λογής Gamer!

Οι συνοπτικές μου εκτιμήσεις:
Assassins Creed: 7.5/10
Assassin’s Creed II: 9/10
Assassin’s Creed: Brotherhood: 9/10
Assassin’s Creed: Revelations: 8.5/10
Assassin’s Creed III: 8/10
Assassin’s Creed IV: Black Flag: 8/10
Assassin’s Creed Rogue: 8/10
Assassin’s Creed Unity: 8.5/10
Assassin’s Creed Syndicate: 9/10
Assassin’s Creed Origins: ~8.5-9/10(Δεν το έχω τερματίσει ακόμα για πλήρη άποψη)

Τα παιχνίδια έχουν κυκλοφορήσει σε όλες τις σημαντικές πλατφόρμες όπως Playstation, Xbox και Windows για PC.

Πώς σου φάνηκε;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

GIPHY App Key not set. Please check settings

Οι γυναίκες του ‘La casa de papel’ είναι όλα τα λεφτά (που κλέβουν)

Όσα ξέρουμε για την πέμπτη σεζόν του “Peaky Blinders”